Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 42 sitater

De lysskye fant det best å holde seg innendørs, mens de oppegående var på tur i det som heter skog og mark, som var like mye en norsk sinnstilstand som topografi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er, som man vil merke, besatt av rekkefølge. Noe må komme først og noe må følge etter. Det gjelder for måltider, musikk, arbeid, reiser, idrett, klær, kunst, kjærlighet, sykdom, elskov og romaner. Men selv om rekkefølgen jeg nevner dette i er tilfeldig, blir summen den samme: Livet er en rekkefølge.
Tilfeldigheten er en del av denne rekkefølgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De lo begge to, og kunne derfor le det bort, for skal man le noe bort må man gjøre det sammen, alene nytter det ikke, da ler man det bare nærmere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Levde minnene sitt eget liv? Eller hentet de kunnskap fra drømmene og drømmene kunne han jo ikke gå god for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hver gang han ville flytte på noe klarte han det ikke. Han rørte ved en lysestake og fingrene hans brant. Han ville kaste en blomstervase og armen hans visnet. Han ville re foreldrenes senger og han falt i søvn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var i dette øyeblikk Jokum skjønte at bare døden er den endelige bestemmelse, alt som kommer før er tvil, det vil si valg. Det finnes altså ingen åpen slutt. Slutten er alltid sluttet. Jokum visste ikke om dette var en trøst eller en trussel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(Om å snakke i telefonkiosk på 70-tallet):
.. måteholdenheten som gjenspeilet seg i den nøkternheten som fremdeles preget både underholdningen, husholdningen og ikke minst holdningen. Med andre ord, man rant ikke over, man ga ikke for mye av seg selv. Man levde i et usnakket samfunn og hadde derfor mer å si når man først sa det. Jokum fant fram fire kronestykker fra lommeboken, dette kunne jo tross alt ta en stund,....

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På det meste var det 6000 slike telefonkiosker i drift rundt omkring. Men i 1997 var det slutt.De fleste var da så ødelagt av språklige vandaler at Riksantikvaren besluttet å frede de siste 100, man ville også ha dem inn på Unescos Verdensarvliste. Å, kunne man bare ha vernet samtalene også, disse akustiske trådene som bandt landet sammen i sjeldne og kostbare knuter!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jokum så et slags raseri, men det var bare et avtrykk, et ekko, et raseri uten hastighet, det stod stille og varte ikke, det bleknet og ble borte. – Det gjør noe, gjentok Synne. Det gjør. Det. Tiden stod også stille. Sekundet slapp ikke taket, som en dråpe som henger fra en kran. Man venter på at den skal falle. Man venter på lyden når den lander, en eksplosjon, kortere enn sekundet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo Rye