Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 30 sitater

Men de fleste mennesker er gode på bunnen. Og de fleste mennesker bevarer denne godheten som en genuin egenskap gjennom hele livet. Gjennom vår bevissthet, innsikt og kunnskap kan vi med nærhet, tilstedeværelse, oppdragelse og kjærlighet hindre utviklingen av psykopati, og påvirke og forme våre barn til å være gode, respektfulle, likeverdige og empatiske mennesker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For mange kan en vanskelig oppvekst også føre til en ubevisst lengsel etter å få ubetinget kjærlighet og oppmerksomhet. Psykopater kan være som bestilt for rollen som den savnede morsfiguren, når det passer seg. Mange kan også ha et savn etter å bety "alt" for en annen, slik et lite barn ønsker å være det for sin primære omsorgsperson. Også dette kan en psykopat "oppfylle" med glans , når det passer seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Psykopatene er ikke bare i stand til å skape hat hos de undertrykte, men hos hver og en som lar seg bruke av maktgruppen , og tror på psykopatens ord og nedvurderinger av andre. Disse nedvurderingene kan anta en grotesk fremstilling av normale og uskyldige mennesker. Fordi kritikken og anklagene av de andre blir fremstilt med en overbevisende og selvfølgelig mine, blir vi lettere lurt. Vi begynner å se, og ser etter det som psykopatene forteller oss. Vi kan da bli hjernevasket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gjennom sin kontinuerlige avdekking av andres svakheter, og stadig pirking på evt. psykiske sår eller sårbarhet, kan psykopatene på denne måten bringe det sunneste og sterkeste mennesket til å tape fatningen og reagere med desperasjon. Denne måten å avdekke normale menneskers svakheter på, fører også til at menneskene som utsettes for det, mister respekten for seg selv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjærlighet er anerkjennelse, respekt,nærhet, verdighet og likeverd. Det stemmer ikke overens med dominens, undertrykkelse, nedlatenhet,vold og seksuell trakassering.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En utmattelsesstrategi psykopater ofte kan benytte seg av, er å gå til rettssak. Deres løgner, bedrag og svertende omtale av partneren, og andre, hvis det er nødvendig, kan føre til store vanskeligheter også økonomisk og sosialt, i tillegg til fysisk og psykisk, for dem som blir utsatt for det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Også i forbindelse med skilsmisse og barnefordeling, viser psykopater sitt talent til å fremstille sine ofre som de egentlige skyldige. Å lure alle, også rettsinstansene, med å sette i gang en svertekampanje i stor stil, med utrolige påfunn og stor fantasi, er typisk for psykopater. Spesielt sårbare, og ofte utmattet og langt nede er partnere, som ber psykopater om skilsmisse, særlig hvis det også dreier seg om fordeling av og omsorg for barn. Psykopater kan viser en allsidig oppfinnsomhet og enorm utholdenhet for å få gjennomført sin vilje. For eksempel kan en psykopat helt mangle skrupler med å dikte opp hvor udugelig partneren er som mor eller far, og hvor kald og ufølsom partneren kan være overfor barna. Psykopaten kan f-eks gi falske, detaljerte eksempler på hvordan partneren kan utebli fra å hente barna på skolen, i barnehagen eller andre aktiviteter når avtalt, hvordan partneren kan komme "slengende " hjem flere timer senere enn avtalt, så den "stakkars" psykopaten må trøste barna og foreta f-eks alt stell og lekselesing selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tragisk nok kan disse ofrene ofte ikke få andre folk til å forstå hva de gjennomgår. Psykopater er svært dyktige til å gjøre et godt inntrykk når det passer dem, og de fremstiller ofte sine ofre som de egentlige forbryterne. Som en kvinne - den tredje konen til en førtifire år gammel gymnaslærer nylig fortalte meg: " I fem år var han utro mot meg, gjorde at jeg levde i frykt, og forfalsket sjekkerpå min personlige bankkonto. Men alle, inklusive min lege, min advokat og mine venner, klandret MEG for problemet. Han overbeviste dem så godt om at han var en fantastisk fyr, og at jeg holdt på å bli sprø, at jeg begynte å tro på det selv" .

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når en person mangler empati, ansvarlighet og samvittighet, og opplever seg som suveren og grandios, er alle kriterier tilstede for å kunne bli en lovbryter. Når personen i tillegg mener seg berettiget til å få det hun eller han vil, er egosentrisk og lite redd, ligger forholdene fgodt til rette for å bli kriminell.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å bedra politi, rettsvesen, familie, venner og andre med "husker ingenting, forvirring, "stemmer som snakket til meg", blackout, "det var ikke meg" , o.s.v. , eller diverse andre historier om hva som "egentlig" hendte, og hvorfor de ikke kunne noe for det og hvor uskyldige de "egentlig" er , o.s.v. , er typisk for psykopater.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- Helen