Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 32 sitater

Det enestående ved denne mesteren er nettopp at han ikke strebet etter anerkjennelse for sine største verk og ikke gjorde dem kjent for verden slik at den kunne bli klar over dem. Derfor ligger en slik guddommelig innvielse over hans skapergjerning. Fra hans kantater utgår en fortryllelse av uberørthet som fra ingen andre kunstverk i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Men så sikkert det enn er at enhver tid lever av de energier som oppstår i dens etiske tenkning,like sikkert er det også at de etiske tanker som hittil har oppstått,etter lengre eller kortere tid har mistet sin overbevisningskraft.Hvorfor har etikken bare klart å komme med delvise og tidsbundne begrunnelser,aldri varige?Hvorfor er historien om menneskehetens etiske tenkning en historie om ubegripelig stillstand og bitre tilbakeslag?Hvorfor finnes det ikke også her et organisk fremskritt,slik at den ene tid bygger videre på den annens resultater?Hvorfor lever vi i etikken som en ruinby,hvor den ene generasjonen finner seg et nødtørftig ly her,den annen der?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"For når fornuften virkelig går i dybden av spørsmålene,blir den ikke lenger kjølig fornuft,men begynner å tale hjertets språk,enten den vil eller ikke."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Dette er den store gåten i den kristne etikk,at vi ikke uten videre kan omsette Jesu ord i liv,selv med den helligeste vilje til å tjene ham.Dette fører med seg den store fare at vi bøyer oss ærbødig for dem og priser dem som "idealer",men ikke lar dem komme til orde i det virkelige liv."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"I menneskehetens tenkning,så kaotisk den enn virker,fører en konstant om enn ikke rettlinjet bevegelse seg henimot sannhet.Når det fra oppkomsten og blomstringen av tanker,som finner sted på så mangehånde vis opp gjennom tidene,alltid følger en avblomstring,betyr ikke det at de nå ikke har gyldighet.I avblomstringen blir de til frukter som faller i tidens skjød for å oppstå i den på nytt med dypere rot."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Et menneske er bare etisk når alt liv som sådant oppleves som hellig,menneskets og alle veseners liv."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Jeg kunne ikke begripe at veien til en dypere og sterkere etikk,som jeg forgjeves hadde søkt,var blitt åpenbart som i en drøm."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hele Jesu-liv-forskningen har til syvende og sist bare et eneste mål:å sikre de eldste beretningers naturlige og fordomsfrie oppfatning."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det Jesu-liv-forskningen har utrettet,kan ikke verdsettes høyt nok.Denne forskningen er et enestående vitnesbyrd om kjærligheten til sannheten,og den er en av de viktigste hendelser i hele menneskehetens åndelige liv."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg kom at pietismen opprinnelig var en fiende av all kunst i gudstjenesten, og særlig hadde unnvært den konsertrerende kirkemusikken. De musikalske pasjonsoppføringene var en vederstyggelighet for dem. Bare enkle menighetssanger skulle smykke gudstjenesten. Derfor måtte enhver kantor misbillige pietistene, og Bach kan ha tatt det særlig ille opp at de trakk hans religiøse- kunstneriske ideal ned i sølen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Silje-Vera Wiik ValemgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolKirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaske