Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 27 sitater

Ved kroppstemperatur 38,2 grader er man passe syk. Man er for syk til å gå på arbeid, men frisk nok til å ha en god dag i sengen. 38,2 grader er en presenning over hverdagen. Man er slett ikke døende, men litt ekstra i live. 38,2 grader varmer. Når man våkner med en slik temperatur, har man fått en gave. Man får noen timer til seg selv, som i utgangspunktet var tenkt til noe helt annet. Man har fått en bit av det som for de travle er et moderne luksusgode: Fersk tid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lidenskapelig kjærlighet gjør både syk og frisk. De onde symptomene er tvangen til å tolke alle tegn. Det blir for mye betydning, og tegnenes tyngde gjør at man slutter å være seg selv. De gode symptomene er sjenerøsiteten og kraften. Man evner å elske det meste ved den andre, også tåpelighetene, svogeren og innvollene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

ensom må ikke bety ulykkelig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mennneskets trussel er ikke nødvendigvis døden. Trusselen er å føle seg som død.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det gjelder tankene. Den menneskelige hjernen avslører hvor dårlig den kan være til å tenke. Jeg er skuffet over hjernen, både min egen og andres. Vi baksnakker oss selv, den gode selvfølelsen fordamper, og «alt går til helvete». Og mange tenker altfor mye på hva andre måtte tenke om dem; som om de andre var så interesserte i oss.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

følelsesmessige bånd binder og blinder.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Våre foreldre er bygd inn i oss, som skikkelser og forventninger. Selv etter at de er døde, forsøker vi å imponere dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I min ungdom var six-pack en pakning med seks boksøl.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og noen har også godt av sine sykdommer. Sykdommens tilbaketrekning, og pause, kan gi rom for å tenke, for klok refleksjon. Noen former for lidelser er vår tids klostre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er lett å ha rett når man slipper å velge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn Christin