Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 71 sitater

Om jeg er fattig av navn, stilling og utseende, er jeg en ubeseiret gudinne i min egen forståelse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den som er fattig, stygg og dessuten intelligent, er i vårt samfunn dømt til en dyster, desillusjonert tilværelse som der er best å tilpasse seg tidlig. Skjønnheten blir tilgitt alt, selv at den er vulgær. Intelligens fremstår ikke lenger som en rettferdig kompensasjon for ting, som en justering naturen tilbyr sine minst begunstigede barn, men som et overflødig leketøy som øker juvelens verdi. Hesligheten, derimot, er skyldig på forhånd, og denne tragiske skjebnen var jeg henvist til med desto større smerte fordi jeg slett ikke var dum.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det slik det er å føle seg naken? Selv når alle klær er fjernet fra kroppen, forblir sinnet fylt til trengsel av pynt. Men herr Ozus invitasjon gir meg en følelse av av den totale nakenheten som utelukkende er sjelens nakenhet, og som nå, omgitt av snøflakenes stråleglans, føles som en deilig svie i hjertet. Jeg ser på ham. Og så kaster jeg meg ut i utenom-tidens svarte, dype, iskalde og utsøkte vann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For din skyld vil jeg nemlig heretter gå på jakt etter alltidene midt i aldriet. Skjønnheten i denne verden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Noe må ta slutt, noe må begynne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er kanskje slik det er å være levende: å jakte på øyeblikk som dør.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det får fortreffelighetsfølelsen til å springe frem, følelsen av at det var slik det måtte arrangeres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen barn, jeg ser ikke på fjernsyn, og jeg tror ikke på Gud - alt dette er stier mennesker tramper inn på for at livet skal bli lettere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå og da spoler jeg tilbake, takket være den verdslige rosenkransen som kalles fjernkontroll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ettersom vi var portnere, virket det som et etablert faktum at døden for oss var en slags selvfølgelig del av tingenes gang, mens den for de velstående ville ha iført seg urettferdighetens og tragediens klær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim