Veldig godt innlegg. Ja takk, begge deler sier nå jeg. Litteraturkritikeren og lesernes vurderinger utfyller hverandre. Men hvis jeg måtte velge mellom ett terningkast fra en anmelder og hundre leservurderinger, ville jeg ha valgt det siste.

Markedet bestemmer, men vi må huske på at bransjens bokråd også til en viss grad forhåndsbestemmer hva som skal stå på bestselgerlistene. I disse dager bestemmer bokhandlerkjedene hvilke bøker som skal stå mest synlig i de største stablene i butikkene til høsten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk for det! Flere har kastet seg på i debatten, og Rohde kommer med et nytt innlegg i dag: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Terningkast--Jeg-synes-publikum-har-krav-pa-a-vite-om-anmelderen-misliker-sjangeren-eller-utoveren--Hanne-Kristin-Rohde-8434335.html

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fikk akkurat svar fra Aftenposten om at de vil bruke debattinnlegget - kult!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal også ta med sitater fra bokbloggere, de jeg har lest hittil virker samstemt med vurderingene her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i ferd med å skrive et leserinnlegg som svar på Hanne Kristin Rohdes kronikk i Aftenposten - Et terningkast kan aldri bli mer enn tilfeldig.

Den handler om at hun synes det er urettferdig at en litteraturkritiker i en avis kan gi et terningkast og på den måten bedømme boka.

Mot slutten av kronikken kommer hun inn på det som er interessant. Hun ønsker nemlig vurderinger fra leserne, og etterlyser noe tilsvarende som IMDB er for film. Hun har tydeligvis ikke fått med seg Goodreads.

Her på Bokelskere.no har Mørke hjerter fått terningkast 4 (3,72 i snitt gitt av 105 lesere), og Bare et barn har også fått terningkast 4 (3,72 i snitt gitt av 53 lesere). Kjemp for alt hva du har kjært har bare fått ett terningkast (en 3-er), så det er ikke representativt.

Om flere av dere har lyst til å gi sitt terningkast og/eller skriftlige vurdering til Hanne Kristin Rohdes bøker, så gjør det nå straks, så rekker jeg å få det med i leserinnlegget, som jeg sender inn litt senere i dag.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne er det jeg som har skrevet :) Lanseringsdato 31. mars 2016.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte Under verden og Unnskyld bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pensum for alle som er opptatt av disruptiv teknologi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i ferd med å avslutte et skriveprosjekt og trenger en redaktør. Det er en sakprosabok med tittelen "Gi ut din egen e-bok". Jeg må selvfølgelig leve som jeg lærer, og gir ut boka på eget forlag. Dermed trenger jeg en frilansredaktør å samarbeide med nå i oppløpet. Ta kontakt om du er redaktør selv eller kjenner noen som egner seg for denne type bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Vi er en leseforening som skal på tur lørdag 8. juni. Våre opprinnelige planer har gått i vasken. Har dere tips til hva som går an å gjøre i østlandsområdet på denne datoen? For eksempel foredrag, omvisninger, besøk i forfatteres barndomshjem, etc. Helst noe litterært, men annet kulturarrangement kan også passe. Det er stort sett godt voksne damer som er med på denne turen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På denne siden http://www.facebook.com/VerdenErMagisk er den en sommerkonkurranse hvor det gis bort 10 gratis e-bøker. Foreløpig bare 11 registrerte deltakere, så det burde være gode vinnersjanser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig - har knekt koden...! Etter en god del prøving og feiling er det deilig å se at valideringsprogrammet godkjenner ebok-fila. Nå har jeg lastet den inn på Kindle og Android-telefonen, og er så stolt! Ser imidlertid at det må litt finjustering til for å få resultatet perfekt. Men nå er jeg et stort skritt videre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her høres det ut som om Samlaget har betalt for en tjeneste de ikke har fått... Men de burde jo tatt en kvalitetssjekk selv også. Har du meldt fra til forlaget?

Selvfølgelig skal e-bøker ha like bra design som papirbøker. Det er riktignok mer utfordrende, siden papirbøker bare kan sees på 1 måte, mens ebøker kan variere ut fra hvilken enhet og leseprogram du bruker. Men profesjonelle bør vite å formatere e-bøker som kan vises på ulike skjermer.

En e-bok er egentlig en eneste lang webside, selv om det for leseren framstår som om den består av sider. Derfor kan man ikke ha fotnoter i en e-bok, de blir gjort om til sluttnoter. Det er vel det som har skjedd med definisjonen av ordet adjutant...

Jeg synes ikke vi lesere skal finne oss i dette, og at vi bør si ifra når vi opplever direkte feil formatering av e-bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg driver og eksperimenterer med å lage e-bøker. Er det noen her som driver med det samme? For eksempel forfattere som ønsker å gi ut boka selv?

Eller har dere tips til tilsvarende diskusjonsforum for forfattere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En Kindle skal visstnok vare en hel måned uten lading. Og lenger enn det overlever jeg ikke uansett! :D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det finnes verktøy som konverterer mellom ulike ebokformater, slik at du kan lese alle typer på samme brett. For eksempel Calibre. Så det er fullt mulig å laste over andre ebøker og også egne dokumenter til en Kindle. Hvis bøkene er DRM-beskyttet (kopisperret), sånn som Kindle-bøker er, må du også ha verktøy for å låse opp sperren, hvis du skal lese dem på andre enheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Tor Arne, tror dessverre ikke det går an, siden den ligger på FB...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte Kindle for 2 uker siden og er hekta. Genialt for meg som liker å lese engelskspråklig faglitteratur.

Bøkene er veldig billige og du har dem med et klikk. Liker også godt at man kan streke under interessante avsnitt og deretter få opp alle i en slags oppsummering.

Veldig greit å ha med på bussen, spesielt når du er på slutten av en bok og vurderer om du skal orke å drasse på to, sånn at du har lesestoff til hjemveien også!

For de som vil lese e-bøker fra Amazons Kindle store, så kan dere gjøre det også på datamaskin, iPad eller telefon. Jeg har nettopp blogget om det her: http://www.kollektivkunnskap.no/kindle-uten-lesebrett/

Men som andre påpeker er det nettopp den spesielle e-ink skjermen som gjør at leseopplevelsen skiller seg ut med Kindle framfor en vanlig dataskjerm. Kan til og med sitte ute i solveggen og lese helt fint uten gjenskinn. Så dette blir i kategorien "hvis jeg skulle tatt med meg 1 ting på en øde øy..."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror norske boklesere har kommet lenger enn norske forlag når det gjelder å tilpasse seg e-bøker. Amazon er tilbakeholdne med statistikk på antall solgte lesebrett. Derfor har jeg opprettet en uhøytidlig spørreundersøkelse for å finne ut hvor mange i Norge som har en Kindle. Håper bokelskerne vil delta :)

Svar på spørsmålet her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone Maria JonassenalpakkaVersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetHarald KAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseLene AndresenIngeborg GMorten GranheimTine SundalAnniken RøilBjarne AashaugBertyMartineMarianne  SkagePerSpelemannSol SkipnesPirellimay britt FagertveitToveEivind  VaksvikWenche BrohaugEileen BørresenLena Risvik PaulsenFindusLars Johann MiljeMartinIvar Sand