Viser 1 til 10 av 22 omtaler

Dette var en annerledes bok. Det verste er at jeg kjenner meg en smuuule igjen. Veldig godt skrevet av den unge forfatteren. Hun har virkelig klart å beskrive glemsomheten. Anbefales 😃

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien om Sukey er en kriminalfortelling, mens historien om Maud er en rørende fortelling om en kvinne som ikke husker lenger. Vi får virkelig medfølelse med henne og det boken gir en glimrende beskrivelse av hvordan det er å ikke huske. Maud har hjelp av lappene sine, men hun vet ikke hva som er nye og hva som er gamle lapper og derfor fører også lappene til krøllete situasjoner.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at det er feil å klassifisere boken som krim, men den gir et sårt og glimrende innblikk i en person med Alzheimers vanskelige hverdag. Tilbakeblikkene ble litt kjedelige etterhvert, boken kunne gjerne vært strammet inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig interessant om demens

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En forunderlig bok. Imponerende hvordan forfatteren har klart å få til dette med jeg-person som er dement, forøvrig en dame med sjarm. Hun er besatt av en ustoppelig iver etter å lete etter sin gode venninne Elisabeth, som er borte. Samtidig får vi servert en historie om søsteren Sukey som forsvant nesten sytti år tidligere. Fornøyelig lesning etter min mening! Jeg ble i hvert fall sjarmert av den glemsomme 82-åringen, samtidig gir boka grunn til ettertanke om hvordan livet kan være som dement.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men så annorlunda! En alldeles förtjusande bok som får mig som har demens i nära familj att både skratta och fälla en tår. Genialt skildrat med ett alldeles fantastiskt ovanligt perspektiv-den dementas.
Antagligen är boken mycket läsvärd även för den som inte har demens i sin närhet, men det ger onekligen en extra krydda med alla tokigheter som kan ske runt den dementa.
Jag bara älskar boken och om detta är en debutroman så blir det svårt att skriva en lika bra bok ytterligare. Fast...har författaren klarat av att så insiktsfullt skriva en spännande bok ur den dementas perspektiv så kan hon säkert skriva ur ett annat lika bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En bok utenom det vanlige. Selv har jeg ikke lest noe lignende før. Hele boken handler om Maud som leter etter vennen Elizabeth. Maud lider av alzheimer og forfatteren får leseren virkelig til å forstå mer av hvordan det er for de pårørende om man ikke har vært borti sykdommen før. Det var stunder i boken jeg trodde jeg led av det samme som Maud. (har jeg lest dette tidliger? Det virker så kjent) Mange gjenntagelser, og jeg syntes virkelig synd på hovedpersonen. Tilbakeblikkene og historien om søsterens forsvinning var mer spennende enn at Elizabeth var borte. Slutten ble litt for kort med for få beskrivelser i forhold til resten av boken.

Å kalle boken en krimroman ville jeg ikke gjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det var fascinerende og gripende å få et innblikk i hvordan det kan føles å være dement, og fortvilelsen hennes over å ikke vite hva hun egentlig skulle. Samtidig ble jeg litt lei etterhvert av alle gjentagelsene. Krim vil jeg nå slett ikke kalle det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjorde så inntrykk på meg å lese denne! At den omtales som krim synes jeg ikke passer i det hele tatt. Jeg fikk et så tydelig innblikk i hvor frustrerende det må være å bli dement. Hvor rotete alt blir og hvor forvirret et menneske blir når det opplever at ens egen hjerne ikke lenger spiller på lag med en selv. Jeg synes tilbakeblikkene i livet hennes er så skjøre og fine. og jeg ble så utrolig glad i Maud. Mens jeg hørte denne lydboka ble jeg nesten litt usikker på min egen hukommelse, men historien i boka husket jeg klart og tydelig selv om jeg ikke helt husket hvorfor jeg plutselig stod inne på kjøkkenet. Jeg tror det var innlevelsen i boka og empatien jeg følte for Maud.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L