Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 43 sitater

Ting har en tendens til å hope seg opp. Kommer det først regn, faller det gjerne fra himmelen i hauger og lass, og helst på skrått, drevet av hard vind.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Der stod han. Oksygenet forsvant i kroppen, nervene klamra seg skremt til hverandre, musklene forandra seg til vann i beina, svelget tetna som en brannfelle, pusten hakka seg opp, og jeg følte at jeg skulle falle om på stedet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Teori er enkelt. Praksis er et helvetes rot.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

sånn er forelskelsens blikk. uansett hvor den forelska befinner seg, vil han lete etter den han er forelska i

Godt sagt! (2) Varsle Svar

overraskelser skjuler seg, det er derfor de overrasker

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Små forelskelser overalt, det er derfor vi gjør det vi gjør.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er det verste for forelskelsen, å skilles. Da vet man at nå kommer det en natt uten den man er forelska i, en hel natt alene, da begynner de selvransakende, nervøse tankene, da stiger varmen i hjernen, da spør man seg selv, liker han meg? Gjør jeg noe feil? Burde jeg være annerledes? Burde jeg ha sagt noe annet?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Avstanden mellom min forståelse og verdens hendelser er alltid ujevn, men den har antagelig aldri vært så voldsom som da jeg var sytten år, for som så mange syttenåringer led jeg av sykdommen visshet. Visst kunne jeg tvile på meg selv, ikke minst i disse dagene, da jeg var et stort følelsesmessig kaos, men jeg tvilte aldri på at jeg hadde rett når det gjaldt andre eller det jeg mente. Sykdommen visshet kjennetegnes av at den rammede mener seg å vite alt, forstå alt, og ha et svar på alt. I virkeligheten vet han svært lite, men styrken han skinner med gjør at sykdommen skjuler seg godt. Det er tross alt blant syttenåringene man finner de mest fanatiske menneskene. Dette er Hitlerjugend, dette er kirkebrennerne, dette er nynazistene, dette er medlemene i fanklubbene. Noen kommer seg aldri ut av det, og derfor kan man finne syttenåringene igjen blant mange førtiåringer, som oftest menn. Det er ikke hyggelig å tenke på, og enten det skyldes biologi eller kulturell arv, ser det ut til å være et faktum: Menn er bedre eslet til å få sykdommen visshet enn kvinner. Kvinner, derimot, har ofte lidd av sykdommen tvil, denne sykdommen som får folk til å stå i timevis å lure på om de skal kjøpe den ene kjolen eller den andre. Hvem som kommer best ut av dette er jeg ikke sikker på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er forskjell på dumhet og uvitenhet. Fugler som flyr på vindusruter er ikke dumme, det er bare enkelte ting de ikke kan se. Sauer som ser sine venner sjokkes av elektriske gjerder hver eneste dag, for så å gå bort å snuse på det samme gjerdet selv, er dumme. Hva var jeg?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Forelska og sytten og et halvt. Perfekt kombinasjon for udåder i kjærlighetens navn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

KjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine Olsrød