Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 30 sitater

En psykopat er svært ofte i stand til å pakke inn sine handlinger og intensjoner, slik at de kan virke svært uskyldige og tilforlatelige. De kan likevel ramme nådeløst hardt, og gjøre stor skade på sine ofre, både fysisk og psykisk.. Det er denne evnen til å pakke inn hensikter og begjær til det ugjenkjennelige, som gjør at vi så lett kan bli lurt av psykopatene, og kanskje bli påført store skader.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Empati innebærer mer enn å kunne tenke seg til hvordan andre har det , eller til å forstå eller å vite det . Det er en DYPERE og indre følelse av å vite gjennom å fornemmeandres dypere og indrefølelse fordi det finnes en referansei egen erfaring til de samme følelsene. Det er denne dypere og indre følelsen med andres følelser som mangler hos psykopater.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å være psykopat er å vite hva en gjør, og med vitende og vilje likevel være i stand til å bryte samfunnets skrevne og uskrevne lover. Hva får en person til å handle så kaldt og beregnende, og til å sette seg ut over alle lover ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan tro at vi står ovenfor en psykopat når vi har med en selvsentrert, selvforherligende og samvittighetsløs person å gjøre, men så ser vi at den samme personen en annen gang kan oppføre seg både omsorgsfullt, hensynsfullt og fremstår som en god og snill person. Deretter kan vi møte et overfladisk, kaldt og nedlatende individ, som i en annen situasjon kan virke lei seg, gråter, og ser ut til - og sier - at hun eller han har det vondt, også på andres vegne. Vi kan ha med en manipulerende og løgnaktig person å gjøre, som i neste øyeblikk opptrer både åpent, troverdig og godmodig. Det er lett å kjenne seg forvirret. Hva skal vi tro ?. Hva er sant?.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er karakteristisk for psykopater at de ofte og plutselig kan endre sin væremåte etter hvordan de liker at andre folk oppfører seg ovenfor dem. Ansiktsuttrykket kan skifte på et blunk etter som situasjonen behager eller ikke, eller etter hva det er som skal oppnås. Det kan være et stort skille mellom hvordan de opptrer utenfor hjemmets fire vegger og blant andre mennesker..

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Alle mennesker er gode på bunnen."
"Alle mennesker vil bare det beste for sine barn."
"Alle mennesker ønsker å leve i fred med hverandre."
Vi hører det ofte.
Dette er nok ikke sant.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men det mest effektive rådet er for de fleste å komme seg bort fra psykopatene så fort som mulig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hare fastslår videre at "de fleste terapiprogrammer gjør lite annet enn å skaffe psykopater nye unnskyldninger og rasjonaliseringer for deres adferd, og nye innsikter i menneskelig sårbarhet". De lærer kanskje nye og bedre måter å manipulere på, men de gjør få anstrengelser for å forstå at andre folk har behov, følelser og rettigheter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Likevel er psykopatene meget dyktige til å fange opp andre menneskers tilstander. De synes å ha en skarp og nøyaktig evne til raskt å avsløre hva deres omgivelser føler. Psykopater kan både se og vite og forstå andre menneskers situasjon, og er i stand til å reagere forbløffende presist og relevant på dette, men det er en intellektuell forståelse som mangler dybde og medfølelse. De kan være dyktige til å tolke andres signaler, og kan følge nøye med sine omgivelsers bevegelser. Slik kan psykopater være sensitive, men det er ikke det samme som å være følsom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi tror ofte at de egenskapene en person viser oss, er et uttrykk for en sann egenskap hos personen, men lite tyder på at det er slik hos psykopatene. Fordi så mange psykopater oppfører seg annerledes enn de forestillingene de fleste av oss har om en psykopat, kan vi lett bli lurt og forvirret. For en psykopat forvirrer. Når den samme personen kan gå fra å være hensynsløs, kynisk, eller slem, til å kunne oppføre seg både hjelpsomt om omtenksomt, er det forståelig at vi blir forvirret, og kan tro at dette derfor ikke kan være en psykopat likevel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Agnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger Martinsen