Jeg henger meg på, tusen takk for tips om denne bakken! Den var så forfriskende annerledes, uten at den prøver så hardt å være annerledes at det blir en gimmick. Regnhegren var et utrolig fascinerende vesen å lese om. Og blekksprutene! For et spennende univers. Og med så mange åpne deler der vi kan tenke oss selv. Som kuppet, hva skjer i resten av verden, hva skjer videre, hva gjorde hun militærdamen mens vi ikke var med henne, hva skjedde egentlig med den gamle damen og sønnen.... Jeg har tusen spørsmål som jeg ikke trenger svar på, men vil fundere på. Skikkelig interessant leseopplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er kanskje halvveis nå, og jeg koser meg sånn! Foreløpig er den i grenseland for dystopier for meg, så jeg skjønner hva du mener om sjanger. Kommer tilbake når jeg har lest den ferdig 😊

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! 😊 Gleder meg til å se på disse når jeg har lest boken. Har for øvrig startet litt og gleder meg veldig til fortsettelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Jeg fant den som gratis e-bok via biblioteket nå. Så da er jeg plutselig klar!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha, ja det er ikke så enkelt som det høres ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar, alle sammen! Vi dropper denne i lesesirkelen.
Da går jeg videre på listen over forslag og vil invitere dere med på Regnhegren! Det er en ganske fersk dystopi på norsk, som ikke er så kjent ennå. Forfatteren får mye skryt. Han heter Robbie Arnott og er fra Tasmania.

Intervju med forfatteren, som muligens røper litt av boken. Vurder selv om du tar risken =)
https://www.boktips.no/skjonnlitteratur/romaner/robbie-arnott-regnhegren-intervju/

Jeg foreslår leseperiode til 19. september.

Fra en omtale av boka:
"Etter et statskupp er det kaos i landet. Ren har bare vage minner om det som en gang var et normalt liv. Nå bor hun høyt oppe i noen avsidesliggende, skogkledde åser og overlever ved å jakte, drive med litt jordbruk og ved byttehandel. Men en dag er det slutt på den rolige tilværelsen hennes. En militær enhet, ledet av en ung kvinnelig soldat, har av regjeringen fått i oppdrag å finne Regnhegren. Regnhegren skal være en mystisk, farlig fugl som har evnen til å endre skikkelse og påvirke været. Selv om Ren forsøker å overbevise soldatene om at fuglen bare er oppspinn, blir hun og den unge kvinnelige soldaten tvunget ut på en krevende og livstruende leteaksjon. "Regnhegren" handler om menneskelig styrke, kvinnelig vennskap, forsoning, den livgivende fantasien, grådighet og prisen vi må betale for vår ødeleggelse av naturen. Omtalen er utarbeidet av BS. "

Her finner dere diskusjonstråden: https://bokelskere.no/tekst/362703/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dystopisk lesesirkels 27. bok heter Regnhegren.

  • Leseperiode er fra nå og til 19. september 2021.
  • Du kan røpe hva du vil når du vil, men vær snill å merke innlegget ditt om du røper. Da kan vi lese på eget ansvar =)
  • Del gjerne tanker og inntrykk underveis!
  • Alle er velkommen til å være med på felles lesing og i diskusjonen. Ingen påmelding.

Om lesesirkelen:
- For diskusjoner om neste bøker eller annet rundt lesesirkelen: https://bokelskere.no/tekst/288884/
- For informasjon om lesesirkelen, tidligere bøker og mye mer, se nettsiden: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/
- Vil du få oppdateringer om lesesirkelen på e-post? Send mail til dystopisklesesirkel@gmail.com, så setter vi deg på listen.

