Då stend helga for døra, det er ikkje råd
Vi får flette i saman ein lesehelgtråd
Med litt triveleg prating om stort og om smått
Ja, litt sludring på data’n det gjer berre godt

Det er Ekman som gjeld, denne helga som sist
Morgen kommer er knakande god, det er visst
Og om tida strekk til ligg eg an til å få
Rosens navn lest til endes, ja slik vil det gå.

Kva for planar har øvrige lesarar då?
Blir det høve til skitur for store og små?
Det er flott med mosjon, men i tillegg hugs på
At ved lesing så trimmast dei småe og grå

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 16 svar.

bladde igjennom Dette er ikke en bok som er kjøpt på Mammut. Den er lirr spes, så prøv å fin den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fann den, trur eg. Er det denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Vår egen lille hemmelighet av Ninni Schulman. Spennende krim hvor handlingen lagt til et lite tettsted i Sverige. Historien er både realistisk og veldig grusom. Noen ganger må jeg lukke boka og tenke på noe annet en liten stund før jeg kan fortsette lesingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Flotte dager nå! Selv i Odda hvor mange av oss ser lite til sola på dagtid - en må opp i boligfeltene på vestsida av dalføret for å kjenne den på kroppen - så kjenner vi litt på vårfornemmelsene. Lesingen foregår på kveldstid ettersom jeg jobber i vinterferien. Jeg er halvveis i biografien om Charlie Chaplin, det er også ei annen bok som bare MÅ leses akkurat nå, fotballregelverket! Innen 6. mars skal jeg og alle andre kampledere gjennomføre en teoritest.

Ønsker alle og enhver som føler seg truffet, ha-ha, ei strålende fin helg og ei likedan uke. Ski, joggesko, bøker - dere avgjør :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

All honnør for at du tek deg tid til å vere fotballdommar. Og lukke til med teoritesten. Den burde vel gå bra. Teoretisk, i alle fall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er reine poeten, Jostein! :-)
Her i huset er leselysta på lavmål. Greidde å kome meg gjennom Den som ser av Wassmo i går, og opplevde det som rart at den engasjerte meg så lite. Eg las dei tidlegare bøkene hennar med stor entusiasme.
I tillegg til at eg no såvidt har starta på "Morgen kommer" av Ekman så har eg leita fram Hålke av Helene Uri.
Håper at den eller noko anna kan gi meg leselyst og leseglede tilbake!

Ynskjer deg og alle andre ei god helg- og nyt lesegleda når du har den!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Været er fint og det blir noen småturer hver dag,uten ski, altså! Nå har jeg igjen brutt et av mine forsetter, nemlig å lese ei bok av gangen. Så jeg er godt utiFiskene har ingen sko av Jon Kalman Stefansson og har begynt på Salongen i Jerusalem av Odd Karsten Tveit. Veksler mellom dem, begge er bra men totalt forskjellige, selvfølgelig. Så har nok lesing utover i kommende uke her.
God helg til alle bokelskere, med eller uten ski.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nå har jeg begynt på "Revolutionary Road" av Richard Yates. Mellom slagene og knapt nok det. Siden den hører til huset, burde jeg prioritere f.eks "Syria" av Cecilie Hellestveit, som snart må tilbake til biblioteket. Ble spurt om 200 kroner til Syria på SMS i kveld, og leste dessuten at de hadde en formidabel befolkningsvekst før krigen tok dem. Fra boka vet jeg at landet er fullt av minoriteter og opprørske grupper mot al-Assad. Ikke at det har noen rød tråd. Bare to tilfeldige fakta. Det meste av tiden leser jeg ikke, for tiden. Allerede har vi kommet til den tiden av året da vi sår og prikler. Kom meg gjennom to bind i en krimserie fra ytre Hebridene, og den avsluttende nr tre kommer ut litt senere i 2018. De var litt originale, litt spennende, litt velskrevet, men ingen fanfarer fra meg. For Peter May: "Svarthuset" og "Lewismannen". Lyspunktet denne uka var den nye kokeboka "Hummus og granateple. Mat fra Tyrkia og Midtøsten", av Vidar Bergum, som er god på mange måter. Også fordi den kort beskriver hvordan mat og variasjoner av retter flyter ganske vidt omkring i Syria og nabolandene. Mat fra Midtøsten er godt, ikke veldig sterkt. Alle liker denne maten. Bare prøv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Koselig med lesehelgtråd :-) Det hører nå med!

Jeg skal absolutt på skitur denne helga også - bortoverski i morgen, og nedoverski på søndag står på planen. Jeg har ikke fått vært særlig mye ute denne uka, så det blir fint.

Og selvfølgelig har jeg bok også, viktig å trimme de små grå, som du Jostein sier, og ikke bare legemet. Jeg var så heldig å finne nobelprisvinneren Kazuo Ishiguros Gå aldri fra meg inne på biblioteket sist. Fikk såvidt startet på den her en kveld før søvnen tok meg, og de få sidene jeg har lest virker ihvertfall lovende. Så det skal bli stas :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En av mine favoritter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rosenes navn har jeg selv også veldig lyst å lese. Denne helgen er planen å lese litt novesamlingen bok Lucia Berlin Håndbok for vakedamer og pensum på søndag tenker jeg. Har allerede lest et par sider og noen noveller.

Ønsker alle en flott helg og lesehelg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Berlin er verdt å lese :-) Kos deg med den innimellom pensumlesingen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre, tusen takk. Ha en fin helg du også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt hjemfylke har skolevinterferie kommende uke, men jeg skal ikke reise avgårde på ferie før til våren. Imidlertid skal det solrike været, som er ventet benyttes mellom leseøktene. Stabilt godt vær over tid er sjelden kost på disse kanter, og siden jeg mesteparten av vinteren hittil har klaget til værgudene pga lite sol, kommer jeg til å benytte dagene nå fremover, når sola omsider kommer. På lesefronten blir det mest fokus på Arne Garborgs berømte diktverk "Haugtussa". Startet lesingen for et par dager siden. Det er også mulig av jeg begynner på en annen av de mange uleste bøkene i hylla, men hvilken dette eventuelt blir er ikke bestemt.
God vinterferie til alle som skal ha det kommende uke :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Eg gjeng ut frå at du veit om det, men eg minner om det likevel;

Lesesirkelen hadde denne boka på planen våren 2014 (du verden som tida flyg ...) Her er diskusjonstråden, dvs. det er fleire av dei, men du finn lenker vidare. Det kan jo hende det kan vere moro å kike litt på gamle diskusjonar undervegs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for påminnelse;- straks jeg hadde lest det du skrev om felleslesingen dere hadde for fire år siden ( årene går sannelig unna.....), husket jeg den. Deltok ikke i lesingen, men fulgte diskusjonen her på forumet. Til tross for at jeg har mye av farsslekten (farmors side) fra Jæren , har jeg kun vært i det området en gang, men det ene besøket var nok til å gjøre meg overbevist om at det er en vakker del av Norge. Så Garborgs hyllest til Jæren er så absolutt fortjent. Kommer til å lese gjennom hele diskusjonstråden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal