Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 71 sitater

Det later til at de voksne nå og da tar seg tid til å sette seg ned og betrakte den katastrofen livet deres er. De klager uten å forstå, og akkurat som fluer som stadig flyr mot den samme ruten, hisser de seg opp, lider, tæres hen, blir deprimert og lurer på hvilket tannhjulsmaskineri som har ført dem hit, hvor de ikke vil være. De mest intelligente gjør det til og med til en religion.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg bor alene sammen med katten, en diger, dorsk hannkatt uten andre nevneverdige særtrekk enn at det lukter vondt mellom bena hans når verden går ham imot. Hverken han eller jeg anstrenger oss noe særlig for å la oss integrere i våre medmenneskers runddans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den som sår begjær, høster undertrykkelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Teritualet er denne presise gjentagelsens av de samme bevegelsene og den samme nytelsen, denne tilgangen til ekte og raffinerte sansninger, denne tillatelsen alle får for en billig penge til å bli en smakens aristokrat, for teen er de rikes drikk så vel som de fattiges. Teritualet har den fabelaktige egenskapen at det slår en bresje av rolig, verdig harmoni gjennom livets absurditet. Ja, universet streber mot tomhet, de fortapte sjeler gråter over svunnen skjønnhet, og betydningsløsheten omringer oss. La oss derfor drikke en kopp te. Stillheten senker seg, vi hører vinden som blåser ute, høstløvet rasler og flyr sin vei, og katten sover i varmt lys. Og i hver slurk sublimeres tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen ting er mer foraktelig enn de rikes forakt for de fattiges begjær.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men hvis vi frykter morgendagen, er det fordi vi ikke vet hvordan vi skal bygge nåtiden, og når vi ikke vet hvordan vi skal bygge nåtiden, sier vi til oss selv at vi skal nok klare det i morgen, og så går det i vasken fordi i morgen alltid ender med å være i dag,

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Jeg trenger ikke å reise - det er tilstrekkelig å slutte meg til min litterære hukommelses sfærer. For hvilken edlere adspredelse, hvilket mer underholdende selskap, hvilken lifligere transe finnes vel enn litteraturen?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den virkelige nyheten er det som ikke eldes, til tross for tidens gang.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Teritualet er denne presise gjentagelsen av de samme bevegelsene og den samme nytelsen, denne tilgangen til enkle, ekte og raffinerte sansninger, denne tillatelsen alle får for en billig penge til å bli en smakens aristokrat, for teen er de rikes drikk så vel som de fattiges. Teritualet har den fabelaktige egenskapen at det slår en bresje av rolig, verdig harmoni gjennom livets absurditet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

De rike tror at småfolk opplever menneskelige følelser mindre intenst og mer likegyldig, kanskje fordi livet deres er så fortynnet, så blottet for pengenes og forbindelsenes oksygentilførsel.
Ettersom vi var portnere, virket det som et etablert faktum at døden for oss var en slags selvfølgelig del av tingenes gang, mens den for de velstående ville ha iført seg urettferdighetens og tragediens klær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergGro