Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 41 til 50 av 71 sitater

Dere ville bli forbauset over å høre hva vanlige småfolk forteller hverandre. De foretrekker historier fremfor teorier, anekdoter fremfor begreper og bilder fremfor ideer, men det hindrer dem ikke i å filosofere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse øyeblikkene da veven i tilværelsen avdekkes takket være kraften i et ritual som vi viderefører med desto større glede fordi vi har brutt det, er magiske parenteser som bringer hjertet helt frem til sjelens rand, fordi et lite stykke evighet plutselig har kommet og befruktet tiden, flyktig, men intenst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alltid svært foruroligende å oppdage en dominerende sosial allmenntilstand der man mente å se et kjennetegn på sin egen særhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men hvis vi frykter morgendagen, er det fordi vi ikke vet hvordan vi skal bygge nåtiden, og når vi ikke vet hvordan vi skal bygge nåtiden, sier vi til oss selv at vi skal nok klare det i morgen, og så går det i vasken fordi i morgen alltid ender med å være i dag, skjønner dere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...blikket er som en hånd som forsøker å fange inn rennende vann. Ja, øyet oppfatter uten å granske, tror uten å stille spørsmål, mottar uten å søke - tømt for begjær, uten sult eller korstog.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine damer, når dere en kveld bli invitert ut til middag på en luksusrestaurant av en rik, sypatisk herre, så opptre med samme eleganse i alle ting. Endten dere blir overrasket, irritert eller forvirret, må dere ehle tiden opptre like raffinert uforstyrrelig og reagere på forbausende uttalelser med den distingvertheten som anstår seg under slike omstendigheter. Jeg, derimot, som er en ubehovlet tølper og sluker sashimiene som om de skulle være pottiter, jeg hikster krampaktig og kjenner skrekkslagen at evighetssmulen blir sittende fast i halsen. Like distingvert som en gorilla prøver jeg å få harket den opp derfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et tidløst øyeblikk i tiden... Når kjente jeg for første gang den utsøkte overgivelsen som bare er mulig når man er to? Den sjelsroen vi føler når vi er alene, tryggheten på oss selv i ensomhetens likevektige ro, er ingen ting i forhold til den utvungenheten, åpenheten og frittalenheten som vi opplever sammen med den andre, i delaktig selskap... Når kjente jeg for første gang denne lykkelige avspentheten i nærvær av en mann? I dag er første gang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fru Michel har pinnsvinets eleganse: Utenpå er hun stappfull av pigger, en skikkelig festning, men jeg har en anelse om at hun på innsiden i all enkelhet er like raffinert som en pinnsvin - de er noen dyr som bare later som om de er dorske, de hegner fanatisk om sin ensomhet, og de er fryktelig elegante.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes ikke noe sløvere enn en kyniker. Det er fordi han fremdeles tror av alle krefter at verden har en mening, og fordi han ikke klarer å gi avkall på barndommens plattheter,at han går inn for den motsatte holdningen. "Livet er et ludder, jeg tror ikke på noe lenger, og nå skal jeg nyte livet helt til jeg blir kvalm," er selve slagordet til en så naiv fyr når han møter motgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Folk tror de følger stjernene, og så ender de som gullfisk i en bolle.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

Helge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarte