Takk for påminnelse;- straks jeg hadde lest det du skrev om felleslesingen dere hadde for fire år siden ( årene går sannelig unna.....), husket jeg den. Deltok ikke i lesingen, men fulgte diskusjonen her på forumet. Til tross for at jeg har mye av farsslekten (farmors side) fra Jæren , har jeg kun vært i det området en gang, men det ene besøket var nok til å gjøre meg overbevist om at det er en vakker del av Norge. Så Garborgs hyllest til Jæren er så absolutt fortjent. Kommer til å lese gjennom hele diskusjonstråden.
Veldig spennende å lese det Kristin (Risten) forteller om reindriften i Norge på slutten av andre verdenskrig.
Jeg rådfører meg av og til med listen over personene i Vargskinnet som ble lagt ut tidligere (Guds barmhjertighet). Nyttig, men det kan jo bli noen spoilere. Pyttpytt!
bladde igjennom Dette er ikke en bok som er kjøpt på Mammut. Den er lirr spes, så prøv å fin den...
Å, det magiske øyeblikket da et barn for første gang skjønner at det kan lese trykte ord!
En god stund hadde Francie kunnet stave, si bokstavene høyt og så sette dem sammen til ord som ga mening. Men én dag kikket hun på en side da ordet "mus" fikk mening med det samme. Hun så på ordet, og bildet av en grå mus pilte gjennom hodet hennes [...]. Ordet "løpe" slo med ett mot henne, og hun begynte å puste tungt som om hun løp selv. Stengselet mellom hver enkelt bokstavlyd og hele ordets betydning var forsvunnet, og det trykte ordet fikk mening ved et eneste kjapt blikk. Hun leste noen sider i raskt tempo og kjente seg nesten uvel, så ivrig var hun, Hun ville rope det ut: Hun kunne lese! Hun kunne lese!
Fra den dagen var verden en åpen bok for Francie. Hun skulle aldri mer være ensom, aldri savne det å ikke ha nære venner. Bøkene ble vennene hennes, og det fantes én for hver sinnsstemning. Poesi for stille selskap. Eventyr når hun var lei av de stille stundene [...]. Den dagen da hun først skjønte at hun kunne lese, avla hun et høytidelig løfte om å lese én bok om dagen resten av sitt liv.
Denne helgen leser jeg Vår egen lille hemmelighet av Ninni Schulman. Spennende krim hvor handlingen lagt til et lite tettsted i Sverige. Historien er både realistisk og veldig grusom. Noen ganger må jeg lukke boka og tenke på noe annet en liten stund før jeg kan fortsette lesingen.
Flotte dager nå! Selv i Odda hvor mange av oss ser lite til sola på dagtid - en må opp i boligfeltene på vestsida av dalføret for å kjenne den på kroppen - så kjenner vi litt på vårfornemmelsene. Lesingen foregår på kveldstid ettersom jeg jobber i vinterferien. Jeg er halvveis i biografien om Charlie Chaplin, det er også ei annen bok som bare MÅ leses akkurat nå, fotballregelverket! Innen 6. mars skal jeg og alle andre kampledere gjennomføre en teoritest.
Ønsker alle og enhver som føler seg truffet, ha-ha, ei strålende fin helg og ei likedan uke. Ski, joggesko, bøker - dere avgjør :-)
Du er reine poeten, Jostein! :-)
Her i huset er leselysta på lavmål. Greidde å kome meg gjennom Den som ser av Wassmo i går, og opplevde det som rart at den engasjerte meg så lite. Eg las dei tidlegare bøkene hennar med stor entusiasme.
I tillegg til at eg no såvidt har starta på "Morgen kommer" av Ekman så har eg leita fram Hålke av Helene Uri.
Håper at den eller noko anna kan gi meg leselyst og leseglede tilbake!
Ynskjer deg og alle andre ei god helg- og nyt lesegleda når du har den!
Været er fint og det blir noen småturer hver dag,uten ski, altså! Nå har jeg igjen brutt et av mine forsetter, nemlig å lese ei bok av gangen. Så jeg er godt utiFiskene har ingen sko av Jon Kalman Stefansson og har begynt på Salongen i Jerusalem av Odd Karsten Tveit. Veksler mellom dem, begge er bra men totalt forskjellige, selvfølgelig. Så har nok lesing utover i kommende uke her.
God helg til alle bokelskere, med eller uten ski.
Det var akkurat det jeg hadde tenkt også.
