Hei! Jeg trenger noe nytt å lese, hva vil dere anbefale eller f.eks. si er det beste dere har lest? Trives godt med romaner og dikt, men står åpnet for andre ting :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg ser du har en bok om Charles Bukowski i boksamlinga. Kan ihvertfall anbefale rubbel og bit av bøkene hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du ikke har fått så mange svar ennå, så jeg foreslår noen bøker fra litt forskjellige sjangere og starter med en romanklassiker som Vredens druer av John Steinbeck. Mens jeg selv holdt på å lese boka, kom jeg over disse bildene av fotografen Dorothea Lange. De er av den 32-årige Florence Owens, kjent under tittelen Migrant Mother. De er tatt i 1936, og har blitt stående som et billedsymbol på depresjonstida på samme måte som ”Vredens druer” har blitt et boklig symbol på den. I følge teksten har Florence nettopp solgt dekkene på bilen sin for å få penger til mat til sine barn. Jeg så for meg disse bildene da jeg leste slutten av boka og samtidig hørte på Bruce Springsteens album The ghost of Tom Joad – et album inspirert av Vredens druer.

Her er tre korte romaner som jeg synes er veldig gode: Med livet foran seg av Émile Ajar, Uhellet av Friedrich Dürrenmatt og Dvergen av Pär Lagerkvist.

Boka Manilahallen av Ruth Lillegraven er en biografi i diktform, og gjorde stort inntrykk på meg da jeg leste den. Jeg vil også anbefale boka Når er jeg gammel nok til å skyte faren min av Åse Ombustvedt. Boka omhandler et så dystert tema som familievold og er klassifisert som «dikt for ungdom», men fortjener også en stor voksen leserskare. Den ble i 2019 nominert til Nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom. Boka har også veldig gode, uttrykksfulle illustrasjoner.

Hvis du vil prøve noen noveller, så kan jeg anbefale Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin.

Jeg likte godt tegneserieromanen Gruppa av Anna Fiske, og anbefaler den gjerne videre.

Til slutt kan jeg anbefale Dag Solstads roman Genanse og verdighet. Les gjerne Ibsens Vildanden først, så gir boka enda bedre utbytte.

Håper noe av dette faller i smak!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oi her kom det mange anbefalinger som hørtes veldig bra ut, jeg skal legge de til på listen min! Tusen takk for svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Guernica av Boling er en perle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg The Kite runner av Khaled Hosseini, Vilhelms Værelse av Tove Ditlevsen, Alkymisten av Paulo Coelho, Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafaon, Det er alt av Marguerite Duras, Store forventninger av Charles Dickens og The Library book av Susan Orelan. Håper dette var noe tips :).

Håper du finner noe kjekt å lese :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

JarnskjeggeHallgrim BarlaupAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVidar RingstrømReidun SvensliLasse SteinnesEileen BørresenBeathe SolbergTorill Elisabeth RevheimLibraritas vLene Regine KjølaasKarin BergJulie StensethTjommiHarald KAlice NordliLisbeth Kingsrud KvistenReadninggirl20Akima MontgomeryBabynemiTonesen81Synnøve H HoelHenrik  Holtvedt AndersenGroMaren Hjelle AuneJan SæterliAnniken RøilSjavn NvajsJan-Olav SelforsHedvigFlettietteMarit HåverstadINA TORNESMarit AamdalSolveigGodemineToveBerit RRandiVannflaske