Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 961 til 970 av 1502 treff på dickens.

Jeg vil anbefale deg The Kite runner av Khaled Hosseini, Vilhelms Værelse av Tove Ditlevsen, Alkymisten av Paulo Coelho, Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafaon, Det er alt av Marguerite Duras, Store forventninger av Charles Dickens og The Library book av Susan Orelan. Håper dette var noe tips :).

Håper du finner noe kjekt å lese :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nick Hornbys debut var en sakprosabok om litteratur, men det er heldigvis ingen spor av dens ørken-tørre stil her. The Complete Polysyllabic Spree er en samling artikler om bøker og lesing som har stått på trykk i magasinet Believer.

Min målestokk for sakprosa er enkel: Lærer jeg noe nytt? Får jeg lyst å pepre omgivelsene med faktaopplysninger og sitater fra det jeg leser? Er den underholdende? Denne boka scorer full pott på alt dette. Dette er den morsomste boka jeg har lest av Hornby, som er minst like selvironisk som han er spydig. Han skriver om bøker han har kjøpt og bøker han har lest (han kjøper mye mer enn han leser), og livet ellers. Under det hele ligger et portrett av forskjellene mellom Storbritannia og USA (Believer er et amerikansk magasin).

Når du leser denne, bør du ha penn og papir tilgjengelig, for det kommer tett med boktips. Jeg har begynt på Robert Harris sin serie om Romerriket etter denne, takket være Hornby. Og Charles Dickens. Kanskje jeg må omsider lese Dickens.

Jeg gir terningkast fem og ikke seks fordi han utelukkende leser forfattere fra den anglo-amerikanske sfæren, og overveiende mest mannlige forfattere. (Jeg har ikke harde tall for å backe opp den påstanden, men det er helt i bokens ånd, hvis du skjønner.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er på venteliste på 3 bøker på bibben og en på libby, gulp: stor sjangse på at flere kommer samtidig!, så tok jeg fatt på min store suverene Charles Dickens. Jeg har kommet til Dombey & sønn i min kronologiske lesning og er i lesehimmelen!!!
Så har jeg en kokkememoire som e-bok: " Kokkejævler"av Anthony Bourdain. Jeg er et matvrak, hehe
Det har nesten blitt en tilstand som har etablert seg så det skal bli merkelig når verden åpner fritt igjen og ikke aviser og nyheter på radio/tv skal nevne corona med ett ord...er det mulig!!!!
God helg til bokelskere...jeg skal ut å kjøpe østers, mmmm!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"BRUDDET Byen som ville ha Brexit" av Yohan Shanmugartnam og Line Ørnes Søndergaard er fire dokumentarserier som har stått på trykk i Klassekampen og som ble til bok. Dokumentarene stod på trykk i 2016, 2017, 2018 og 2019. Handlingen er lagt til byen Boston, Lincolnchire, et par timers togtur nordøst for London. Boston var byen med høyest antall stemmer for Brexit, hele 75,6% stemte for å forlate EU. Boston har stor arbeidsinnvandring fra Polen, Litauen, Latvia, Romania og Bulgaria som jobber på jorder og fabrikker for luselønn og under Dickens-aktige forhold. Fri flyt av arbeidskraft, fungerer sikkert fint hvis man er journalist eller lege. - Men hvis man er fabrikkarbeider, får man hele tiden høre av sjefen at det står 50 stykker som bare venter på å ta over jobben din hvis du klager. Dette fører til underbetalte jobber og utnytting av mennesker.
I boka møter vi alenemoren Alexandra, som forsøker å manøvre sitt eget og barnas liv gjennom den turbulente Brexit-prosessen. Vi møter også gårdsarbeideren og fiskeren Albert, som er født og oppvokst i Boston, en by fra sine glansdager var en av landets viktigste havnebyer og et bindeledd til Europa.

