Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 1 til 10 av 13 treff på assange.

Hans [Assange] moralske forsvar for å bryte seg inn i datasystemer var: "Jeg gjør ingen skade, så hva er galt?" Men det er som om en tyv skulle si: "Jeg skal bare gå gjennom huset ditt, men jeg skal ikke røre noe" Det var bare ikke holdbart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det mest verdifulle denne mannen [Assange] kan tilby oss er sin tro på sannheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høyst aktuelt i dag - er blitt en politisk fange slik jeg ser det.
At han i det hele tatt kan bli utlevert til USA sjokkerer meg. Man har egne domstoler i Europa. Assange er australier ikke amerikansk. Ville USA utlevere en av deres til Europa i samme situasjon - NEI.
Nå risikerer journalister strenge straffer å gjøre jobben sin hvis ikke myndighetene ikke liker det.

NRK
"Tidligere The Guardian-redaktør reagerer på spionasje-anklage
Siste runde i kampen mellom Julian Assange og britiske domstoler er i gang. Wikileaks-grunnleggeren kan bli utlevert til USA, der han risikerer 175 års fengselsstraff."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går veldig i perioder med lesingen her og, men noen ganger treffer man på en bok man bare flyter gjennom. Det er kun Andre Bjerke jeg fullførte i løpet av påsken så det er en treg periode for min del.

"Stories we tell" har jeg ikke fått med meg, men det er deilig med sånne filmer som fester seg. Det ble litt forskjellig filmer, så påskekrim på NRK "På innsida", den var veldig bra. "Underground: The Julian Assange Story, den forteller historien om barne-ungdomstiden og forklarer veldig mye om hvorfor han valgte å opprette Wikileaks. "Kompani Orheim" var helt grei, selv om den ikke traff meg helt. "Maktens menn" med en alltid like bra Ryan Gossling var verdt å få med seg. "Trolljegeren" så jeg, den var litt artig, men kanskje mest teit :-) Også måtte jeg se "Vi må snakke om Kevin", den var vel mer merkelig enn noe annet. Har boka i hylla så jeg må nok lese den om ikke så altfor lenge.

Det tror jeg var det meste, tror ikke jeg har sett så mange filmer de to siste årene sammenlagt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Handler om Wikileaks og Julian Assange, litt for impresjonistisk og kryptisk til at jeg skjønner den, i alle fall til bunns, for å si det sånn, men ser et og annet stilistisk trekk som jeg liker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ny stor roman på over 600 sider - vel verdt hver side! En amerikansk samtidsroman med vekt på nettopp samtiden.
Et sentralt miljø i boka er "The Sunlight Project", en organisasjon/hackergruppe ledet av øst-tyske, karismatiske Andreas Wulf, som avdekker hemmeligheter av Assange og Snowden-kaliber. Hovedperson er Pip Tyler, vokst opp med nevrotisk mor, som skjuler seg så godt at Pip ikke en gang har fått vite sitt eget egentlige navn og fødselsdato. En stor roman med Franzen-typiske personlige dramaer og dypdykk i persongalleriets psyke. Anbefales - på det sterkeste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Diger roman, 700 sider, om store temaer, hemmeligheter i familien og hemmeligheter i medieverden.

Blant fem hovedpersoner framstår unge Pip Tyler som den mest originale karakteren. Trass i at hun utad virker negativ og avvisende, klarer Franzen å overbevise oss om at både menn og kvinner føler seg tiltrukket av henne, i allfall nok til å sette i gang intrigen som dominerer det meste av boka. Referanserammen er en medieverden preget av lekkasjer og synkende tro på stat og styring. Pip trekkes inn i dette av en Assange-lignende figur, Andreas Wolf, med en fortid i DDR, men nå bosatt i Bolivia. Tilbake i USA får Pip i oppdrag å spionere på redaksjonen i en internettavis med store følger for henne selv og Wolf.

Franzens annet hovedtema er dysfunksjonelle parforhold og foreldre-barn relasjoner. Ikke mye lykke, oppriktighet og samforståelse her, nei. Like ille, minst, i gamle DDR som i dagens USA. Franzen er nådeløs, til tider langtekkelig, i beskrivelsen av de brutte par- og familieforholdene, men som hos Trollope er det alltids håp for de unge. (Jeg leste den amerikanske utgaven).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The teller, not the doer, gets the blame. Tenkte på Julian Assange idag.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne uken har jeg bestilt :

Forfølgelsen av Julian Assange : eller kunsten å kneble en brysom budbringer av Gisle Selnes
Når du kjenner at det begynner å ta slutt av Stig Larsson
+
Stefans lille svarte av Stefan Sundström
Det glemte århundre - historier fra 1600-tallet av Atle Næss

De to siste har jeg bestilt hos Ark som jeg skal hente i neste uke. Så jeg har forsynt av Mammutfatet. Det var fordi i dag morges så våknet jeg opp med sludd og hvit dekke og var ikke lysten til å reise til byen. Heldigvis så forsvant sluddet i løpet av dagen og marken rundt omkring begynner å bli grønn.

