Jeg broderer masse for tiden. Men siden jeg har alle bøkene mine i bokform så får jeg ikke lest så masse. Så no vil jeg låne lydbøker på biblioteket. I den anledning lurte jeg på om noen har anbefalinger å komme med. Jeg er ikke ute etter noe dyp litteratur som skal utfordre intektuelt. Jeg vil aller helst ha en god lettvekter. Jeg er åpen for alle sjangrer. Selv om det er en kjensgjerning at jeg leser sjelden krim og fantasy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg vil skille litt mellom rene lydbøker og radioteaterets dramatiseringer. Det er to helt forskjellige ting, og det er ikke noe problem å høre begge versjonene med utgangspunkt i samme bok, hvis du finner noe du er/blir ekstra glad i.

I tillegg til kvalitativt forskjellige lytteropplevelser, er det også en annen viktig forskjell, nemlig varigheten. Der lydboka varer 10-15 timer, varer et hørespill gjerne i 2-3. Hva som passer best kan jo gjerne variere.

De elendige er for øvrig det beste hørespillet jeg har hørt, og vil helt sikkert treffe også deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefalar Drømmenes land, De døde og Ravnene av Vidar Sundstøl. Desse tre bøkene, Minnesota-trilogien, er glimrande opplest av Ivar Nergaard.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den eneste lydeboken jeg har funnet som jeg ikke går fra, sovne fra, glemmer å følge med på eller andre lignende ting er den norske innlesningen av Dødslekene. Ja, du skriver jo at du sjelden leser fantasy, men det er den eneste anbefalingen jeg har per nå ;) Den er i alle fall ikke så dyp, mer passelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så har vi jo "Vertshuset Jamaica" av Daphe du Maurier- en god, gammel radiotetaterversjon! Kjempespennende:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Jernvognen" av Stein Riverton - det er en fantastisk dramatisert innspilling, og lydeffekter som passer veldig godt til boka. Ikke la det skremme deg at boka er gammel.Jeg liker heller ikke krim, vanligvis - men akkurat lydbokversjonen av Jernvognen, den stiller i en egen klase! Dessuten er dette god, gammeldags krim med fokus på mysteriet og intrigen, ikke de ekle detaljene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hører på "Hundre år" av Herbjørg Wassmo for tiden, lett og veldig god, i alle fall så langt jeg har hørt på den. Den er nydelig lest av Gjertrud Jynge, på nordlandsdialekt. Ellers kan jeg anbefale noen av bøkene som er lastet ned gratis fra Ordflyt, som Jerusalem av Selma Lagerløf og De elendige av Victor Hugo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbøker er genialt mens man holder på med noe annet, som håndarbeid eller noe. Jeg koser meg med Harry Potter bøkene på engelsk på lydbok for tiden, da flyr timene skal jeg si deg ;) Ellers hørte jeg "Saras nøkkel" for litt siden, den var fin, og verken krim eller fantasy. Hva synes du om hørespill? Det finnes masse slikt på lydbøker, både klassikere og barnebøker og krim og alt mulig rart. Når vi er inne på klassikere, jeg har hørt lydbokversjonen av Jane Austens "Stolthet og fordom" fryktelig mange ganger, nesten så det er flaut, men den kan jeg anbefale.. Jeg merker at jeg hører en del på barnelitteratur og fantacy på lydbøker, det har nok noe med at jeg hørte masse på lydbøker da jeg var mindre, og vil gjerne finne igjen skattene fra den gangen. Roald Dahls bøker finnes det mye lydbøker av. For eksempel "Heksene", den var grøssgod altså, såpas at man dobbeltsjekker at utgangsdøra er låst før man legger seg :) Håper du finner noe du liker, og får noen produktive håndarbeidstimer :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten Müller