Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Selv om du ikke har et stort grønnsaksland i hagen din er det mange av vekstene du allerede har i hagen som kan spises. Rabarbraen kan bli til en chutney og ikke bare en dessert, ringblomstene kan strøs over en salat, løvetannblomstene kan bli til en lekker gelé og tulipanbladene kan svøpe inn den rå laksen i en lekker forrett. Fra Hagens spiskammer er oppfølgeren til fjorårets suksess Fra naturens spiskammer, med samme lave terskel og ambisjon, spis vekstene rundt deg. Begynn gjerne i egen hage, langs veien der du bor eller i naboens hage! Boken beskriver et sekstitalls hagevekster, slik at du ikke tar feil av dem og presenterer dem på en enkel måte og bruker de samme vekstene i enkle, gjennomprøvde retter. Anne Mæhlum er til daglig matstylist og en dedikert hageeier som i denne boken fører sammen sine to store pasjoner i livet: hage og mat. Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley er to av Norges beste matfotografer og Nina har blomster og planter som sin pasjon.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2017
Format Innbundet
ISBN13 9788205499607
EAN 9788205499607
Språk Bokmål
Sider 304
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette er en super bok for oss som er nysgjerrige på, og interesserte i nyttevekster i Norge. Boka tar for seg 51 forskjellige spiselige planter, forteller litt om plantens bruksområder, og gir et par oppskrifter. Inkludert er blant annet rips, dill, rabarbra, solbær, reddiker, og hylleblomst.
Boka er full av smakfulle og delikate bilder, og kan absolutt anbefales.
Denne var herlig! <3 Fikk øyeblikkelig lyst til å lage alle rettene i hele boken! :D (Da bør jeg riktignok kjøpe den og ikke låne den på biblioteket) Nydelig presentert - og etter min mening ganske eksotisk. De oppskriftene jeg "kjenner" og har prøvd er nydelige så det lover godt. Likte veldig godt oppbyggingen med en side om selve planten, og så oppskrifter deretter. Som nybegynner (i hagen, ikke i matfatet) kunne jeg nok ha tenkt meg et terningkast på vanskelighetsgrad, jeg erindrer å ha lest at feks hvitløk kan være vanskelig å dyrke, men sto ikke noe om det her. Jeg kjenner også at jeg var litt skeptisk til bildet av koreanderen - den jeg har kjøpt på butikken ligner ikke helt. Men det er små skjønnhetsfeil, i all hovedsak en lekker bok.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket