Draumar betyr ingenting

av (forfatter).

Gyldendal 2019 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.18 (28 terningkast.)

65 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Eirin Lavine Henriksens eksemplar av Draumar betyr ingenting

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Vinnar av Brageprisen 2019

Louise kjem heim for sommaren til sjukeheimsjobb, vener ho ikkje lenger har noko felles med, og eit hòl i brystet. Tormod døydde for over eit år sidan, og på veggen heng framleis alle bursdagskorta han teikna.
Draumar betyr ingenting er ei forteljing om å puste inn dritlukt, å danse swing på parkeringsplassen, om sorg, systerskap og kven som kan skaffe øl.
Bokmeldarane seier:
«Alt blir levande i dei mangfaldige og sanselege skildringane, anten om dei er til å le, grøsse eller gråte av.» Janne Karin Støylen, Dag og tid
«[E]n vond, tragikomisk og presis skildring av følelser, familie og om hvor frustrerende det er å aldri slippe unna sitt eget hode [...] Språket flyter sømløst og naturlig, dialogen er troverdig og noen setninger treffer leseren akkurat der det gjør mest vondt.» Pernille Bruvik Westberg, Barnebokkritikk
«Det er ein gjennomgåande styrke ved romanen at han viser meir enn han fortel og forklarar» Petra J. Helgesen, Periskop
«Barmen skiller seg ut blant årets [Bragepris-]nominerte, fordi hun kombinerer en velskrevet sår dybde med en bråsnu midt i boken og en fin vei tilbake for hovedpersonen Louise.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten
«En følelsesmessig fest å lese» - TERNINGKAST 5!Kristine Isaksen, VG
«Flott debutarbeid av Ane Barmen. ... Flere bøker, takk!»Anne Cathrine Straume, NRK
«Romanen vitner om et stort fortellertalent som jeg gleder meg til å lese mer fra.» Katrine Judit Urke, Dagbladet - TERNINGKAST 6!
Vinnar av Brageprisen 2019Fra nominasjonsjuryens begrunnelse:
«Draumar betyr ingenting viser stor innsikt i hvordan sorgen kan oppleves som ensom fordi livet for andre går videre - men for den som sørger, får alt en annen farge. Romanen er likevel forunderlig lett å lese. Den viser hvordan Louise tenker og handler framfor å forklare, og intensiteten holdes oppe med et språklig driv og en vellykket komposisjon»

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2019

Format E-bok

ISBN13 9788205525412

EAN 9788205525412

Språk Nynorsk

Sider 191

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Barne- og ungdomsbok 2019

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 17 3 0 0 0

Bokomtaler

I blant så tar man fatt i bøker man bare er helt, helt sikker på at kommer til å røre. Jeg hadde store forventninger til denne ungdomsromanen som er Barmens debut, og greide nesten ikke å la vær å sluke den umiddelbart. Et nydelig språk, og en underliggende nerve som vekker en vanvittig nysgjerrighet på hva som egentlig har skjedd, på hva hovedpersonen egentlig tenker på. Boken handler for meg om det som kunne ha vært. Og det er ikke noe som er mer sårt og mer vanskelig enn nettopp det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Draumar betyr ingenting er ei poetisk og stemningsfull bok om sorg.

17 år gamle Louise har flytta heimanfrå fordi bestevenen Tormod døydde og ho ikkje takla sorga. Denne sommaren kjem ho heim for å gå i bestemors gravferd, og får jobb på gamleheimen. Me følgjer Louise gjennom sommaren. Ho møter att gamle vener og går på fest, ho kranglar med syster si, og ho slit med panikkangst knytta til sorga.

Louise er ung og usikker på mange ting. Det kjennest så ærleg og ekte. Det var rørande å lese korleis relasjonane utvikla seg undervegs. Korleis haldninga til dei eldre endra seg etter kvar som ho vart kjent med dei, og korleis ho gradvis opna seg til venninna som ho hadde hatt lite kontakt med etter at ho flytta.

Eg vart raskt fanga av stemninga i boka. Dette er ei bok eg trur mange kan ha glede av å lese. Til dømes om ein er ung og har man opplevd sorg. Men dette er like mykje ei bok til vaksne! Det er ei godt komponert bok med nydeleg språk. Truleg kan mange vaksne kjenna seg att frå eigen ungdomstid.

Må lesast!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En engasjerende og rørende bok, som jeg hadde elsket å få lese da jeg var tenåring. Selv om det tok litt tid for meg å komme inn i den. Men siste del var suveren. Den er veldig godt skrevet, og Barmen er sjeldent god på dialoger. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som lærer i ungdomsskolen er jeg stadig på jakt etter bøker jeg kan bruke i klasserommet. Akkurat nå er jeg på jakt etter en bok som kan brukes i en heller lesesvak gruppe med både jenter og gutter. Det er ikke lett. Det finnes så mange gode ungdomsromaner nå. Særlig på nynorsk. Forbløffende mange svært gode, slik som Draumar betyr ingenting. Men jeg kan ikke få guttene med på denne her. Jente som hovedperson,...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En nydelig debutbok med et veldig godt språk. På overflaten kan det virke som en hvilken som helst ungdomsbok men så ligger denne sorger å lurer like under overflaten. Jeg forstår godt at denne vant Brageprisen.

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Eg har halde igjen og halde igjen, livredd for å kva som skjer viss eg gjev etter, redd for å kollapse, redd for kva som skjer viss eg faktisk aksepterer at han er borte, redd for å gå vidare, livande redd for å gløyme han. Tenk om eg gløymer han. Tenk om eg gløymer korleis han lukta, korleis røysta hans var, korleis fjeset hans såg ut heilt nøyaktig, korleis han lo, korleis armane hans kjendest rundt meg, korleis virvlane i nakkehåra hans såg ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Polarnatt - roman" av Sunniva Relling Berg
 • "Arr som vinger" av Erin Stewart
 • "Helt ute" av Maria Sand
 • "Jeg er Leona" av Line Baugstø
 • "Gutten i kjelleren" av Katherine Marsh
 • "Blomstring" av Elizabeth Craft
 • "Alene gjennom" av Michael Stilson
 • "Avlyst på grunn av sorg - roman" av Magnhild Bruheim
 • "Tre meter med kniv - roman" av Eili Harboe
 • "Fugleguten" av Rune Belsvik
 • "Fra du så meg" av Eldrid Johansen
 • "OMG - roman" av Ingelin Røssland
Alle bokanbefalinger for dette verket