Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 121 til 130 av 236 treff på riverton.

Jeg tok meg meg Kate Morton: Tilbake til Riverton. Så langt er det en utrolig bra bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kate Morton har herved hektet meg på seg. Jeg likte hennes debutroman "Tilbake til Riverton" - men jeg synes den var mer skolert og bygget opp etter oppskrift. "Den glemte hagen" er både mer velskrevet og har en komposisjon som tiltaler meg mer. Man må følge med i historien, som utspiller seg over flere generasjoner og 100 år. Det er mange karakterer involvert, men når man først får taket på dem blir historien bedre og bedre. Karakaterene er godt skildret, akkurat nok til at man gjør seg opp en mening om dem. Enkelte utvikler seg til å bli mer og mer ufyselige, mens andre får deg til å kjenne empati og følelser sakte, men sikkert. Bokens nesten 600 sider kan egentlig oppsummeres med ett ord:

Kjærlighet.

Og dens siste side gjorde hele historien verdt alt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv ruslet jeg ut med Jeg var Rinnans fange av Alf Nielsen, Vekten av snøkrystaller av Thorvald Steen og Morderen fra mørket av Stein Riverton.

Har ikke like god kontroll på kollegaen, men to av hans var vel Midtens rike av Torbjørn Færøvik og noe om kunnskap man ikke har bruk for av Borge og Berulfsen.

Kikket etter deg i butikken, men så bare jenter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdaga at Fretex hadde mange billige bøker, av den sorten som eg har tenkt å lese. Bokhylla fyllte seg opp: Mengele zoo av Gert Nygårdshaug Den som frykter ulven og Den onde viljen av Karin Fossum Simon og eiketrærne av Marianne Fredriksson Drageløperen av Khaleid Hosseini Tilbake til Riverton av Kate Morton.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes den ble noe overdramatisk...og jeg fulgte litt dårlig med da jeg leste begynnelsen, og fikk problemer med forholdet mellom personene. Den var jo fengende og holdt på interessen, men samtidig manglet det liksom noe - - - en slags forklaring, en større mening, jeg vet ikke helt. Den var underholdende mens jeg leste den, men litt irriterende også.

Skjønt det mest irriterende er kanskje tittelen, som spiller på "Tilbake til Riverton" - boka heter i original "Kjøkkenhuset", hvorfor kunne den ikke få hete det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Jernvognen" av Stein Riverton - det er en fantastisk dramatisert innspilling, og lydeffekter som passer veldig godt til boka. Ikke la det skremme deg at boka er gammel.Jeg liker heller ikke krim, vanligvis - men akkurat lydbokversjonen av Jernvognen, den stiller i en egen klase! Dessuten er dette god, gammeldags krim med fokus på mysteriet og intrigen, ikke de ekle detaljene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig - denne var full av klisjeer, og det gikk litt tregt. Og det er rart, når en tenker på hvor bra de to forrige bøkene hennes var - Den glemte hagen er en av de aller beste jeg har lest, og Tilbake til Riverton likte jeg også godt. Hun kommer med ei ny bok i høst, så får vi håpe hun er tilbake til sitt gamle gode jeg der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er mer spennende enn et gammelt mysterie fra fortiden som møter moderne nåtid?

Edie drar hjem til sin mor en tur. Hun og samboeren har gått fra hverandre. Hun vurderer å fortelle det til moren sin, men får seg ikke til det. Istedet later hun som ingenting. Hun holder heller fasaden ved å late som om alt er bra og leser for hennes sengeliggende far. De to elsker boken Muddermannen. Spesielt Edie har et forhold til den boka. Hun har elsket den så lenge hun kan huske. Hun jobber for et forlag og hun har alltid vært fascinert av forfatteren av boka som var far til tre spesielle søstre som holder til i et gammelt og noe forfallent slott. I et brev hun finner får henne til å mistenke noe om moren hennes. Noe som hinter til at hun har hatt noe med slottet å gjøre. Hun har aldri hørt moren nevne noe om at hun har vært der i sine yngre dager. Skjuler hun noe, i så fall hva? Nysgjerrigheten får Edie til å oppsøke slottet.