Liker du å lese om virkelige mennesker og hvordan politiske prosesser er viktige og påvirker folks liv, er dette en bok for deg. Denne boken gir et innblikk i hvordan mennesker lever livene sine i Brexit-kaoset, hvordan usikkerheten om framtida bygger opp fronter mellom arbeidsinnvandrere og den opprinnelig arbeiderklassen, og hvor raseriet kommer til uttrykk i form av fordommer, fremmedfrykt og rasisme. Boka inneholder fotografier. Anbefales.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er som deg – leser alltid flere bøker samtidig uten hensyn til årstider og høytider. Har ingen spesiell bok på leseplanen i forbindelse med Halloween.
Det eneste unntaket for min del er at jeg ofte, men ikke bestandig, finner fram en bok av Charles Dickens når julen nærmer seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Artig tema Hanne Midtsund!
Jeg har begynt på Coraline av Neil Gaiman og den passer jo godt til temaet ditt! Den er jo en såkalt barnebok noe som jo er et vidt begrep. Coraline finner en blind-dør i den nye leiligheten som hun og foreldrene har flyttet til, en dag er denne blind-døren som en vanlig dør og hun går inn...dermed begynner uhyggen. En skikkelig høst/regn/mørke bok!
Ellers må jeg si som Monica at Charles Dickens er mitt aller beste mørketidsvalg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er veldig sesong leser. Vinter er russerne, det er så mørkt at det blir rart å lese det på sommeren. Likeledes, som det er rart å skulle lese en lystig og vårlig Austen i desember. Påske er Christie, og desember er Dickens. En tradisjon jeg har holdt på med i mange år, så nå i år er jeg litt usikker på hvilken jeg skal lese.Tror jeg har vært igjennom de fleste. Høst er Brontë.

Halloween er litt vanskelig, den er jo bare èn helg, men hele oktober er j o 'spooky season', så da er alt som er innenfor skrekksjangeren perfekt. Nå leser jeg House of Leaves, men Stephen King er også perfekt. Eller Poe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke hatt noen bevisst plan i forhold til sesongene. Men, i førjulstiden leser jeg gjerne noe som er relatert til julen. Dickens, En julefortelling. Jostein Gaarder sin Julemysteriet. Snøsøsteren, av Maja Lunde. Har også hatt stor glede av heftet Juleroser som kommer ut hvert år, med Herborg Kråkevik som redaktør.

Om sommeren prøver jeg å få lest Tove Janssons Sommerboka, den er skjønn!

Oktober er "Victober", dvs. Viktoriansk litteratur. Prøver å få lest i alle fall én bok som faller i denne kategorien.

Har ikke plukket ut en bok som passer for Halloween. Akkurat nå leser jeg Bildet av Dorian Grey, av Oscar Wilde.

Dette var et bra innlegg, det fikk meg til å tenke over disse tingene :)
Tror jeg skal tenke litt mer bevisst rundt lesing i sesongene framover.
Noterer meg Dickens for mørke høst- og vinterkvelder.

Inntil videre, får mitt fokus for Halloween være å se Stranger Things.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som nevnt under linken for sesong-lesing Halloween, så har jeg lyst å se om det er flere som leser bøker som passer til sesongen vi er i nå. Hvis du ikke har tenkt noe spesielt over det, så kanskje får du noen ideer/tips her.

Jeg leser nok fler enn disse,men nevner bare de som har med advent/jul å gjøre. Disse har jeg planer om å lese nå i desember:

Juletreets historie av Bernd Brunner.
Hjem til jul av David Baldacci.
A christmas carol av Charles Dickens.
Stargate, en julefortelling av Ingvild H. Rishøi.
Julegleder 2021, et julehefte for hele familien utgitt av Bokklubben.

Har du noen planer?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I år tenker jeg å lese:
Dickens, A christmas tree
Juleroser, med Herborg Kråkevik som redaktør
Jul i Bakkebygrenda, av Astrid Lindgren

Jeg ligger litt etter med andre leseplaner på tampen av året, så det blir ikke tid til å lese lengre bøker om julen i år.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KBeathe SolbergTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-M