Viser 11 til 20 av 21 omtaler

Bokomtale skrevet av Rasmus Rørvik.

Boken, Harry Potter og de vise stein handler om en gutt med navn Harry. Harry potter er en spinkel gutt som bor hos tanten og onkelen sin. Harry har fått forklaringen av onkelen og tanten sin, at foreldrene hans døde i en bilulykke. Noe som ikke er sant. Harry er en trollmann i likhet med de to foreldrene sine. Foreldrene til Harry døde ikke i en bilulykke, de døde av den mektige mørke trollmannen, Voldemort.

Harry får breve av Galtvort magiskole på 11 års dagen sin, der han får besked om at han har fått plass på skolen. Den berømte Harry Potter, den eneste som har overlevd Voldemorts dødsforbannelse, begynner på skolen og blir god venn med Ronny og Hermine. Harry, Ronny og Hermine oppdager masse spennende og morsomt i løpet av dette første året på galtvort. Der blant annent Harry blir den yngste Rompeldunk spilleren på galtvort på 100 år.

Jeg likte boken veldig godt fordi den var spennesde og morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk eventyrverden som fenger både liten på snart syv, og stor på trettitre. En klassisk historie om kampen mellom det gode og det onde, som også klarer å ta for seg temaer man kan kjenne seg igjen i det virkelige liv, som vennskap, det å være utenfor, savn og det å finne ut av hvem man egentlig er. Kanskje er noen av figurene litt flate og ensidige for en voksen leser, men dette er noe jeg mistenker vil utvikle seg i løpet av bokserien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal hun ha, Rowling skriver fengslene bra!
Hørte boken på lydbok (norsk).
Det blir en god femmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle Harry Potter-bøkene er en glede å lese. Jeg har lest dem flere ganger, og selv om jeg nå er tjue år, koser jeg meg fortsatt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken handler om Harry Potter som bor med unkelen, tanten og fetteren sin som alle er veldig slemme mot han. Men på 11-års dagen sin får han et mystisk brev og rare ting begynner å skje...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært veldig sent ute med bokanmeldelse denne gangen. Jeg ble ferdig med boka på lørdag. En uke siden! Ja ja, sånn kan det gå.
Jeg har lest Harry Potter før, men jeg leste aldri ferdig serien. Og så er det så lenge siden jeg leste dem, at jeg bare startet på nytt.

Boka handler om Harry Potter, som tror han er en vanlig gutt, men er egentlig en trollmann. Han må gå på Galtvort, en skole for hekseri og trolldom. Men Harry er ikke en vanlig trollmann. Etter hvert finner han ut mer om fortiden sin, og det skaper bare problemer. . .

Magi og magiske elementer, det er en perfekt blanding for meg. Det er bare så morsomt å lese om alle opplevelsene Harry opplever med vennene sine. Det hadde jo vært så morsomt å gå på Galtvort.
Selv om det kanskje ikke skjer så mye etter hvert, er det spennende for det. Alle transfigurasjons timene og urtologi timene(jeg vet ikke om det var noen urtologi timer, men det er det i bok nummer 2.)

Slutten var jo også veldig spennende, og jeg bare gleder meg til jeg er ferdig med Mysteriekammeret(bok 2)

Se også her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

veldig bra bok:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

dette er en utrolig kul og fin bok! denne boken handler jo om harry som får vite at han er en trollmann! jeg har også sett filmen! hvis noen skal lese den snart så burde dere glede dere

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein heilt fantastisk bok, som gir mykje informasjon som ein berre ikkje finn i den norske versjonen. Elegant og forståeleg språk, sjølv om noko kan oppfattast som litt vanskeleg utan ei ordbok, går det som regel an å forstå innhaldet. 6/6

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har tidligere lest Harry Potter-bøkene flere ganger på norsk, så det var på høy tid at jeg begynte på den engelske originalen. Noe av det første som slår meg er at man får et mye bedre innblikk i HP's sårhet i forhold til det å være foreldreløs på engelsk, det er lettere å lese mellom linjene og få tak i underliggende følelser son ikke blir beskrevet med så mange ord. Samtidig må jeg si at jeg er MEKTIG imponert over de som har oversatt bøkene til norsk. Det kan ikke ha vært en enkel jobb! For meg er det helt utenkelig å lese denne serien som en del av barneoppdragelsen, både for meg og barna ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal