Gjennom sin kontinuerlige avdekking av andres svakheter, og stadig pirking på evt. psykiske sår eller sårbarhet, kan psykopatene på denne måten bringe det sunneste og sterkeste mennesket til å tape fatningen og reagere med desperasjon. Denne måten å avdekke normale menneskers svakheter på, fører også til at menneskene som utsettes for det, mister respekten for seg selv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Dobbel stjerne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk ! Av de sitatene jeg har presentert fra denne boka, er dette sitatet en mine personlige favoritter, siden det har veldig mye sannhet i seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var bare så godt å kjenne meg igjen i sitatet og vite at jeg ikke er alene om en slik opplevelse (i arbeidslivet), og at kanskje det ikke var meg det var noe "galt" med likevel... Takk for det Eivind! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest noen bøker om dette temaet, kan jeg garantere at du ikke er alene om å ha opplevd dette. Bøkene har lært meg at det finnes noen personer av denne typen i arbeidslivet. Og det er definitivt ikke deg det er noe "galt" med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slike opplevelser (psykisk terror) er svært ødeleggende for en (stakkars) menneskesjel. For meg endte det i at jeg måtte skifte jobb. Likevel er det en mørk skygge som spøker i (under)bevisstheten nå flere år senere. Men, som de sier, tiden leger alle sår. Så lenge man kommer seg bort fra "kilden" (les: drittsekken) da, vel og merke... ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I bøkene jeg har lest er det fremkommet flere eksempler på hva psykisk terror fra psykopater har medført for ofrene. Det har vært sterk lesning. Det er utrolig viktig at du har kommet deg ut av den skadelige relasjonen. Og jeg håper selvsagt at du slipper å komme ut for denne typen mennesker i din nåværende jobb !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må man også si at man kan ha i visse situasjoner trekk fra psykopati uten å være det. Lurer på om psykopater gjenkjenner hverandre og vi kan ha grupper. En psykopat er som regel en karismatisk person, en intrigemater som opererer bak kulissene . Man skal ifølge Robert D. Hare ha 40 trekk for å bli diagnosert som psykopat. Har faktisk jobbet med menn som var ekte mannsjåvinister og store i kjeften. Det var ubehagelig og flere viste psykopattrekk fra tid til annen når jeg nå tenker etter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Karisma er et typisk kjennetegn ved psykopater. De er ofte veltalende, velkledde og har i det hele tatt et tiltrekkende ytre. Siden de ofte er intelligente, er de eksperter på å tilpasse oppførselen sin etter hvem de omgås. Og, som du sier, de dyktige til å skape intriger , gjennom såkalte "splitt og hersk" teknikker
Selv har jeg aldri hatt med rene psykopater å gjøre, bare enkelte personer med psykopatiske trekk, men det har vært ubehagelig nok..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nesten skummelt hvor godt alt det du skriver her passer med mitt "tilfelle"! Oppsiktsvekkende at dette er et reelt fenomen, at man kan finne sterke likhetstrekk ved forskjellige mennesker i samfunnet som kan gå under samlebegrepet "psykopat". Veldig, veldig skremmende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er skremmende å tenke på at del finnes en del slike folk. En av deloverskriftene i boka jeg har hentet mine sitater fra, har den illustrerende tittelen "Psykopatene finnes blant oss". Og lenger nede på samme siden skriver forfatteren: "De kan finnes i familien, blant venner, i sosiale sammenhenger, i alle typer yrker og arbeid, på jobben, i politikken, i alle typer maktorganer, på alle typer av rangstigen fra bunnen til toppen. Slik kan psykopatene angå oss alle" Slik kan vi lalle risikere å bli utmanøvrert og skadet av dem, og slik kan de være i stand til å ødelegge våre liv, både på et høyt, politisk og samfunnsmessig nivå, like mye som på et privat og lite synlig nivå. Psykopatene kan umerkelig klare å infiltrere seg i våre liv, og forårsake stor ulykke. Det er slående hvor mange som mener de kjenner eller har møtt psykopater, og som har sterke historier, opplevelser og erfaringer de kan fortelle om" .
Skremmende fakta!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det som også som er et kjennemerke på psykopater er at de søker makt. De kan være intelligente men kan røpe seg ved å opptre noe lite gjennomtenkt overfor enkelte bare for å sjefe og få utløp for irritasjon for at man ikke støttet dem i noe annen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er helt sant. Det finnes flere eksempler på maktglade personer, f -eks politikere og statsledere opp gjennom historien, som har hatt psykopatiske trekk i større eller mindre grad. F eks Hitler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, normale mennesker er ikke kaldblodige og kan av den grunn vippe av pinnen etter en tid viss de ikke er klar over hvem de står overfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda ASynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud Husevågtuhamre