Viser 21 til 30 av 42 omtaler

Tenk at jeg har hatt denne liggende så lenge uten å lese den! Da jeg først var i gang var den umulig å legge fra seg. Som de fleste andre sier; dette var knallbra! Jeg skal stå først i køen når neste Keplerbok kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok krim, men er litt lei etterforskere som får et personlig forhold til disse forferdelige menneskene. Blir sikkert en fortsettelse på denne som i "Døden to ganger av Chelsea Cain.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Hypnotisøren av samme forfatterektepar Kepler, og synes den var heseblesende og slitsomt spennende. Den hadde også en del grove makabre voldsscener som jeg synes var for mye av det gode, selv om jeg synes boka var spennende. Jeg synes ikke Sandmannen er like makaber, i alle fall ikke i starten, selv om den har sine grusomme handlinger på slutten av boka. Men det er nesten som å se en horrorfilm for sitt indre, så ille er akurat det.

Sandmannen er en bok jeg likte svært godt i forhold til spenning og handling. Jeg aner ikke hva som skulle vært annerledes i denne boka, da den er så perfekt som den kan være. Handlingen er interessant, kan være tatt fra virkeligheten (jfr de siste dagers hendelser med Cleveland-saken og de tre kvinnene som greide å bli fri etter ti års fangenskap av Ariel Castro i en kjeller ), den er godt skrevet, gode karakterer, hyperspennende, korte kapitler, susende driv etc etc. Hvis denne ikke blir filmet så vet ikke jeg. Men hvem skal da spille Saga, når Noomi Rapace er oppbrukt?
Angående den brutale behandlingen og maktmisbruket på en sikkerhetspsykiatrisk avdeling så er jeg usikker på om dette kan skje i dag, selv om jeg vet at hvis noen virkelig går inn for å misbruke sin makt og er utspekulert nok, så er det vel mulig. Vanlig tror jeg neppe det er. Det er meget strenge krav til kontroll og rapportering av medisinbruk blant annet.

Jeg fikk også en creepy Hannibal Lecter-følelse (Nattsvermeren) av å lese om Walter Jurek.
At Kepler ser mye film som inspirerer dem tror jeg nok.

Relevansen til virkeligheten med slike galninger, ser vi jo gjennom den omtalte Clevelandsaken , Fritzl-saken, Kampush-saken med flere. Bare det gjør det ekstra uhyggelig.

Ok.
Oppsummert så mener jeg suksessen til Kepler er vel fortjent, og jeg skjønner meget godt at Sandmannen topper bestselgerlistene. Jeg ser virkelig frem til neste bok av det svenske forfatterparet. For den kommer helt sikkert.
Jeg ga Sandmannen terningkast 6 på bokelskere.no i går. Jeg står fortsatt ved dette.
Mer fra blogginnlegget mitt HER

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lettlest med korte kapitler og effektivt språk. Gode hovedpersoner og en spennende pageturner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sandmannen er han som kaster sand i øynene dine slik at du sovner, lik den norske Jon Blund.

I slutten av forrige bok Ildvitnet dukker det opp en gammel dame på gata som sier noe til Joanna Linna som forteller at han kjemper en privat kamp og har gjort det lenge. Dette er ikke nevnt i de 2 første bøkene hvor vi ikke får vite så mye om han utenom at han er en tøff finsk politimann som ikke er redd for noe.

Personlig synes jeg at slike røde tråder eller paralellhistorier som omhandler hovedpersonen gjør bøkene utrolig mye mer interessante å lese. Dette savnet jeg i de 2 første Kepler bøkene men heldigvis dukket det opp med full kraft i slutten av bok nr 3 Ildvitnet.

Nå viser det seg at han har en ting som skremmer vannet av han og det er den polske massemorderen Jurek Walter som han var med og fikk fengslet men som har lovet hevn. Joanna Linna har opplevd ting som gjør at han har all grunn til å tro at disse truslene kan være reelle bl.a fordi han er den eneste som tror at Jurek Walter hadde en medhjelper til sine grusomme forbrytelser.

Denne Jurek Walter er så grusom og forbrytelsene hans er så fæle og godt beskrevet at jeg fikk gåsehud på ryggen flere ganger underveis mens jeg leste.

I sandmannen dukker det opp en person som er dødssyk men i live som har vært regnet som død i mange år og som ble regnet blant Jureks Walter siste ofre før han ble tatt av Joanna Linna. Han har også en søster som det haster med å finne. En politiagent går undercover i fengsel for å prøve å få Jurek Walter i tale før det er for sent.

Slutten her gir heldigvis en spire til noe mer hvis en legger godviljen til så jeg gleder meg veldig til hva etterfølgeren til Sandmannen bringer med seg.

Skal du lese 1 krimbok i år så velg denne men les helst Ildvitnet først for Sandmannen er en direkte fortsettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende og velskrevet, men har vel lest noe liknende før. Superhelter og superskurker ergrer meg bare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hurra for Alexander og Alexandra som har klart å skrive noe så spennende! De korte kapitlene gjorde at jeg nesten ikke klarte å legge fra meg boka.... Bra for meg, uheldig for mannen min! =) Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne sitter i kroppen lenge etter jeg har lest den! Sett av tid når du skal lese den- umulig å legge fra seg!! Den beste fra Kepler..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre kan det ikke bli, Sandmannen var så spennende i all sin skrekk og gru, umulig å legge fra seg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWang