Viser 1 til 10 av 17 omtaler

Etter ein strålande debut og deretter ei litt svakare andrebok er Brekke tilbake på eit bra spor her. I dei to førre bøkene veklsa handlinga mellom notid og nokre hundre år attende i fortid, og med ei krimgåte i kvar av tidsepokene som hang lauseleg saman. Denne boka er bygd opp heilt annleis. Handlinga, eller kanskje heller handlingane, er i notid og kuliminerer mot eller held fram vidare frå ei dramatisk episode. Det er fleire parallelle historier som er fletta saman, og det er ikkje kronologisk fortalt. Likevel er det forholdsvis enkelt å halde tak i handlinga, spesielt sidan kvart kapittel har ei tidsreferanse som overskrift («Natten før det skjedde», «Fem dager før det skjedde», «To uker etter at det skjedde» etc.)

Først og fremst så er dette eit strålande handtverk i å folde ut eit knippe historier. Brekke avslører akkurat passe mykje i kvart kapittel til å halde på spaninga samstundes som lesaren får anledning til å setje på plass ei ny brikke i dette puslespelet. Språket er lettlest, men samstundes inneheld det ein del skarpe observasjonar av, tja, mennesket sin natur? Skal ein pirke på noko så kjennest enkelte av dialogane litt oppkonsturerte, spesielt dei mellom dei yngre personane i boka. Ei og anna passasje blir også litt for klisjeprega etter min smak. Men dette er smårusk, alt i alt er dette ei godt gjennomført krimbok som eg kosa meg storleg med.

Brekke har blitt ein liten favoritt hjå meg, og eg gleder meg veldig til å lese dei to neste bøkene av han, Doktor Fredrikis kabinett som eg alt har i bokhylla, og Paradisplaneten som kom ut ganske nyleg. Og så vonar eg at det kjem mange fleire gode bøker frå den kanten i framtida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krim fra Trøndelag og tredje bok om politiførstebetjent Odd Singsaker.
Singsaker har havnet i trøbbel, og det er flere personer som har viktige roller i dette dramaet: en torpedo med balltre, en kone som slår tilbake mot ektemannen, en student i trøbbel og en iskald og utro politimann...
En annerledes vinkling enn de andre bøkene om Singsaker, men ikke noe dårligere for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I forhold til de to første bøkene som bare var fantastisk ble jeg ganske skuffet over denne. Litt rotete og kjedelig. Men ser fram til bok 4 som nok kommer snart...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blev lite förvillat för mig med de ständiga hoppen i tiden för annars skulle detta ha blivit en sexa. En finstämd, eftertänksam och brutal deckare av det annorlunda slaget minst sagt. Tack för detta Brekke!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim fra Hitra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En reise i nær fortid og framtid. Forfatteren er nærgående i karakteristikkene og spinner sammen et nett av begivenheter. Dra ikke forhastede konklusjoner om et menneskes natur.

Forfatteren har endret fortellermåten litt fra de to forrige bøkene, men jeg tror jeg liker det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jørgen Brekke har gjort det igjen...skrevet en ypperlig krim:) Forventningene blir større for hver bok han skriver, og han klarer å innfri dem.
Menneskets Natur handler om de fire temperamenter, hva som skjedde med Felicia Stone( fra forrige bok:) og om hva menneskets natur er i stand til.
Politibetjent Odd Singsaker befinner seg i et hus på Hitra. Et lik ligger på gulvet og Singsaker holder en hagle mot en person i en utbrent sofa. Hvordan han havnet i denne situasjonen får vi fortalt gjennom andre mennesker,som en festglad student, en kald og utro politimann, en hustru og en torpedo.

Først syntes jeg det var en litt rotete krim, den hopper frem og tilbake.Men jeg skjønte fort at dette var en smart måte å fortelle historien på. Spenningen stiger, intrigene vokser og alt veves smart sammen til konklusjonen :) Jørgen Brekke har skrevet tre krimbøker på tre år,og de blir bare bedre og bedre. Anbefaler Menneskets Natur på det varmeste :) og gleder meg til bok nr 4 !!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heldigvis valgte Brekke å holde seg i nåtida denne gang, var ikke veldig begeistra for de to foregående. Men det var for mange historier her, sjøl om trådene samles til slutt. Ble veldig mange tilbakeblikk, alt hadde med handlingen å gjøre, men jeg liker nok best en historie som beveger seg mest framover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lett å lese og spennende krim-thriller, må-lese-ferdig-bok, det var litt forvirrende med de mange sprangene frem og tilbake i tid, inntil jeg fikk taket på det.:-). Odd Singsaker will be back, tror jeg ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie