I trifidenes tid er blant mine absolutt favoritter. Er også hundre prosent enig med deg angående de gode gamle hørespillene. Farlige hvetebrødsdager er en godbit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørespill kan være en fin måte å bli introdusert til et et verk eller et forfatterskap på. Ellers er det bra med en versjon av et verk man vil høre en adapsjon av.

Jeg hører en del lydbok. Men når jeg vil ha pause fra opplesning så tar jeg mer enn gjerne et hørespill. Det gjør pirkearbeid mer levende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av Radioteaterets beste hørespill av Ibsenstykker er Henrik Rytter sin gjendiktning av Kongsemenerne. Den var som podcast en stund. Men jeg finner den ikke lenger. Den var rå med Per Sunderland i hovedrollen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg malte et hus i fjor sommer mens jeg hadde et gjenhør med Tordivelen flyr i skumringen. Det er var et hyggelig gjenhør. Bra produsert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Redderen i rugen...

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg har laget en liten tekst om Thorkild Hansens forfatterskap på huvenes.no

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ny lesestatus på huvenes.no

Legg igjen en kommentar på bloggen og jeg trekker en vinner med en hemmelig bokgave!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk for boka; Parken. den kom igår. ser fram til å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg anmelder den gjerne på www.huvenes.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han traff et par gode ømme bokhandlerpunkter der...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les diktet om Mammutsalget av Stian Johansen på www.huvenes.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror han er det ja. Får ikke anledning til å gå på Peter Englund idag. Men du får kose deg. Tror det blir veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et veldig bra arrangement! Hyggelig at du sa hei. Jeg lover å tenke videre på et bokelskerearrangement. Først skal jeg ta meg en vinterferie. Men neste arrangement jeg skal på er Peter Englund på mandag kl. 17 hos Cappelen Damm. Kommer med mer info.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Engasjementet er over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I anledning utgivelsen av Jørn H. Sværen sin bok Dronning av England, inviterer Kolon forlag til lanseringfest.

Når: Onsdag 2. februar 19:00 - 23:30 Hvor: Deichmanske bibliotek avdeling Grünerløkka Hva: Opplesning, mingling og salg av bøker. Hvorfor: God litteratur skal nytes med gode venner. Hvem: Alle som har tid og lyst.

Forlaget har lovet opplesning av Jørn H. Sværen. I tillegg vil et kobbel av hans litterære venner rive til seg mikrofonen og spre god litteratur:

Mazdak Shafieian - debuterte med diksamlingen Dyregravsmørke i 2006. Det er en fest å lese og høre ham lese sine dikt. Det går rykter om at han kommer med en ny diktsamling i løpet av 2011.

Thomas Kvam - billedkunstner som har tatt litteraturen et steg videre med saks og lim. Jeg har sett hans bestselger An Average Bestseller hos House of Foundation i Moss. Lekker. Kjøpe en bestselger? Vi får se hva kvelden bringer.

Arne Borge - litteraturkritiker i Klassekampen, skriver for politikkpoetikkpraksis og har bidratt til fanzinen Ferdigvare 2 hos Flamme Forlag.

Paal Bjelke Andersen - forlegger og forfatter med den folkelige diktsamlingen Til folket. Får vi høre en tale?

Gunnar Berge - oversetter som har samarbeidet med Jørn H. Sværen i den tiden H Press var et forlag.

Arve Kleiva kommer sammen med Aud Olsen, Ernst Ernst og Gustav Haarnack.

Silje Vethal - lyriker med tre dikstamlinger; Terreng (1998), Lynne (2000) og En slags epoke (2007). De to første er gjendiktet til svensk på forlaget Norstedts. Hun medvirker i Steinar Opstad sin diktantologi Men sannheten kom som et dikt. Få leser sine egne dikt som Silje Vethal.

Litt om Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværen er forlegger, forfatter, oversetter og musiker. Han er medlem av det eksperimentelle bandet Ulver som i senere tid er mest kjent for å lage filmmusikk. Inntil 2009 drev han forlaget H Press. Sværen har utgitt følgende bøker på sitt eget forlag:

En kirke (England Forlag 2007) Et barn eller en bok (England Forlag 2008) London (England Forlag 2009) Tre bøker (England Forlag 2010)

Litt om boka Dronning av England

Jeg anbefaler at du tar en titt innom lanseringsfesten. Jeg er selv spent på å høre fra boka som jeg har hatt stor glede av å lese.

Les utdrag fra boken på Kolon sin hjemmeside.

Hvis du besøker www.huvenes.no så vil du se at denne artikkelen har koblinger som sier mer enn bare artikkelen i seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det synes jeg så absolutt du skal gjøre. Som bokhandler hos Norli Bogstadveien fikk jeg tatt inn tre av Carsten Niebuhrs reiseskildringer på dansk. De står der kanskje ennå? De tre er noen av de sterkeste reiseskildringer som er skrevet. Punktum finale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipsene. Vågen Fetevare virker kul. Skal sjekke det ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jo litt utenom det dere hadde tenkt dere, men jeg skal som ansatt for Bokvennen reise til Bergen onsdag 2. februar. Målet var å lansere Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarsavtale til Arne Treholt. Det viser seg at det ikke er så lett å finne et sted å være. Flybilletten til Bergen er betalt men returen har jeg planlagt skal være nattoget hjem over fjellet.

Ok, la meg komme til poenget. Jeg lurer på om det er et ønske om å treffe meg, forfatteren av boken: Kaj Skagen og redaktøren i forlaget for en liten bokkveld? I tillegg til Arne Treholtboken kan jeg også holde en liten intro om forlagshuset Bokvennnen, Vidarforlaget og Transit og kanskje lekke litt fra vårens planer...

Det jeg lurer på er om det er noen som vet om et egnet lokale for dette? Jeg håper dette også kan være en fin start på Bokelskere/Bokvennen-treff som jeg har ønsket å få i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thorkild Hansen sin Det lykkelige Arabien. Lest ca. 8-10 ganger i løpet av 4 år. Skrev oppgava mi om den. Og jeg lover deg. Jeg har ikke blitt lei historien. Mitt håp er at den blir utgitt på nytt i nyere norsk oversettelse i forhold til den litt rare fra 1968. Det fortjener den. Ellers anbefaler jeg å lese den på dansk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arkene er lest og titlene er: Retten som ingen kunne målbinde av Kaj Skagen og Skrift og strid - Essay om Henrik Rytter.

I tillegg fant jeg Geir Berdahl sin subjektive erindringsbok: 40 års nervøsitet En godbit for de som vil ha et innblikk i forlagsbransjen. Ellers vil jeg trekke fram siste nummer av tidsskriftene Vinduet og Bokvennen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ole Jacob OddenesPiippokattaelmeLailaLilleviCamillaHegeAnneWangPirelliCarl-Erik KopsengKathrineVariosaKirsten LundLinnHilde H HelsethFarfalleDolly DuckTor-Arne JensenMonica CarlsenRufsetufsaElisabeth BækkenKristine LouiseYvonne JohannesenHanne Cathrine AasGodemineEivind  VaksvikG LSigrid Blytt TøsdalHildeBjørn SturødTanteMamieVidar RingstrømNora FjelliTore HalsaSynnøve H HoelKristin_Beathe SolbergLene NordahlJulie StensethLars Mæhlum