Viser 11 til 20 av 22 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En vakker historie i glemselens slør. Om åtti år gamle Maud som leter etter sin beste venninne, Elizabeth, og hvordan det fører henne tilbake til krigens dager, da søsteren hennes forsvant på mystisk vis. Vil hun finne Elizabeth, og vil mysteriet rundt søsterens forsvinning bli oppklart? Den som leser får se.... Denne, og flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hva jeg skal si.... Boken var både interessant og tung og lese på samme tid. Men jeg er glad jeg har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt skuffa over denne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har jeg virkelig kost meg med! Jeg har humret og lurt på hva som egentlig har skjedd! Riktig nok er jeg glad for at jeg hadde lest nok omtaler av denne på forhånd, slik at jeg var innstilt på å lese den som en roman og ikke en heseblesende krimbok!
Denne får nesten en 6er!! Anbefales sterkt :) jeg hørte den som lydbok og syns oppleseren gjorde en glimrende jobb!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka har virkelig fått strålende kritikker, derfor var jeg glad og lykkelig da jeg også omsider hadde tid til å finne ut om superlativene er berettiget eller ikke.
Maud er en tvers gjennom elskelig gammel dame, som er bekymret over at venninnen Elizabeth er borte. Vi følger Maud og hennes jakt på hva som har skjedd med venninnen, mesterlig beskrevet av forfatteren Emma Healey. Imidlertid skjønner leseren fort hvordan mysteriet med forsvinningen henger sammen, uten å røpe for mye av det her. Maud og hennes tankespinn med de utroligste detaljer er intet mindre enn fantastisk, og gir et sjeldent godt innblikk i en lidelse som er sørgelig trist, både for de pårørende og dem som rammes. Selv om et gammelt mysterium rulles opp i takt med Maud og hennes jakt på Elizabeth, framstår ikke dette intenst nok til å kalles en krimbok, synes jeg.
Imidlertid blir jeg svært glad i Maud gjennom lesingen, og originaliteten i boken og det glitrende språket gjør likevel at jeg er solgt, sjarmert og overbevist nok til at terningen ruller inn på en femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en roman som gav meg et dypere innblikk i glemselens og Alzheimers verden .Den var slitsom OG verdifull For meg ble den noe midt i mellom en roman og en faktabok

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For en fascinerende bok. Jeg har aldri lest noe lignende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjedelig og oppskrytt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne romanen av Emma Healey handler om Maud. En eldre, dement kvinne som prøver å nøste opp i et mysterium; besteveninnen Elizabeth er borte og det virker som at alle motarbeider hennes forsøk på å finne ut hva som har skjedd med henne. Samtidig får vi servert et annet mysterium fra Mauds barndom, søsteren hennes Sukey forsvant sporløst og det eneste sporet etter henne var en koffert med klær.

Mauds tilstand fører til at hun har lett for å glemme en del ting og blande sammen andre, noe forfatteren har illustrert svært kløktig for oss lesere. I nåtidsdelen av historien er man aldri helt sikker på hva som er reelt, og hva som er et resultat av Mauds sykdom. Jeg har sett enkelte omtaler av denne romanen der anmelderen hevder at plottet er enkelt og forutsigbart, og det er jeg slett ikke enig i. Enkelt? Forsåvidt, men ikke forutsigbart. Informasjonen vi får er for det meste sett gjennom Mauds oppfatning av den, noe som fører til mange usikkerhetsmoment.

Jeg opplevde hovedkarakterene som solide og ekte, det eneste jeg stusset litt over er at Mauds datter Helen sier selv at hun er 56, men har en datter som virker å være i tenårene. Det er naturligvis ingen fysisk umulighet, men kanskje noe som kunne vært beskrevet litt nærmere.

Sykdommen Maud lider av fører til at denne boken har ganske mye trist komikk mellom permene. Jeg tok meg selv i å flire flere ganger, samtidig som jeg fikk vondt av se hvor store problemer Maud har med å takle den stadig mer forvirrende hverdagen sin. (Slik jeg leste boken, virker det som at tilstanden hennes blir progressivt verre gjennom historien).

Jeg syns dette var en svært god og engasjerende roman. Jeg følte med den eldre Maud og hennes fortvilelse over besteveninnen som er borte, og jeg følte med den unge Maud som prøver å finne ut hva som kan ha skjedd med søsteren. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne Sjønnesen