Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 16 av 16 sitater

Det er mye som taler for at Mester Eckhardt var aktet og elsket av svært mange for sin virksomhet som akademisk og åndelig veileder og som administrator i sin orden. Det er ikke noe som tyder på at han trakk kirkens lære eller institusjoner i tvil, men likevel fremgår det av hans tyske prekener at han stilte seg relativt fritt til dem, og at han viste tiltro til det enkelte menneskes direkte tilgang til guddommen gjennom adskilthet og avspenthet. Denne indre frihet innebar en relativ uavhengighet i forhold til kirkelige autoriteters kontroll, og dette ble ikke like godt mottatt på alle hold.
Som nevnt overtok Mester Eckhardt ledelsen for studium generale i Køln i 1324. Dette var et høydepunkt i hans akademiske og administrative karriere, men det skulle vise seg at veien ikke var lang til den motsatte ytterlighet. Hans siste år ble overskygget av den prosessen inkvisisjonen førte mot ham, hvor hans rett-troenhet ble trukket i tvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Kjennetegnet på sann og fullkommen kjærlighet er at man har
stort håp og sterk tillit til Gud. For det finnes ikke noe bedre
vitnesbyrd om hel kjærlighet enn tillit. Når den ene elsker den
annen i inderlig og fullkommen kjærlighet, skapes tillit. Og alt
man tør stole på hos Gud, det finner man også i sannhet hos
ham og tusen ganger mer."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Videre skal du vite at den gode vilje slett ikke kan miste Gud.
Likevel kan mennesket iblant savne fornemmelser i sinnet, og da
tror det ofte at Gud har forlatt det. Hva skal du gjøre da? Nøyaktig
det samme som du gjorde da du hadde den fulleste trøst.
Lær deg å gjøre det samme når du lider som verst, og forhold deg
akkurat på samme måte som du gjorde i gleden. Det finnes ikke
noe bedre råd når det gjelder å finne Gud, enn å finne ham der
hvor man lar ham fare. Gjør det samme når du savner ham som
du gjorde da du hadde ham,så finner du ham.Den gode vilje
mister eller savner ikke Gud noen gang, aldri."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nå kunne du spørre når viljen er en rettferdig vilje? En vilje er hel og rettferdig når den er uten alle [selviske] egenskaper, der hvor den har gått ut av seg selv og blitt formet i Guds vilje. Jo mer dette er tilfellet, desto mer rettferdig og sann er viljen. Og i en slik vilje formår du alt, i kjærlighet eller hva du vil."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker du deg selv, så elsker du alle mennesker som deg selv.å lenge du elsker et annet menneske mindre enn deg selv, har du ennå ikke elsket deg selv i sannhet. For da har du ikke hatt alle mennesker like kjær som deg selv; i ett menneske alle mennesker; og dette mennesket er Gud og menneske. Slik forholder et menneske seg rett når når det elsker seg selv og elsker alle mennesker like mye som seg selv; et slikt menneske forholder seg helt rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mennesket har en fri vilje som det kan velge godt eller ondt med, og Gud gir det valget mellom døden for å handle ondt og livet for å handle rett.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice NordliTralteIngunn S