Utenom det så er jeg med på 2024 Valentine Hunt på Librarything og har løst 11 gåter utav 14. I desember i fjor var det Treasure Hunt 2023 der jeg klarte alle 12 gåtene.

PS! Har løst alle 14 gåtene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke noe lystig lesning. Man ser noen likheter i våre dager parallelt som man leser historie. For ordens skyld så forholder jeg meg til jøder i vesten. Det er ikke rettferdig det vestens jøder opplever av trakassering. "Kan man ikke ta mannen - så tar man de man kan få tak på" (Julian Assange).

De forente nasjoner Verdenserklæringen om menneskerettigheter:
1. Vi er alle født frie og like. Vi blir alle født frie. Vi har våre egne tanker og ideer. Vi bør alle bli behandlet på samme måte.

  1. Ikke diskriminer. Disse rettighetene gjelder for alle, uansett hvor forskjellige vi er.

  2. Retten til liv. Vi har alle rett til å leve og til å leve i frihet og trygghet.

  3. Intet slaveri. Ingen har rett til å gjøre oss til slaver. Vi kan ikke gjøre noen til vår slave.

  4. Ingen tortur. Det er ingen som har rett til å skade oss eller å torturere oss.

  5. Du har rettigheter hvor enn du er.Jeg er en person, akkurat som du er!

  6. Vi er alle like for loven. Loven er den samme for alle. Den må behandle oss alle rettferdig.

  7. Dine menneskerettigheter er beskyttet av loven. Vi kan alle be domstolene om å hjelpe oss når vi ikke blir behandlet rettferdig.

  8. Ingen uberettiget arrestasjon. Ingen har rett til å sette oss i fengsel uten god grunn og holde oss der, eller å sende oss ut av vårt eget land.

  9. Retten til å få sin sak prøvd. Hvis vi blir stilt for retten, bør det skje offentlig. De som leder rettssaken bør ikke la noen fortelle dem hva de skal gjøre.

  10. Vi er alltid uskyldige til det motsatte er bevist. Ingen bør få skylden for å gjøre noe før det er bevist. Når folk sier at vi har gjort noe galt, har vi rett til å vise at det ikke er sant.

  11. Retten til et privatliv. Ingen bør forsøke å skade vårt omdømme. Ingen har rett til å trenge seg inn i våre hjem, åpne våre brev eller plage oss eller vår familie uten at det er en god grunn til det.

  12. Bevegelsesfrihet. Vi har alle rett til å gå hvor vi vil i vårt eget land og reise fritt omkring.

  13. Retten til å søke et trygt sted å bo. Hvis vi er redde for at vi vil bli dårlig behandlet i vårt eget land, har vi alle rett til å flykte til et annet land for å komme i sikkerhet.

  14. Retten til en nasjonalitet. Vi har alle rett til å tilhøre et land.

En annen bok som jeg mottok på posten var - Krig og sannhet, Langelandsaken og landssvikoppgjøret av Arvid Bryne

Fagbokforlagets omtale :
Major Oliver H. Langeland (1887-1958) var sjef for Milorg i Oslo og Akershus under annen verdenskrig. I 1948?49 skrev han to bøker hvor han kritiserte den norske regjeringens handlemåte før, under og etter krigen. Bøkene ble en sensasjon og solgte i kjempeopplag. Det viste seg at et fåtall nordmenn visste hva som egentlig skjedde bak kulissene i det okkuperte Norge de første par krigsårene. Regjeringen Gerhardsen fryktet at kritikken kunne velte hele landssvikoppgjøret, og gikk rettens vei for å få bøkene stanset. Langeland ble frikjent, men bøkene ble forbudt. Siden ble både mannen og saken glemt.

Rettsakens mange tusen dokumenter ble unndratt offentlighet i 60 år. De var lenge forsvunnet, men ble funnet igjen i 2010.

Arvid Bryne har gått gjennom arkivene med stenografisk gjengitte avhør og rettsreferater. Resultatet er en bok om etterkrigstidens største, dyreste og mest nedrige injuriesak. Det er en bok som gir innblikk i en del av krigshistorien som bare et fåtall kjente og som heller ikke i dag er allmenn kunnskap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ole Jacob OddenesHarald KRune U. FurbergNinaMads Leonard Holvikingar hTralteKirsten LundsveinMarit HåverstadFrode Øglænd  MalminEvaRandiAHilde H HelsethPiippokattaBente NogvaTone Maria JonassenHilde Merete GjessingLisbeth Marie UvaagBeathe Solberganniken sandvikEllen E. MartolTonje-Elisabeth StørkersenBjørg RistvedtStig TFriskusenElin SkjerengKristine LouiseIngunn SLailaEivind  VaksvikTrygve JakobsenEmil ChristiansenMarianneNBjørg L.Karin BergSverre HoemBjørg Marit TinholtKaren PatriciaVigdis Vold