Viser 1 til 10 av 32 omtaler

Jeg vokste opp i et naboborettslag til Tante Ulrikkesvei, dog en del år før personene i boka. Jeg har gått mine barne- og ungdomsskritt på mange av stedene som omtales i boka, så for meg var dette nesten en tur "down memory lane", jeg var på en måte hjemme igjen.
Da jeg vokste opp der inne, var det før mange av temaene i boka faktisk var et tema. Jeg husker godt hvor spennende det var da vi fikk en elev i klassen med en annen hudfarge. Allikevel kan jeg godt kjenne meg igjen i boka til en viss grad, og boka gir et innblikk jeg ellers aldri tror jeg ville fått. Og det at boka er skrevet på den måten den er, gjør at jeg føler jeg kommer mer innunder huden på hovedpersonene.
En viktig bok som er utrolig godt skrevet, selv om jeg synes den ble litt vag og vanskelig å få grep om mot slutten.
Terningkast 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forstår at denne boken har blitt populær, den er interessant nok. Jeg synes imidlertid det var slitsomt å lese med så mye sjargong, måtte ofte lese setninger flere ganger. Og siden jeg ikke fant flyt i boken, så avbrøt jeg den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kreativ løsning rundt hvordan forfatteren formidler historien. Selve historien griper meg dessverre ikke helt, og boka oppleves som litt kjedelig.
Språket er kult, spesielt Jamal sitt, og her har forfatteren gjort en meget god jobb med å få det muntlige ned på papiret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sånn bok du forsvinner inn i, og savner når den er ferdiglest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken likte jeg svært godt. Den viser en annen hverdag enn jeg selv er kjent med og skaper engasjement med sine karakterer. Den skaper både frustrasjon, engasjement, forundring og empati. Det er spennende å lese selv om det ikke skjer så voldsomt mye. Kunne ønske man fikk lese enda mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Zeshan Shakar skriver så jeg uten problem lever meg inn i livene til 2.generasjons innvandrergutter i tenårene til tross for at jeg er en hvit, middelaldrende kvinne. Denne boken ga meg samme følelse som da jeg for første gang leste Lars Saabye Christensens «Beatles».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lenge hatt denne boka på leselisten, men nå fikk jeg endelig lese den. Den var veldig overraskende god og jeg kan bare tilslutte meg mange av gode omtalene. Boka er velskrevet. Denne kommer jeg til å anbefale videre og huske på i stund.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig skjønner jeg rasisme! For meg som er oppvokst på et sted helt fordomsfritt mot mørkhudete har alltid rasisme virket fremmed. Må ile til å si at det ikke er fordi jeg har vokst opp i himmelen jeg ikke opplevde rasisme i min barndom, men fordi det ikke var noen mørkhudete der. Jeg var 15 år første gang jeg så et mørkhudet menneske i RL (så vidt jeg tør å si det, med tanke på hvor jeg bor nå og hvordan Norge er nå, høres det mer eller midre ut som galskap eller løgn). Det betyr jo ikke at det ikke eksisterte fordommer, spesielt mot samer har det vært mye, men de heller var ikke til stede i hverdagen.

Tante Ulrikkes vei beskriver godt hvordan det er selve slitasjen, det vedvarende presset som gjør at rasisme oppleves som uholdbart (i denne settingen, da selvsagt). Som tidligere fattig og da og nå kronisk syk kjenner jeg godt til problemet med at de konkrete sakene i seg selv er små og ikke skaper forståelse, samtidig som det å vise totaliteten er nesten umulig. For eksempel dette med å være fattig (fattig og rik, blir litt polarisert.): Jeg kjøpte meg feil jakke, jeg trodde den var vanntett, men det var den ikke. Var på konsert i jakken og ble søkkbløt. Like våt rik som fattig. Forskjellen var at jeg etter konserten kjøpte meg ny (og vanntett!) jakke. Så det er muligheten til å avslutte problemene som er forskjellen.

Og det er akkurat denne vedvarende slitasjen som jeg opplever at boken beskriver så glitrende. Likte godt rammen rundt med tre fortellerstemmer. Og språket er helt fantastisk! Det er så beskrivende og variert og bygger opp karakterene på en nydelig måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser og liker. Dette er godt, men jeg tilstår at jeg også synes det er tungt og slitsomt å lese innimellom på grunn av "kebab-norsk". Men jeg holder ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://rysjedamene.blogspot.com/2018/10/tante-ulrikkes-vei-av-zeshan-shakar.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vCato HaugenAnjaVigdis VoldAnniken LNorahFrode TangenTone SundlandTanteMamieBabynemiKetilNina J.B.anniken sandvikDolly DuckWenche VargasArcticDwarfTine SundalTove Obrestad WøienAndreas BokleserHarald KKristin F. JørgensenCtinaLeseaaseMaren Hjelle AuneMarit HåverstadTralteJulie StensethNeda AlaeiTorill Elisabeth RevheimMarte OnarheimTonjeLilleviStine SevilhaugIngeborgRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMereteKaroline in Wonder