Nå har jeg begynt på "Revolutionary Road" av Richard Yates. Mellom slagene og knapt nok det. Siden den hører til huset, burde jeg prioritere f.eks "Syria" av Cecilie Hellestveit, som snart må tilbake til biblioteket. Ble spurt om 200 kroner til Syria på SMS i kveld, og leste dessuten at de hadde en formidabel befolkningsvekst før krigen tok dem. Fra boka vet jeg at landet er fullt av minoriteter og opprørske grupper mot al-Assad. Ikke at det har noen rød tråd. Bare to tilfeldige fakta. Det meste av tiden leser jeg ikke, for tiden. Allerede har vi kommet til den tiden av året da vi sår og prikler. Kom meg gjennom to bind i en krimserie fra ytre Hebridene, og den avsluttende nr tre kommer ut litt senere i 2018. De var litt originale, litt spennende, litt velskrevet, men ingen fanfarer fra meg. For Peter May: "Svarthuset" og "Lewismannen". Lyspunktet denne uka var den nye kokeboka "Hummus og granateple. Mat fra Tyrkia og Midtøsten", av Vidar Bergum, som er god på mange måter. Også fordi den kort beskriver hvordan mat og variasjoner av retter flyter ganske vidt omkring i Syria og nabolandene. Mat fra Midtøsten er godt, ikke veldig sterkt. Alle liker denne maten. Bare prøv.
Koselig med lesehelgtråd :-) Det hører nå med!
Jeg skal absolutt på skitur denne helga også - bortoverski i morgen, og nedoverski på søndag står på planen. Jeg har ikke fått vært særlig mye ute denne uka, så det blir fint.
Og selvfølgelig har jeg bok også, viktig å trimme de små grå, som du Jostein sier, og ikke bare legemet. Jeg var så heldig å finne nobelprisvinneren Kazuo Ishiguros Gå aldri fra meg inne på biblioteket sist. Fikk såvidt startet på den her en kveld før søvnen tok meg, og de få sidene jeg har lest virker ihvertfall lovende. Så det skal bli stas :-)
God helg alle :-)
Rosenes navn har jeg selv også veldig lyst å lese. Denne helgen er planen å lese litt novesamlingen bok Lucia Berlin Håndbok for vakedamer og pensum på søndag tenker jeg. Har allerede lest et par sider og noen noveller.
Ønsker alle en flott helg og lesehelg :)
Mitt hjemfylke har skolevinterferie kommende uke, men jeg skal ikke reise avgårde på ferie før til våren. Imidlertid skal det solrike været, som er ventet benyttes mellom leseøktene. Stabilt godt vær over tid er sjelden kost på disse kanter, og siden jeg mesteparten av vinteren hittil har klaget til værgudene pga lite sol, kommer jeg til å benytte dagene nå fremover, når sola omsider kommer. På lesefronten blir det mest fokus på Arne Garborgs berømte diktverk "Haugtussa". Startet lesingen for et par dager siden. Det er også mulig av jeg begynner på en annen av de mange uleste bøkene i hylla, men hvilken dette eventuelt blir er ikke bestemt.
God vinterferie til alle som skal ha det kommende uke :)
"Sista rompan" ankommet.
Startet plutselig lesinga, og har lest 20-30 sider.
Fint at begynnelsen handler om Elis. Spennende å se hvordan det går med ham videre. At handlingen foregår under 2. verdenskrig og nazister og renegater omtales, gjorde at jeg fikk assosiasjoner til "Lillelord"-trilogien av Johan Borgen. Har dessverre ikke lest siste bok
(Vi har ham nå) i den trilogien, selv om den står i bokhylla.
Fy skam!
Men Morgen kommer først.
Bibliotekaryrket hadde kommet høyt opp også på min liste, muligens helt på toppen. Sikkert behagelig å vasse i bøker på jobben.
Jeg kjøper ikke skjønnlitteratur (er bibliotekar og vasser i bøker på jobb), men det blir alltid noen faktabøker fra Mammutsalget. I år ble det en bok om bevere og en om hoggorm. :o) Veldig fornøyd!
Om jeg ikke fant bøkene, fant jeg i hvert fall et nytt antikvariat! Og det bare en kort biltur herfra. Hjertelig takk, Jostein.
Ja, der ligger den som "Solgt" hos Ruuds! Du fikk visst tak i den siste (og eneste?) på svensk i norske antikvariater. Innbundet attpåtil. Heldige du - da er det bare å se om en anledning skulle by seg for oss andre :-)
Sista rompan (sv., innbundet) har jeg bestilt (kr. 100,- + porto) fra Ruuds antikvariat.
Skrapelodd (no., heftet) har jeg bestilt (kr. 199,-) fra Ark bokhandel.
Begge bøkene er sendt, men ikke ankommet. Venter i spenning.
Så først blir det å fortsette med å lese svensk, og deretter norsk.
Så fint at du er fornøyd! Dette er bøker også jeg kunne tenke meg å ha.
Mitt spørsmål går til deg og Jostein, har dere fått tak i de tre bøkene på svensk? I så fall hvor?