Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 29 av 29 sitater

Islam er nemlig langt mer enn en religion. Islam er et fullendt sosialt og politisk system. Islam er en monoteistisk lovreligion som regulerer alle aspekt ved det personlige livet og samfunnslivet. Dette forteller oss at islam er en sosial ideologi med politiske overtoner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For vestlige ikke-muslimer og frafalne muslimer, er det å kritisere islam av mange i Vesten og den islamdominerte verden gjort til en ren høyrisikosport, der kritikeren raskt defineres inn i lite ærbødige kategorier. Skal en slik tilstand få fortsette? Skal vi slik fortsatt indirekte støtte oppunder dem som hardnakket vil videreføre Muhammeds liv og samfunnsorden på den arabiske halvøya rundt år 630, som vil kue kvinner, homofile, ikke-muslimer og ethvert frihetssøkende menneske på vår jord? Skal vi lene oss tilbake og håpe på en humaniserende reform etter over 1000 år med ureformerte islamtekster?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men det er fremdeles ikke terror som er vår tids største trussel. Det er kampen fra islamske ledere i moskeer og bevegelser for å undertvinge oss sine verdier og levesett som jeg anser som vår tids største trussel. Som en økonom sa til meg: - Om Norge skulle gå i dyp nedoverbakke økonomisk, er det ikke det som bekymrer meg mest. For hvis vi har den verdimessige bunnplanken inntakt, vil vi alltid kunne klare å reise oss igjen. Men uten den bunnplanken, rakner forutsetningen for vår kreative skaperkraft og protestantiske arbeidsmoral.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg mintes ordene til en venn under mitt første besøk i 1993 i "de renes land", som den islamske staten Pakistan litterært betyr i religiøs forstand, ord som gjorde et uutslettelig inntrykk. Med dypt alvor i tonelaget sa professoren og menneskerettighetsaktivisten, født inn i islam og skjult ateist i sitt voksne liv, dette til meg: "Du må forstå at i motsetning til kristendommen er islam en grunnleggende voldelig religion. Min påstand kan bevitnes ved å studere Jesu og Muhammeds liv."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Islamsk rasjonell tenkning, som vi i hovedsak tenker på når vi snakker om den muslimske sivilisasjonens storhet, avhenger i sin helhet av den klassiske antikken, helt ned til slike grunnfaktorer som humanistisk og vitenskapelig forskningselementære prinsipper. Islams intellektuelle liv betalte videre i sine mest intime uttrykk tributt til den greske ånd. ... Likevel gjenstår det udiskuterbare faktum at islamsk sivilisasjon, slik vi kjenner den, rett og slett ikke ville eksistert uten den greske kulturarven.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

VGs tidligere radarpar, avdøde politiske redaktør Olav Versto og avisens tegner Roar Hagen, anmeldte Muhammed-biografien til Halvor Tjønn, som altså er basert på hva tidlige muslimske historikere selv berettet om profeten sin. Versto skrev:

"De tre muslimske historikerne forteller om holdninger og handlinger som krenker absolutt alle de verdier og prinsipper som vår vestlige samfunnsform, moral og lovgivning er tuftet på. Det hadde vært naturlig i en bokomtale som denne i vår tids avisspråk å summere opp de viktigste av hovedpersonens gjerninger og gi en vurdering av dem. Men jeg tør ikke. Folk er drept for langt mindre."

Ordene til Versto ble etterfulgt av denne kommentaren fra kollegaen Hagen:
"Jeg vil ikke tegne ham. Jeg vil ikke bli tvunget til å leve som min danske kollega Kurt Westergaard (tegneren i Jyllands-Posten som lever med drapstrusler, min anm)."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Forskjellen mellom folk og samfunn kan overdrives. Ingen kultur som vi kjenner, mangler forestillinger om godt og vondt, rett og galt. Mot er for eksempel så vidt vi vet en egenskap som har vært beundret i alle samfunn vi kjenner. Det finnes universelle verdier. Dette er et empirisk faktum om menneskeheten.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Man kan med rette påstå at Ayaan Hirsi Ali hadde god dekning da hun sa følgende i amerikanske journalister og redaktørers høyborg, National Press Club: "Denne besettelsen med å underordne kvinner er det som gjør islam så simpel. Og islams agenter - fra Riyadh til Teheran, fra Islamabad til Kairo - vet at enhver bedring av kvinners liv, vil lede til islams bortgang og til at de mister sin makt. Dette er hvorfor de blant annet er så desperate etter å bure inne kvinnene. Dette er også grunnen til at de hater Vesten."

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Hvis Koranen er Guds ord, må den ha blitt diktert på en svært dårlig dag.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Sist sett

Harald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila