Viser 11 til 20 av 29 omtaler

Hunger Games er en bok av Suzanne Collins.Hvis du liker kamp,spenning,ungdomskjærlighet så er dette en bok for deg. Jeg anbefaler denne boken til alle fra 10 år og oppover. Lykke til med å lese boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes denne boka er veldig spennende fordi det alltid skjer noe og det er mye action i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så var det denne boka, ja. Det er en annerledes bok fremfor de fleste bøker jeg har lest. Tenk deg en fremtid hvor hvert år blir 24 ungdommer ofret for Dødslekene, et TV-show hvor det er alle mot alle og bare en kan stå igjen som vinneren av showet. Enten dreper du, eller blir drept.

Det høres aldeles brutalt ut, i grunn. Ungdommer mellom 12 og 18 som tvinges til å måtte ta liv av hverandre? Når jeg leste handlingen for denne boka, ble jeg med en gang ekstremt skeptisk på boka. Når den første filmen kom, og jeg så den, nådde ikke filmen særlig høyt hos meg. Det ble bare for brutalt og meningsløst. Så kom den andre filmen, som jeg så, og den imponerte meg heller ikke. Til slutt ga jeg nesten opp, men så tenkte jeg at hvis jeg kunne tvinge meg selv til å lese boka, kanskje da ville jeg like den bedre om vår kjære heltinne Katniss kunne forklare meg hva i all verden som foregikk i hennes verden, og svar fikk jeg.

Boken overrasket meg faktisk. Selv om det er en brutal handling og verden Katniss lever i, fikk jeg bedre oversikt over samfunnet når hun forklarte hvorfor Dødslekene fantes, noe som de var elendige på å forklare i filmen. Katniss er en veldig interessant hovedkarakter. Ulikt de fleste bøker jeg har lest er ikke Katniss bygd opp på at det er en spesiell evne som gjør henne annerledes fremfor andre. Katniss er bare et helt vanlig menneske, og det likte jeg. Endelig følte jeg at jeg befant meg inni tankene til et menneske og ikke bare en bokkarakter. Suzanne var flink til å gjøre Katniss levende og menneskelig. Hun er kanskje vel mye sur og gretten, men hennes reaksjoner, følelser og tanker var veldig realistiske.

Dessverre nådde ikke boken opp helt, fordi jeg følte ikke at samfunnet og hva som hadde skjedd i verden var realistisk nok. Også likte jeg ikke vår bi-karakter Peeta, han ble bare for ... tja, hvordan skal jeg forklare det? Han ble så grinete og klagete. Jeg ble så lei av ham at jeg ikke forstår hvordan Katniss holder ut med ham. Jaja, litt bedret det seg, men ikke særlig.

Ellers var boka grei, ikke "super-duper"-bra som alle vil ha frem, men helt grei.

Se min anmeldelse av boka; The Hunger Games

Victoria S.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min absolutte favorittbok!!! Har ALDRI lest en bedre bok!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk!

Fantastisk! Klarte ikke å legge den fra meg! Det jeg liker veldig godt er at man ser alt fra Katniss sine øyne og at The Hunger Games handler mer i bøkene om et opprør enn vold!

Jeg elsker action, da:P

Da jeg så boken tenkte jeg at det var en voldelig og actionfylt bok, men den er fylt med dramatikk, action, romantikk og humor. Spenningen må ikke glemmes.
Boka minner meg veldig om vår verden. Det hadde ikke forundret meg om noen av landene i verden hadde startet med en form for "Dødsleker". Denne boken får meg til å tenke, og jeg bare elsker det!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Medrivende, spennende, ikke for komplisert, verken i språk eller tematikk. Alt i alt en solid ungdomsbok.

Kan minne om Stephen King's "The long walk", men har en vesentlig enklere og endimensjonal tilnærming til persongalleriet. Har også i seg elementer av Shirley Jackson's klassiske novelle "The Lottery".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Superspennende! Jeg måtte bare lese og lese og lese og lese og lese til den var ferdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene er helt utrolig! Jeg elsker alt fra starten til slutt. Boken er skrevet på en måte slik at du får vite litt om distriktene også må du forestille deg resten, det er noe jeg elsker. Hele handlingen fra start til slutt har en sammenheng og den blir ikke brutt. Måten Suzanne Collins skriver på er helt fantastisk, hun fanger oppmerksomheten fra første øyeblikk du leser boken og klarer nesten ikke å legge den i fra deg! :) Dette er en bok jeg anbefaler alle egentlig, boken har litt voldelige framstillinger så du må tåle litt, men bare litt. Bortsett fra det så er boken fantastisk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle bare finne ut hva hypen gjaldt, men denne ungdomsboka innfrir til fulle. Voldelig og brutalt, men en pageturner av de sjeldne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie Stenseth