Viser 11 til 20 av 83 omtaler

Jeg lo og gråt om hverandre. Fantastisk historie. Og flott på teater, også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne bør alle lese, den har ALT ! Sinnsyk bra humor, god historie, tårer kom på slutten..man blir så glad i Ove etterhvert <3
Filmen anbefales forøvrig også på det varmeste, lo og gråt om hverandre .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ove er ein prinsippfast stabeis på 59 år som har mista kona si for nokre månadar sidan, no har han også mista jobben sin, og han tenkjer det er like greit å ta sjølvmord slik at han kan gå i grava attmed kona. Men så var det dette forbaska livet, då, som trengjer seg på frå alle kantar. Naboar som ikkje kan å rygge med tilhengar, ein heimlaus katt, eit forelska avisbod, det blir vanskeleg å få ei roleg stund for seg sjølv der ein kan gjere ende på alt.

Forteiljinga veklsar mellom hendingar i notid, og å fortelje om livslaupet til Ove. Han lærte seg tidleg verdien av å gjere ordentleg arbeid, og av å kunne hjelpe seg sjølv. Og ikkje minst verdien av å eige ein Saab. Men han opplever mykje motgang gjennom livet, og når han frå før av er ein ganske ordknapp type så gjer dei bitre livserfaringane til at han blir ein mildt sagt spesiell type.

Tonen i boka er humoristisk. Men eg har nok blitt ein gamal surpomp med åra, for vittigheitene traff meg berre sånn middels godt. Jaudå, av og til måtte eg flire, men fleirtalet av poenga blei litt for enkle etter min smak. Men så skal det også seiast at eg køyrer Mitsubishi. Dette har nok ein god del med saka å gjere.

Alt i alt ei triveleg historie, vittig og trist på same tid. Men eg kjem nok ikkje til å prioritere å lese dei neste bøkene av Backman, i alle fall ikkje med det første. Kanskje dersom eg ein gang i framtida finn på å kjøpe ein Saab?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg visste jo at boka var morsom, såpass hadde jeg fått med meg. Men at den var så klok og varm, hadde jeg ikke venta. Nå ble det i overkant mye harmoni og lykke mot slutten der, synes jeg, men ok. Jeg er jo en kyniker. Også så deilig det har vært å gå rundt og uttale at "En må da for faen kunne..." i ett sett! Det skal jeg faen meg fortsette med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sukk, for en bok.. Elsker Ove!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Først lånte jeg boken, så leverte jeg boken uten å lese den. Så kjøpte jeg boken, men la den i bokhyllen. Så først etter tre år leste jeg boken. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde det før. Dette er uten tvil en av de beste bøkene jeg har lest.

Ove er ganske så irriterende i starten, men leseren smelter i likhet med hans harde ytre. Jeg liker Ove, Jeg liker nabolaget han bor i, Jeg liker den fordømte katten, og jeg elsker boken. Boken fikk meg til å le og bare noen sider etter fikk den meg til å gråte. Jeg gleder meg til å lese mer av forfatteren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For en herlig bok! Lo og gråt omhverandre fra begynnelse til slutt! Så mye at mannen min, som leser Clive Cussler når han skal lese bøker, ser seg nødt til å lese boka for å se hva alle latterkulene og tårene kommer av :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rørende og sjelsettende og lett å identifisere seg med Ove! Sitter i lenge denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en oppskrytt bok! Dette orker jeg rett og slett ikke å lese ferdig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda Nyrud