Viser 11 til 17 av 17 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lett lesning og godt skrevet. Spørs hva en er ute etter. Vil en bare drømme seg bort og lese en god bok, som tidsfordriv er den helt super. Jeg likte den godt, leste den på ferie på stranden og til det var den perfekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det en stund siden jeg leste boken, men jeg husker likevel klart og tydelig at jeg likte første halvdel av boken og fikk opp forventningene, for så å bli skuffet av andre halvdel og måten boken sluttet på. Det hele ble bare litt tynt og dårlig gjennomført, rett og slett. Trist, for jeg hadde håpet at boken skulle minne litt om Isabel Allende og Gabriel Garcia Marquez i skrivestil og kvalitet.

Men er boken verdt å lese? Joda, det er den. Jeg angrer ikke. Men jeg sitter heller ikke igjen med følelsen av å ha lest noe stort heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Søt historie
  • Litt dramatisk
  • Kulturinnslag
  • Parallell handling
    = Noe som passer de fleste
Godt sagt! (3) Varsle Svar

kjedelig. Passer godt for eldre kvinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakre Jamilet er en resultatet av en voldtekt, og vokser opp i en fattig familie på landsbygda i Mexico. Et groteskt fødselsmerke dekker hele ryggen og går ned til knærne, og de overtroiske landsbybeboerne mener at hun er merket av djevelen. Jamilet vokser opp uten skolegang og kan ikke lese, og det er umulig for henne å omgås landsbybeboerne på en naturlig måte.

Da moren dør føler Jamilet seg befridd fra de lenker som har holdt henne tilbake i landsbyen, og hun flykter til USA hvor hun oppsøker tanten Carmen. Der har hun håp om å få leve et normalt liv blant mennesker som ikke kjenner til fødselsmerket.

Tanten hjelper henne med å skaffe falske identitetspapirer, og ved hjelp av disse klarer hun å skaffe seg en jobb på et psykiatrisk sykehus. Der får hun ansvar for kun en pasient, en mann de færreste har holdt ut lenge. Det oppstår imidlertid en gjensidig sympati mellom Senor Peregrino og Jamilet, og han forteller henne historien om sin ungdoms pilgrimsreise til Santiago i Spania, hvor han fant sin store kjærlighet. Samtidig lærer han Jamilet å lese.

Til å begynne med opplevde jeg boka som vel svulstig og fantasifull, som dobbel dose Isabel Allende og Paulo Coelho når de nærmest har "tatt helt av". Samtidig var det noe ved boka som gjorde at jeg måtte lese videre, og jeg endte med å sluke den. Så selv om det ble vel mye drama og vel mange tilfeldigheter som plutselig stemte, ble jeg grepet av historien. Like fullt var ikke dette en stor litteraturopplevelse. Til det var språket for enkelt og personskildringene for grunne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h