Viser 11 til 18 av 18 omtaler

Utrolig bra krimdebut fra denne journalisten! Jeg leste ut boka på et døgn, og heldigvis var det trafikkaos hjem fra kurs i går. Da fikk jeg lest en time ekstra på bussen!

Temaet er tragisk, men dessverre veldig realistisk. Det finnes dessverre dårlige mennesker også blant de som vi stoler på og som skal passe på oss.

Boka beskriver veldig godt ettervirkningene etter slike hendelser boka skriver om, og vi får veldig godt innblikk i hvordan en familie rett og slett ødelegges etter et forskudd menneskes handlinger. Det er så realistisk og tett på, at jeg som far til to tenåringsjenter blir redd! Boka viser også at sosial status og stand ikke har noen betydning. Ressurssterke jenter endrer personlighet totalt i løpet av noen få korte måneder.

Boka var lett å lese, jeg likte språket veldig godt, god oppbygging av spenningsnivå. Boka tok tak i meg helt fra starten. Det å følge gjerningsmann og ofrene parallelt er et godt grep som virker fint på meg. Blir veldig frustrert underveis da mange ikke tror på at det er noe ondt i "gode" myndighetspersoner. Vi som lesere vet så mye mer enn personene i handlingen, og jeg kunne flere ganger tenkt meg å rope til dem! Heldigvis blir ofrene trodd etterhvert, og sannheten kommer for en dag, grusommere enn noen kunne tenkt seg.

Jeg ser veldig frem til de neste bøkene fra Yndestad. Etter denne krimdebuten har hun lagt lista veldig høyt, og jeg har store forventninger til de neste bøkene. Håper det ikke tar lang tid!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har et litt ambivalent forhold til boka. Den er spennende og tar for seg et grusomt tema, for dessverre er det sikkert jenter som opplever at øvrighetspersoner misbruker sin rolle. At polititjenestemenn og andre personer som skal beskytte oss, dekker hverandre, er heller ikke nytt. Det jeg har problemer med, er språket, synes det kunne være bedre, og føler også at logikken brister litt i deler av boka. Men bevares, boka er spennende, og jeg tror den kan passe til unge jenter, kanskje som en advarsel?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En veldig god og samtidig fryktelig ubehagelig bok. Temaet er så viktig og boken er bygget opp på en måte som holder på spenningen nesten fra første side. Boken har noen språklige/logiske problemer i begynnelsen, men spenningsfaktoren gjør at det glemmer man fort. Skulle gjerne blitt bedre kjent med noen av karakterene, som Alice Bratt, det gikk av og til litt fort i svingene, men satser på at bok nr.2 vil gi mer detaljer og dybde. Jeg gir en sterk femmer til denne boken!
Ps: bør ikke leses hvis du har dårlig tid :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg likte boka veldig, veldig godt og har skrevet en anmeldelse på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en utrolig sterk bok. Grusomt å lese om voldtekt av unge jenter og ettervirkningene. Godt beskrevet. Også drittsekken som man får lyst til å bure inne fortere enn svint. Troverdig, med høy spenningsfaktor, særlig på slutten av boka.Veksler mellom å gi ternningkast fem og seks.

http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/10/rasterk-roman-om-unge-jenter-som-skeier.html#more

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har skrevet en omtale av denne boken på bloggen min:
http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/09/bokomtale-jentene-fra-balletten-av.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bergen har fått en ny spennende forfatter i Monika N. Yndestad. Boken er fengslende og spennende, helt umulig å legge fra seg. Gleder meg til å følge dette forfatterskapet!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kjempespennende og velskrevet om unge, vellykkede jenter som endrer adferd over natten! Skremmende lesning for en sart tenåringsmor..

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røilritaoline