Denne fikk jeg i julegave i fjor og brukte litt over et halvt år på å lese den ut - noe som slett ikke var meningen. Selv om jeg brukte mange måneder på den, så betyr det ikke at jeg ikke likte den - tvert i mot.

Uansett er jeg glad for at jeg har lest den og jeg er glad for at jeg har Mortons to første bøker i hylla allerede; Tilbake til Riverton og Den glemte hagen. For etter denne boka frister det jo å lese mer av hennes bøker for jeg likte Mortons skrivemåte veldig godt. Jeg må si at jeg var meget skeptisk til den da jeg først begynte å lese. For jeg er ikke så begeistret for "chick lit" eller bøker med typisk feminin tone, eller hvordan jeg skal forklare det. Men jeg følte ikke at dette var en ren "chick lit". Skrivemåten ble litt for "voksent", "modent". Det var ikke overdrevent som typiske "chick lit" bøker ofte blir. Dermed ble jeg positivt overrasket.

Jeg ble også glad i atmosfæren, i de småsære søstrene, spesielt Percy som viste seg for å være solid og bestemt dame, og slottet. Alt var så beskrivende. Både når det gjaldt slottet og søstrene. Jeg kunne se for meg alt sammen. Det var som om jeg var Edie selv og gikk rundt i slottet. Alt var så levende. Jeg ville på en måte ditt i det virkelige liv om dere skjønner hva jeg mener. Det hadde vært stilig. Jeg liker slott og finstelte hager. Hvis jeg hadde hatt råd og fikk bestemme selv ville jeg ha hatt et engelsk slott langt utenfor en liten landsby i engelsk/gotisk stil. Det har jeg sansen for. Hadde sikkert vært vettskremt om natta med tanke på at jeg er mørkredd. Men etter noen dager hadde det vel gått greit, tenker jeg.

Mysterie som fletter fortid med nåtid, hemmelig brev. småskrudde søstre og gammeldags slott. Hva mer kan man ønske seg i en bok? Hva er det du venter på? Les, les, les!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har sett på ”har lest”-lista di, og ser at du likar skandinavisk seriekrim. Basert på dette, anbefalar eg dei relativt ukjende norske krimseriane til Rune Timberlid (Rolf Randen), Jorun Thørring (Orla Os), Monka Kristensen (Knut Fjeld), Jørgen Jæger (Ole Vik) og Kjell Ola Dahl (Gunnarstranda). Dessutan vil eg anbefale Minnesota-trilogien av Vidar Sundstøl.

Dei svenske forfatterpara Roslund & Hellström og Hjorth & Rosenfeldt er verdt å sjekka ut. Er elles glad i Håkan Nesser sine seriar om Van Veeteren (10 bøker) og Barbarotti (4 bøker hittil, planlagt 5)

Krim er så mangt, - det er mange "stilartar":
Er du ute etter klassisk engelsk "Agatha Christie-liknande" krim, bør du lese PD James sine bøker. (Og Dame Agatha sjølv også, naturlegvis). Er du ute etter "splatter-krim", kan Chelsea Cain og Mo Hayder anbefalast. Er du ute etter eldre krim, vil eg anbefale "Sort messe" av John Dickson Carr og "Jernvognen" av Stein Riverton. Er du ute etter ny krim med mystikk og historisk touch, bør du lese Tom Egeland sin serie om og med Bjørn Beltø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uff ja, det burde Riverton tenkt på, og skrevet den tjue år senere..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnniken LSilje HvalstadTatiana WesserlingEivind  VaksvikHarald AndersenKirsten LundTanteMamieLilleviMargrethe  HaugenPiippokattaAmanda AHildaKristine LouiseElisabeth SveeMorten JensenEvaRandiAMads Leonard HolvikBookiacNorahJulie StensethMcHempettCecilie69Karen RamsvikLailaHilde VrangsagenHilde Merete GjessingRonnyTrude JensenJohn LarsenEllen E. MartolEli HagelundIngvild SFrode TangenG LToveCecilie EllefsenGodemineBjørg L.