Helt enig med at "den glemte hagen" er den beste av Kates bøker så langt, med "en svunnen tid" på andre plass og "tilbake til riverton" til slutt. :) Kommer til å fortsette å lese Kates bøker.
Kate Morton skuffer ikke! Ble betatt av "Tilbake til Riverton", og måtte følgelig bare lese denne. Det tok litt tid å venne seg til at denne ikke var nettopp "Tilbake til Riverton", men så snart man hadde fått ristet dette av seg, var dette en helt ypperlig bok. Jeg storkoste meg hele veien med nok en deilig fortelling fra Kate Morton. Spennende!
På samme steder som jeg har kjøpt Ed McBain brukt har jeg også funnet et par som nok ble lest flittigere for et par tiår siden enn nå: William Katz og Harold Robbins. Begge bra..
Sjekk ut Riverton-biblioteket med 100 titler, de har kåret de beste krimtitlene (i forrige århundre? skal sjekke den - kan jo t.o.m. lage liste, hvis det ikke allerede finnes...)
Jernvognen av Stein Riverton holder seg godt da, skrevet (antakelig på pergament) i 1909.
Liker Ruth Rendell, både Wexford-serien og de mer psykologiske thrillerne, feks "Adam and Eve and Pinch me". Hennes krim noveller er supre, anbefales!
Jeg begynte med å lese meg gjennom en serie som heter "Norsk krim og spenning". Dette er 12 bind med to bøker i hver, altså totalt 24, fra like mange forskjellige forfattere. Den eldste var Stein Riverton fra 1908, og de nyeste fra rett før serien kom ut i 1985. Og så har jeg forsatt med å lese meg videre i bøkene til de jeg likte best.
Fra den perioden det er snakk om i denne lenken er det foruten den selvsagte Andre Bjerke navn som Stein Ståle (= Trygve Hirsch), Lalli og Fritjof Knutsen, Roy Roberts (= Alex Brinchmann), Waldemar Brøgger og Arnold Jacoby. Krimplottene er ganske bra, syns jeg, disse folkene kunne sitt håndverk like godt som dagens forfattere i sjangeren.
Nuvel, vi får være enige om å være uenige om dette. Til gjengjeld har jeg tenkt å meske meg med bøker fra Riverton-biblioteket ditt - ser ut som en usedvanlig interessant liste.
Jeg tror nok du må avgrense temaet ditt kraftig!Omfatter "britisk" også skotsk, for eksempel? Der har du Ian Rankin og Denise Mina, som er meget forskjellige fra Agatha Christie og Sherlock Holmes, for å si det forsiktig. Og i Norge har vi alt fra Øvre Richter Frich og Stein Riverton til Tom Egeland og Karin Fossum. Det er lurt, som noen har antydet, å velge en bestemt, ikke altfor lang tidsperiode, ellers er jeg redd oppgaven din blir uoverkommelig.
2011 var for min del et godt leseår. Mange bøker lest og nye favoritter dukket opp;
La meg synge deg stille sanger - Linda Olsson.
Wionas visdom - Pricilla Cogan.
Hjertets stemme - Pricilla Cogan.
Barnepiken - Kathryn Stockett.
Pike med perleøredobb - Tracy Chevalier.
Smaken av eplekjerner - Katharina Hagena.
Tilbake til Riverton - Kate Morton.
Den glemte hagen - Kate Morton.
Hundene mine og jeg - Abigail Thomas.
Kafka på stranden - Haruki Murakami.
Fikk av en eller annen rar grunn slettet de jeg skrev sist.Ta en kikk inn til meg å se om du finner noe du liker:-))Like godt bøkene til Kae Morton(Den glemte hagen og Tilbake til Riverton)Og Cecilia Samartin sine bøker. Kanskje noen av mine favoritter faller i smak.Lykke til.
Velidg bra, enig. Tror det kommer av at den gode Kristiansen i "En kule" skrev om noe han hadde et forhold til, nemig finansmiljøet.
De øvrige bøkene er langt slappere, også "Dødsriket", som han fikk Riverton for. Han skulle fått Riverton for "En kule".