God lesing! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes det er så rart hvor ulike vi er som lesere. Jeg synes denne boken var ganske kjedelig og uinteressant. De mange historiene ga meg ingen ting, jeg ble ikke nysgjerrig på noen eller noe. Jeg skjønner verdien boken kan ha, og det er veldig kjekt å lese hvordan dere skriver om den. Da kan jeg anbefale den videre selv om jeg ikke likte den i det hele tatt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi fikk forslag om Som pesten av Hanne Vibeke Holst. Nå har mange sikkert lest den, men blir noen med å ha den som neste bok? Den er tykk, men visst veldig fengende. Så vi kan evt. se om fire uker nok når vi kommer i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når man legger noe ut på internett kan selvsagt hvem som helst lenke til det. Det har ikke bokelskere.no noe kontroll på. Hvis Norli hadde importert teksten på sin side ville dette vært annerledes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å jeg ble så glad av i lese det du skriver! Entusiasmen din er smittsom! Jeg er ikke ferdig ennå må jeg innrømme. Den forsvant fra ebokappen da lånet gikk ut. Så glemte jeg den litt bort. Men det er ikke fordi jeg ikke liker den =) Enig med deg om de store spørsmålene og fortellerstil.

Jeg liker måten historien fortelles på. At den er litt brokete, at en må pusle sammen noen biter selv. Jeg opplever det ikke som en novellesamling, som noen skrev tidligere. Og jeg synes det er en varme i boken. Jeg skal få lest den ferdig, har lånt den på nytt som e-bok nå. =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste boken for ca 6 mnd siden i en annen lesesirkel, så ta forbehold at alt ikke er helt ferskt i minnet!

Jeg liker i utgangspunktet historier med reising. Jeg liker dystopier. Men denne fikk jeg ikke taket på! Det er litt det samme problemet som med Den anstrengte øya, tror jeg. Vi følger mange folk/situasjoner og får ikke gått i dybden på så mye. Jeg digger scenene på flyplassen, og kunne godt vært hele boken der.

Lurte også på hva som kjennetegner språket i denne boken. Hva mener du? Jeg forsøker å sette fingen på hva jeg liker med språk og ikke. Aksel Selmers Ekspeditøren,f.eks., den elsket jeg måten språket og stemningen ble skildret. Mens i denne boken er jeg ikke så begeistret. Spent på om noen har innspill på det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er felles diskusjonstråd: https://bokelskere.no/tekst/361555/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er diskusjonstråden for Dystopisk lesesirkels 26.bok: Fordi overlevelse ikke er nok. Alle som dumper vorti denne tråden er hjertelog velkommen til å dele inntrykk, meninger m.m. Bare husk å merke innlegget ditt dersom du røper noe. Leseperioden er juni 2021, muligens litt ut i juli for jeg er forsinket med å informere alle om denne boken :)
Her finner du den generelle diskusjonstråden om lesesirkelen: https://bokelskere.no/tekst/288884/
Sjekk også ut nettsiden vår som har i formasjon skriv lenkebeskrivelse herom dystopier og tidligere leste bøker: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

God lesning!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja! Beklager at jeg er sen med å følge opp! :) Hvilken leseperiode passer? Kan hende noen har ventet på mail før de begynner. Kan vi si til 4.juli f.eks?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest den men skal kikke litt igjen, så kan jeg være med på samtalen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bomma på tiden og har ikke lest ferdig 🙈 Skal skyndte meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, så artig! Jeg har bare lest noen sider, men måtte logge inn for å skrive at jeg blir revet inn i handlingen med én gang! Noe så beskrivende og stemningsfult!.... 😊 Gleder meg til å lese videre. Og det skal jeg gjøre NUH! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Strålende! Jeg skal straks i gang selv. :)

Jeg tror de fleste vil kunne finne den som ebok gratis via sitt bibliotek, hvis det er et nyttig tips for noen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidsskjemaet over røk selvsagt fullstendig! :) Men vi tar rekkefølgen, i alle fall. I mai leser vi "Så den store fuglen ikke tar deg" av Hiromi Kawakami. Her er diskusjonstråden: https://bokelskere.no/tekst/360667/

Velkommen med! :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rolf Ingemundseningar hKaren PatriciaSynnøve H HoelBerit RmoiraIngeborg GLesevimsaAkima Montgomeryleser42TanteMamieIngunn STonesen81Elin SkjerengAnniken BjørnesMarit HåverstadAjiniakraHeleneIdaJulie StensethRufsetufsaLillevimay britt FagertveitRavnAstrid Terese Bjorland SkjeggerudYlvaGrokriraMarit MogstadReidun SvensliHelene FagerhusMaria HusefestHildaKristinHarald KDolly DuckEileen BørresenGrete AastorpFarfalleBerty