I think prime numbers are like life. They are very logical but you could never work out the rules, even if you spent all your time thinking about them.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren skriver klokt om en enkel leveregel som kan være vanskelig å følge. Inspirerende for den som vil trene på å være mer til stede i seg selv og for andre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Knausgårds styrke er at han blottlegger sin egen svakhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ibsen hadde rett. Alt jeg så rundt meg, bekreftet det. Relasjoner var til for å utradere det individuelle, binde opp friheten, holde det som ville opp, tilbake. Så ble aldri min mor så sint som når vi diskuterte begrepet frihet. Når jeg sa det jeg mente, fnøs hun og sa at det bare var noe amerikansk noe, en forestilling uten innhold, tom og løgnaktig. Det er de andre vi er til for. Men det var den tanken som hadde skapt den gjennomsystematiserte tilværelsen vi levde i nå, hvor det uforutsette helt var borte og man kunne gå fra barnehage gjennom skole gjennom universitet og inn i arbeidslivet som om det var en tunnel, overbevist om at valget som hadde blitt tatt, var fritt, mens man i virkeligheten hadde blitt silt som sandkorn helt fra første dag på skolen; noen sendt ut i det praktiske arbeidslivet, noen i ut i det teoretiske, noen opp på toppen, noen ned i bunnen, alt mens det vi lærte, var at alle var like. Det var den tanken som hadde fått oss, i alle fall min generasjon, til å forvente ting av livet, leve i den troen at vi hadde krav på noe, faktisk krav på noe, og skylde på alle mulige andre omstendigheter enn oss selv dersom det ikke forløp slik vi hadde tenkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen av oss spør etter meningen med livet når vi gir eller får kjærlighet, så kjærlighet må være den meningen vi leter etter når vi spør etter «meningen».

Godt sagt! (5) Varsle Svar

At one time she thought that she could not live without coffee, but it turned out that it is really the warm large mug she wants in her hands, that is the aid to thought or whatever it is she practises through the procession of hours, or of days.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet kan sammenlignes med et broderi som er slik at alle i første halvdel av sin tilmålte tid får se retten, men i annen halvdel ser vi vrangen. Den er ikke så vakker, men den er mer lærerik, fordi den gjør oss i stand til å se hvordan trådene er forbundet med hverandre.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Amanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar Sand