Ja, helt nydelig, og selv om en film sjelden kan måle seg med boka, mener jeg å huske at denne i hvert fall er meget bra!
Krig sparer ingen rom. Den trenger seg inn overalt og forsvinner aldri helt.Fotballstadioner blir til henrettelsessteder, sykehus blir strategiske mål, og her i al-Eitha ble barneskolen gjort om til fengsel for en dag.
"Jeg liker å jobbe her, jeg føler at jeg er med på å bygge opp landet, men det var bedre før amerikanerne kom. Under Saddam var det mørkt og sikkert. Nå er det lyst og kaotisk. Jeg liker mørkt og sikkert bedre."
Takk for godt innlegg! Jeg må innrømme at jeg var i en litt annen situasjon enn andre, derfor den grundige analysen - denne boken skrev jeg om i min masteroppgave... Tittelen er: The Satanic Verses - Reading the novel as a discourse of resistance. Ligger på nett...
En utrolig interessant leseopplevelse og analyse, og så høyaktuell, selv i disse dager! Jeg storkoste meg da jeg skrev, men jeg var uenig med meg selv hele tiden, og jeg brukte flere måneder på å komme fram til en konklusjon - gikk Rushdie over streken, eller gjorde han ikke? Vel, jeg kom vel fram til en konklusjon som jeg kan stå inne for i dag også... heldigvis!
Skjønner godt hva du mener, og ja, dette er jo en viktig del av boka også. Du får sagt det så fint! Veldig glad for å ha fått lest boka, som selvfølgelig var etter gode tips og innspill fra deg/dere bokelskere! Ville vært et tap og ikke ha fått den med seg...
Nå skjønner jeg endelig ovasjonene! For en historie! Etter at man har kommet forbi de innledende - rydde, pløye, så, høste, skjønner man etter hvert at dette er en historie med flere lag! Selvfølgelig er det en hyllest til den staute nybrottsmannen - bonden, eller markgreven - han som vet å utnytte, men også ta vare på jorden og bygge landet. Men historien handler jo om så mye mer. Om håp, takknemlighet, om tålmodighet, og sist men ikke minst, om det å se det store i det lille. På mange måter minner Isak Sellanrå meg om Markus i "Kilden". I vårt moderne samfunn blir kanskje disse menn betraktet som "små","enkle" menn, kjedelige, noe Inger også uttrykker til tider. Mon tro om vi ikke har noe å lære av dem likevel? Som for eksempel medmenneskelighet, tålmodighet, forståelse, takknemlighet og optimisme, tross alt? Boken peker vel også på faren for hybris - hva skjer med de som får smaken på bylivet med alle dets krav? Nå er jo historien skrevet på en annen tid for en annen tid, men likevel - hovmod står for fall også nå... Ja, her har vi virkelig en historie med flere lag, men hvordan vi leser og tolker er selvfølgelig opptil hver og en av oss (selv om Hamsun helt klart hadde en agenda). Stikkord for meg er imidlertid både tålmod, hovmod,misunnelse, optimisme, feminisme, det å kunne se det store i det lille, samt det å skjønne at i lille Norge skjedde det samme som vi med rette fordømmer i andre land, nemlig barnemord i en større skala.
Som sagt, en enkel, men likevel dyp historie - om et Norge i en brytningstid, men også om de ulike menneskene - deres liv og følelser.
Ja, det med kvalme er et problem! Veldig smart med lydbøker i bil, buss! Skal begynne med det!
Ja takk, begge deler til meg også! Du har nok tenkt litt som meg...
Jeg er bare halvveis i denne boka, men for hver side kribler det i fingrene, smerter i hjertet, knyter seg i magen... Jeg følger hva jeg må kalle en "helt" - en uredd utenriksjournalist - på hans reise inn bak "murene" - både de fysiske og psykiske - som omkranser Bagdad, som står mellom sjia og sunni-muslimer, mellom folkeslag, mellom ondskap og godhet, menneskelighet og umenneskelighet, verdighet og nedverdigelse. Jeg tråkker i Sigurd Falkenberg Mikkelsens fotspor, der han følger kvinner og barn - der de smyger seg over glasskår og ødelagte eiendeler, sprengt i fillebiter av selvmordsbombere eller amerikanere, samt i hans samtaler med tidligere fanger fra Abu Ghraib - fanger uten håp, eller nye ledere - med ambisjoner og håp.
Dette er en bok som er viktig for å forstå Irak-konflikten sett fra irakernes synsvinkel. Det er også en bok som tar deg med på en historisk reise gjennom andre deler av Midt-Østen, blant annet Israel, Libanon og Gazastripen. Her er masse historie og gode skildringer. Den er meget godt skrevet, og i følge undertegnede, et must!
Jo, som engelsklærer liker jeg helt klart språk-morsomheter! Denne er nok et must!
Michael Moore er hysterisk morsom! Populærmusikk fra Vittula må jeg nok lese.. har fått den anbefalt av min lærerkollega opptil flere ganger, så her må det være noe å hente!
Enig! Har lest den førstnevnte! Godt tips!
Da må jeg i så fall starte med "Dn elskelige ..." da. Klarer ikke helt når det blir for mange personer å forholde seg til..
Takk, takk, får utrolig mange gode tips her, og regner med å få det ganske festlig etter hvert.. Hehe
Du sier det jeg alltid har tenkt, men tenker nå at kanskje en kombinasjon er greit? Men, strengt tatt er det ikke å lese, men å høre på noen som forteller en historie, som på radio. Det har du nok rett i... Men som allerede nevnt, det funker kanskje noen ganger...
Å, takk! Det hørtes ut til å være midt i blinken for meg! Virker litt kjent? Muligens hørte jeg noe om Rabelais under litteraturstudiet... Denne må jeg legge til! Joda, veldig mye av det vi finner i dag, det være seg livsfilosofi eller humor, eksisterte i linende versjoner på denne tiden også. Og det er ganske interessant!
Hehe, takk... Nei, akkurat det var noe som bare falt meg inn...
Så egentlig burde jeg ha hørt på lydbøker her på stranden i Malta... Vel, neste gang kanskje! Godt sagt!
Helt enig! Har lest en del Amalie Skram tidligere, blant annet "Folket på Innhaug". Men, lenge siden... Husker ikke så mye. Kanskje en idé å høre på denne snart da? NB! Beklager sent svar - ferie og sjelden på nett!
Mener å huske at det gjøres i "Hypnotisøren", og husker også at jeg ikke likte det, i hvert fall ikke slik det ble gjort der. Synes det var upassende og forstyrrende. Men, hvis forfatteren er spesielt dyktig, kan han/hun kanskje gjøre det på en slik måte at man ikke legger merke til grepene?