Vi tror ofte at de egenskapene en person viser oss, er et uttrykk for en sann egenskap hos personen, men lite tyder på at det er slik hos psykopatene. Fordi så mange psykopater oppfører seg annerledes enn de forestillingene de fleste av oss har om en psykopat, kan vi lett bli lurt og forvirret. For en psykopat forvirrer. Når den samme personen kan gå fra å være hensynsløs, kynisk, eller slem, til å kunne oppføre seg både hjelpsomt om omtenksomt, er det forståelig at vi blir forvirret, og kan tro at dette derfor ikke kan være en psykopat likevel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Nå har jeg lagt den til ønskelisten min. Jeg har flere bøker som berører emnet. Det hele startet med at en venninne av meg glemte å avbestille en bok. Siden har det gått slag i slag med å supplere bøker til biblioteket hos oss begge. Jeg kan ikke si med sikkerhet om jeg har vært i nærheten av noen psykopater, men min venninne har visstnok. Så et program for lenge siden på Discovery og forfatteren av boken var Robert D. Hare. Han forklarte at man måtte ha 40 trekk fra en liste før man blir diagnosert som psykopat, men man kan ha trekk ut å være psykopat. Før da var psykopat et ukjent begrep for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk et kopendium fra et krisesenter en gang, og der sto det akkurat det samme som du skriver. Nifst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er både nifst og skremmende. Så uendelig fjernt fra mer "normal" tankegang. Og så viktig å ha litt kunnskap om og klare å kjenne igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det er viktig. Men når det gjelder overgrep på barn, kan den som blir gjort overgrep på, faktisk beskytte overgriperen. Derfor kan det være vanskelig å fange inn den som har det vondt. Det er så fortvilt å tenke på! Leste du Tiger Tiger?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den har jeg ikke lest. Overgrep mot barn er så fryktelig, og berører meg på en slik måte, at jeg egentlig har store problemer med å lese for detaljert om det. Men jeg skal kikke på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, les omtale av boken før du leser den. Vi får et innblikk i en pedofils manipulering og tankegang som jeg aldri har lest før. Utrolig. Urolig. Den gjorde vondt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer til å lese den boken, men er forberedt på at det vil bli en sterk opplevelse. Pedofili er et grusomt fenomen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja,det er forferdelig. Har du lest "Når kaninen hyler"? Den leste jeg for lenge siden,men fant den frem igjen nylig,og det er like sterkt å lese den i dag. Det er faktisk en grunn til at jeg tar avstand fra en spesiell advokat. Han forsvarer ikke bare forbryteren, men forbrytelsen. Det er forkastelig.(men det var noe annet :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, den har jeg ikke lest, men jeg skal sette den på leselisten. Har hørt om den. Ut fra det du nevner ovenfor, tipper jeg at boka vil gjøre inntrykk på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja,det tror jeg den vil. Den beskriver alle "hjelperne" hennes. For å overleve laget hun mange rollepersoner som hun forsvant inn i når hun ble misbrukt eller ble truet i ulike situasjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette blir interessant lesning! Jeg "googlet" boktittelen, og fant litt omtale av boken. Tenk at det er mulig å ha så mange som 92 ulike personligheter !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det gjorde kolossalt inntrykk på meg å lese den. Du har virkelig noe å glede deg til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nå registret den på ønskelisten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Psykopaters veksling mellom kynisk/slem og hjelpsom væremåte er en viktig del av deres bevisste strategi for å beholde makten over offeret. Så lenge en psykopat i perioder (ofte lange perioder) oppfører seg eksemplarisk,er det ikke rart mange ofre blir forvirret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, denne boken gir gode eksempler på dette. Det er skremmende hvor kynisk og manipulerende slike personer opptrer, for helt bevisst å bygge opp et "pent" bilde av seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et godt kjennetegn er at de er sjarmerende. Et annet er de behersker hersk og splitt som er frustrerende for vanlige folk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Psykopater er som regel skremmende intelligente og totalt føleleskalde på samme tid. Boka du siterer fra, skal jeg lese senere. Jeg har tidligere lest bøkene " Sjarmør og tyrann" (av Alv A. Dahl) og "Ut av Psykopatens grep" ( av Aud Dalsegg). Også disse bøkene gir gode eksempler på de klassiske trekkene hos psykopater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har sett at du har mange interessante bøker på bl.a fagbok, psykiatri- og psykologi-listene dine.
Jeg skal kikke på disse to andre du nevner også. Takker for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie Uvaag