Viser 41 til 50 av 69 omtaler

Det var slutt på ferielektyren så jeg fikk låne min da 15-årige datters ferdigleste feriebok. Hun har har lest boken flere ganger! Absolutt en ungdomsbok, men den berørte meg allikevel. Ganske morsom til tider, men aller mest trist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow, denne lever virkelig opp til hypen. Igjen, en ungdomsbok, men denne gangen har jeg virkelig ingenting å utsette på verken språk, karakterer eller klisjebruk. Historien er nok, og den blir fortalt mer enn godt nok. Språket er enkelt, men fint. Hovedkarakterene engasjerer, og de fleste bi-karakterene får mer enn en nynanse. Og når man klarer å få en historie om ungdom, sykdom og død til å bli så vakker og tvers igjennom lesbar, og morsom (!), er det bare å ta av seg hatten. Denne boken "forsvant" på en ettermiddag. Det gjorde en pakke Kleenex også. Men det er allikevel ikke "vond og trist", men "god og trist" lesning.
En veldig sterk femmer på terningen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

John Greens "Faen ta skjebnen" (The fault in our stars), prisbelønnet og populær ungdomsbok om ungdom, kreft, livet/døden og kjærligheten. Jeg synes vel at denne var vel oppskrytt, men en fin ungdomsbok som ikke ser på alle de fæle sidene ved kreft, det er jo en bivirkning av det å leve. Alle skal dø, og vi velger sjelden selv hvordan eller når, det er livets harde realitet. Verdt å lese, men ikke den beste boken jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt fantastisk! Virkelig verdt og lese. Leste den ut på 2 dager! Synes kanskje det var litt for mye banneord, men den er ment sånn. Men jeg er ikke den typen som banner. Nå skal jeg starte på den engelske utgaven!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig bok! Har lest den på norsk. Ble ferdig i dag, etter at jeg startet på den i går. Nå skal jeg lese den på engelsk. Jeg vil bli enda bedre i engelsk og leser derfor denne boka på engelsk også. Det gjør meg ingenting, med en så fantastisk bok! Den gir deg litt og tenke på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The fault in our stars var den første Green-boken jeg leste. Etter å ha fått boken (og forfatteren) anbefalt fra alle kanter bestemte jeg meg for at det var påtide å lese den, og jeg ble ikke skuffet. Tross høye forventninger, og lite kunnskap om boken endte jeg opp med å elske den. Karakerene og historien traff meg på et sted og på en måte som jeg ikke hadde blitt truffet på lenge. Den forandret meg, på sin helt egne måte, og livsverdien min økte i stunden etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hazel er 16 år og har lungekreft. Hun har hatt det i flere år og har begynt å bli vant til at morens jobb er å ta seg av henne, at faren gråter mye og de klisjefylte møtene i støttegruppa. Hazel har funnet sine rutiner og innfunnet seg med at hun er i ferd med å dø, inntil Augustus dukker opp i støttegruppa. Augustus har også hatt kreft, men er blitt kurert og besøker støttegruppa for å stille opp for Isaac, sin kreftsyke kamerat. Allerede fra første stund er det gnister mellom Hazel og Augustus. Hazel kan ikke helt forstå hvorfor kjekke og friske Augustus liker henne, men hun bryr seg ikke, hun vil heller bli kjent med den fantastiske gutten som vier henne all sin oppmerksomhet. Hazel vil ikke bli for knyttet til Augustus, hun er redd for å såre ham, ved å dø. Likevel klarer hun ikke å holde seg borte fra ham. Augustus og Hazel er forskjellige og likevel så like. De utfyller hverandre på nesten alle måter og de har et helt magisk, om enn spesielt, kjærlighetsforhold. Spørsmålet er bare hvor lenge vil det vare?
Normalt ville jeg ha rast igjennom denne boka, siden den var bra og jeg var så spent på hvordan det hele ville ende, men jeg endte opp med å lese den så langsomt jeg klarte. Jeg endte opp med å bli så glad i karakterene at jeg ville la dem «leve» så lenge det var mulig. Bøker som denne er sjeldne, de påvirker deg selv etter at du har lagt boka fra deg, noe mange mener er definisjonen på en god bok. I så fall er dette en glimrende bok, for jeg tror aldri jeg helt kommer til å glemme Faen ta skjebnen. Jeg tar hatten av for John Green som klarer å skrive en så virkelighetsnært og vidunderlig om ei kreftsyk tenåringsjente. Dette er ikke bare en bok om det å ha kreft, denne boka er så mye mer. «Faen ta skjebnen» er en bok om livet, døden og kjærligheten. Denne boka river i hjerterøttene dine samtidig som den kan få deg til å le høyt.

Caroline L. Gabrielsen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lenge mellom så bra bøker. Perfekt ungdoms/unge voksne bok. Aktiveres følelser av sorg og latter om hverandre. Vekker opp lengsler og drømmer. Elsker skrivestilen.
Eneste minuset er at 2/3 inn i boka begynte jeg å grue meg så fælt til slutten, fordi jeg var blitt så glad i hovedpersonene.
Brilliant for deg som er en junky etter god sitater.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om ei kreftsyk jente. Tragisk tema, men humor. Passe lengde på boka. For jenter, hovedsakelig, ungdomsskolen og oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk, rørende, morsomt og utrolig godt skrevet av John Green. Anbefales absolutt! Denne boken er ikke bare for ungdommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer Gabrielsen