En studie i rødt

en Sherlock Holmes-historie

av (forfatter), Nils Nordberg (oversetter) og Radioteatret (utgiver).

NRK 2009 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (35 terningkast.)

129 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Elise Nygaard Martinsens eksemplar av En studie i rødt - en Sherlock Holmes-historie

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Såret og pengelens vender militærlegen John Watson hjem fra krig i Afghanistan og prøver å finne seg et sted å bo i London. En gammel bekjent vet tilfeldigvis om en annen mann på jakt etter husvære, en underlig mann ved navn Sherlock Holmes. Og like etterpå flytter Watson og Holmes inn i 221B Baker Street. Men hvem er Holmes egentlig? Og hva driver han med? Liket av en myrdet mann i et tomt hus gir dr. Watson svar på dette - og det blir starten på et langt vennskap, fylt av kriminelle eventyr. Med blant andre Kai Remlov, Erik Hivju, Roy Bjørnstad, Odd Furøy og Pia Borgli.

Omtale fra forlaget

Allerede i denne første fortellingen om Holmes, skrevet av den unge legen Arthur Conan Doyle i 1887, finner vi alt det som gjorde Sherlock Holmes til verdens største detektiv - den lynsnare kombinasjonsevnen, blikket som ser det ingen andre ser, og den eksentriske personligheten. Såret og pengelens vender militærlegen John Watson hjem fra krig i Afghanistan og prøver å finne seg et sted å bo i London. En gammel bekjent vet tilfeldigvis om en annen mann på jakt etter husvære, en underlig fyr ved navn Sherlock Holmes. Og like etterpå flytter Watson og Holmes inn i 221B Baker Street. Men hvem er Holmes egentlig? Og hva driver han med? Liket av en myrdet mann i et tomt hus gir dr. Watson svar på dette - og det blir starten på et langt vennskap, fylt av kriminelle eventyr.

Bokdetaljer

Forlag NRK

Utgivelsesår 2009

Format CD

ISBN13 9788281787414

EAN 9788281787414

Serie Krim og spenning fra Radioteatret

Genre Politi og detektiver Krim Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 19 8 4 0 0

Bokomtaler

Hvordan skrive en detektivbok? Kriminallitteraturen har utviklet seg mye siden 1887 da «En studie i rødt» kom ut første gang, men boka har likevel beholdt mye av friskheten og viddet som gjør den verdt å lese selv nå. Grepet med dr. Watson som den lett naive fortelleren er genialt. Han bidrar til å menneskeliggjøre den ikke så lite overlegne hovedpersonen. Derfor føles den i og for seg dramatiske bakgrunnshistorien i del 2 med en anonym fortellerstemme som en nedtur. Et vesentlig pluss i denne utgaven er Nils Nordbergs forord og noter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne aller første Sherlock Holmes-historien holder fremdeles stand som en av de store klassikerne, og inneholder alle de kjente elementene som facienerer den store tilhengerskaren. De fleste av de kjente karakterene er også på plass allerede her, som vertinnen Mrs Hudson, politiinspektørene Gregson og Lestrade og selvfølgelig biografen og følgesvennen Watson.

Skulle jeg stte fingeren på en liten ting ved dette hørespillet, måtte det være at jeg syns hovedrolleinnehaver Kai Remlov, som jeg ellers er svært begeistret for, ovespiller en smule.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En studie i rødt" har en bra begynnelse. Historien blir fortalt ut ifra perspektivet til Dr. Watson, Sherlock Holmes verdenskjente ledsager. Hans observasjoner av Sherlock Holmes er interessante og gir leserne et morsomt og noe komplisert bilde av den beryktede detektiven. Jeg hadde virkelig lyst til å like boken, ettersom BBC adapsjonen som de fleste har sett, er svært bra gjennomført. Jeg kan dessverre ikke si det samme om boken.

Som nevnt så er begynnelsen interessant. Det er i den andre halvdelen av boken historien kommer til kort. Før leserne vet ordet av det, så blir de plutselig presentert for nye karakterer og et helt nytt plott. Både Dr Watson og Sherlock Holmes forsvinner ut av bildet. Som leser så lurte jeg på hva som egentlig foregikk. Jeg er ikke interessert i å lese om morderens og offerets familiehistorie, men heller hvordan Holmes og hans ledesager løser mysteriet( noen få sider helt til slutt er dedikert til akkurat dette). Strukturen i denne romanen er med andre ord merkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Min venn rødmet av glede over disse ordene og den oppriktige måte de ble fremført på. Jeg hadde allerede oppdaget at han var like mottakelig for smiger som en hvilken som helst ung pike for sin skjønnhet. (Watson om Holmes).

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sherlock Holmes og fryktens dal" av Arthur Conan Doyle
 • "De fires tegn - kriminalroman" av Arthur Conan Doyle
 • "Skandale i Böhmen og andre Sherlock Holmes-eventyr - kriminalnoveller" av Arthur Conan Doyle
 • "Dødstårnet" av John Dickson Carr
 • "Casino Royale" av Ian Fleming
 • "Den røde døds maske og andre grøsserhistorier" av Edgar Allan Poe
 • "Historien om Gottlob" av Torolf Elster
 • "Mord er ingen sak" av Agatha Christie
 • "Tretten mysterier" av Agatha Christie
 • "Poirot løser gåten" av Agatha Christie
 • "Det lange farvel" av Raymond Chandler
 • "Lunsj for Poirot" av Agatha Christie
Alle bokanbefalinger for dette verket