Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 16 av 16 sitater

Hver ny kar som fikk revet til seg et skjørt, fór av sted som han hadde rovdyr i hælene - endelig et mjukt liv å slå armen omkring, et pust av kvinne opp i et ansikt som ellers er så forpiska av rokk og fokk, ei lukt av kvinnehår i stedet for tran, en blid stemme, javel - kom berre å ta a frå meg, - eg har da en kniv!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men endelig blir klokka fire, det er nons leite, og nå er det ikke noe fellesbord, nei, nå er hver kar gjest hos si eia matkiste. Og denne kistematstimen er noe for seg sjøl. Det er ikke bare å ta opp brød og smør og kline på og ete, nei, det blir som å reise av sted på et lite besøk til sine egne - langt, langt der sør.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men Kristaver tok vegen like mot telegrafstasjonen, og med de svulne hendene fikk han klort sammen det telegrammet som lød ens hvert år, og som kjerringer og unger gikk og venta på i noen grå stuer langt, langt der sør.

Alle kjenninger framkommet. Alt vel.
Kristaver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er med båter som med hester og kvinnfolk, de har sine unoter og luner, og det gjelds om du er kar for å tukte dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(E)i god stund etter hørte de rop fra en ny båt, og denne gangen stakk Elezeus hodet ut av løftingsdøra, og han var ikke sein til å få det inn igjen.

"Nei, no ser eg bætterdø spøkels," sa han.

"Ka er det no da?"

"Han Jakob. Han som var dau i går. Så sant som eg står her, så kjem han seglan inn her med "Sjøblomsten"."

"Det var det eg visst," sa Kristaver. "Han Jakob kan la seg slå i hjel, men han meine itj så mye med det."

Godt sagt! (11) Varsle Svar

God lesning er bedre enn brennevin - si dem det, og legg til at det også er morsommere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge Serigstad