Viser 61 til 70 av 95 omtaler

En sjelden gang treffer man på ei bok der man blir så glad i hovedpersonen (e) at det er med en slags sorg man lukker igjen boka for siste gang. Et helt halvt år er ei slik bok.
Underveis var det vanskelig å legge boka fra seg, jeg ville så gjerne vite hvordan det kom til å ende. Nå! Straks! Noen bøker kan man lure seg til å tyvtitte litt på slutten. Ikke denne. Man måtte gå prosessen, leve sammen med hovedpersonene den veien de gikk.
Flere dager etter at boka er ferdiglest lever den fortsatt inni meg. Jeg har ikke lyst å starte med ei ny bok. For det var så sterkt. Hvorfor ble det som det ble? Kunne slutten vært annerledes? Det er som om personene er virkelige. Jeg går her og føler med dem. Tenker på dem.
Ergo: Boka var godt skrevet, og behandla et særdeles vanskelig tema.
Anbefales!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne boka, basert på mange anbefalinger og høye terningkast hos andre. De første hundre og femti sidene imponerte imidlertid ikke. Historien virket for enkel og lite gjennomtenkt og jeg syntes ikke jeg kom nok innpå hovedpersonene til at de ble overbevisende. Et sted forandret imidlertid dette seg, og historien grep meg. Jeg måtte lese mer og jeg tok meg selv i å tenke på handlingen og hovedpersonene når jeg la boka fra meg og prøvde å gjøre noe annet. Jeg likte historien bedre enn språket. Det er en lettlest bok med en alvorlig undertone. Boken er romantisk, rørende, trist, morsom og til tider nervepirrende. Slutten kan man mene mye om, og hvordan den ender var for meg et spenningsmoment helt til siste kapittel. Boken startet som en 3'er og endte som en 5'er og får derfor terningkast 4. Jeg vil likevel si at den absolutt er verdt å lese.

Hele anmeldelsen min finnes på bokbloggen; http://oreganosbokblogg.blogspot.no/2014/07/et-helt-halvt-ar-av-jojo-moyes.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en bok!!!! Inneholder humor, moral, det å utfordre seg selv, vanskelige valg og ikke minst kjærlighet. Må rette en takk til oversetter Elisabeth Haukeland. Det skal en god oversetter til å gjenskape en så levende roman som dette er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Louisa Clark mister plutselig jobben, og etter mange forsøk på å finne en ny jobb hun kan trives i, havner hun som assistent for trafikkskadde Will. Lou kommer fra arbeiderklassen, mens Will er styrtrik. Lou er også fargerik og helt annerledes enn kvinner Will er vant til.

En kjærlighetshistorie med et alvorlig og tabubelagt tema som bakteppe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som bringer frem både latter og tårer. Samtidig får den leseren til å tenke over vedtatte normer. Hva er riktig eller galt? Hva det dreier seg om, vil jeg ikke røpe av respekt for de som ikke har lest boka. Til de det gjelder vil jeg si: Les den - du vil ikke angre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ok. Eg grein og las heile boka. Men det gjorde eg då eg las vekebladromanar i ungdommen òg. Idéen er god, men form og innhald minnar meg akkurat om dei romanane. Kva var poenget med brått å skifte synsvinkel til dømes? Det verkar for lettvint og til tider som ein skolestil.

Denne hamnar ikkje i skattekista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Et helt halvt år" av Jojo Moyes er en nydelig, morsom, alvorlig og rørende bok. Det har nå gått fire dager siden jeg, motvillig, la fra meg denne boken. Trenger faktisk litt tid for å få den såpass på " avstand" at jeg kan sette ord på opplevelsen - og ikke minst begynne på en ny bok ( en annen sjanger også, kanskje.....;-)). Episoder og personer fra boken dukker opp i hodet flere ganger i løpet av dagen, og jeg kjenner et lite savn....Var bitte litt skeptisk etter de første sidene, redd dette kunne bli litt for lettvint og overfladisk. Men så fenget humoren meg, skildringene fra familielivet til familien Clark, kjærligheten og kaoset. Og så tragedien. Lou Clark, som etter å ha mistet jobben- ganske motvillig påtar seg å ta seg av den trafikkskadde Will Traynor. En vellykket og aktiv forretningsmann som har fått et liv med store begrensninger og har mistet lysten til å leve.. Avtalen er på et halvt år, og etter hvert oppdager hun hvorfor. Boken filmes i år, og det er bare å håpe at det ikke lages amerikansk sentimentalitet av den, men et skikkelig engelsk kvalitetsprodukt ! Men aldri blir noe bedre enn boken.... Anbefales !!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En Utrolig fin bok som en ikke klarer legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grei bok, perfekt ferielitteratur. Lettlest med et tema som rører ved deg. Ikke noen stor litteratur, men forstår også hvorfor den er populær. Personlig synes jeg den tok for lett på tema, slik at den ikke fikk skikkelig dybde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil