Tekst som har fått en stjerne av Anders Birkenes:

Viser 1 til 14 av 14:

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gnistrende siste 50 sider, men ellers var dette syltynne greier. Grunnlaget er sikkert lagt for flere Marian Dahle-bøker, som jeg håper vil vise en bedre utgave av hovedpersonen. Her er hun langt unna det som forventes av en ansvarlig politi-etterforsker..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble skuffet da man fikk vite plottet. Da var det ikke spennende lenger og for meg ble det tydelig tidlig i boken hva som muligens kom til å skje. Men jeg liker jo Fossum kjempe godt så det kan være at jeg ikke var i den "rette stemingen" da jeg leste boken. Jeg likte slutten veldig godt, den siste setningen. Den tenkte jeg lenge på og man kan analysere den i evigheter. Gode, veldig gode skildringer. Anderledes bok fordi det starter med avhører, etter at den (kriminelle) handlingen er begått.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er dette med hensikt?
Eksempelvis er det seks oppføringer av boken "Ringworld" av Larry Niven. Selv om det er forskjellige utgaver, så hadde det vel holdt med en oppføring, eller?
Er en av utgivelsen spesiell (ala directors cut e.l.) er det greit, men her er de vel ganske like, antar jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Läckberg er tilbake med en ny krim fra Fjällbacka. Boka er en av de bedre bøkene hennes, og om du liker de foregående bøkene vil du nok like denne godt. Boka er passe lang, og er både spennende og interessant. Vi blir også enda bedre kjent med Erica, Patrik og resten av den faste gjengen ved Tanumshede politidistrikt. Har du ikke lest de første bøkene anbefaler jeg det. Selve handlingen i boka har ingen direkte sammenheng med de foregående bøkene, men jeg synes det er en stor fordel å bli kjent med karakterene og følge de fra starten av.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Actionfylt og forsåvidt spennende bok, men desverre full av logiske brister som gjør den altfor lite troverdig

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jösses så spännande den här boken var! Jag kunde även uppskatta att känna hur paniken kramade om mig när Kajsa fick sina ångestattacker och hur fint barnen och relationen till dem var beskriven. Givetvis hoppas jag på att det finns fortsättning.
En kvart senare: HA! Jag har ju läst fortsättningen men trodde att det var boken före detta hände. Så förvirrad kan jag vara, men efter SVIK önskar jag mig en fortsättning i alla fall! Och så har jag lagt in att jag önskar mig den första boken som handlar om omsorgssvikt och barnhemsbarn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En ung mann blir funnet sterkt forkommen ved en togskinne. Han viser seg å være en mann som har vært forsvunnet i over 10 år. Det var Joona Linna som ledet etterforskningen, og det kom for en dag at en polakk var gjerningsmannen, selv om Joona ikke kunne bevise noe. Polakken ble likevel tatt på fersken med et annet offer, og buret inne på psykiatrisk avdeling under streng bevoktning.
I alle år har Joona vært overbevist om at polakken hadde en medhjelper, og nå skal det vise seg at Joona får rett. Problemet er nemlig at søsteren til den hjemvendte mannen fremdeles er i live, og det haster med å finne henne. Noen må gå "under cover" på psykiatrisk avdeling hos den livsfarlige polakken...

Kepler har leseren i sin hule hånd nok en gang!

Bok nummer fire om etterforsker Joona Linna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ett glimt inn i en virkelighet vi alle blir/ er en del av. Tankevekkende om eldreomsorg. spenningen tok seg opp utover i boken. ok krimbok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

veldig bra! boka ble slukt, Horst innfrir :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlige Finn Bjelke! Hørte denne som lydbok, som forfatteren selv leste. Han er innom mange forskjellige temaer, som han virkelig beskriver godt med en fin snert. Problemet med en slik bok, er at det blir for mye artig på kort tid, og da blir det ikke så artig lenger. Jeg klarte ikke å le så mye på slutten av boka. Heldigvis var den bare på 2 CD-er. Frister ikke å høre neste bok fra Bjelke, da må jeg i tilfelle lese/høre i små porsjoner om gangen. Det er kanskje løsningen. Å høre en slik bok frem og tilbake til jobb, i en halvtime om gangen, ble litt kjedelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når man skal bli pappa for første gang utstyrer diverse familiemedlemmer en med diverse tusen sider med forberedende materiale. De alle fleste baby/gravid/barnebøker har en egen pappadel, som gjerne kan oppsummeres med en av to temaer: 1. Husk at det er mamma som er den viktigste. 2. Fryktelig moraliserende del om å gi fra seg sin fritid og å unngå rockemusikk osv osv.(her er et sitat fra en amerikansk bok jeg fikk av min svigersøster: Just remember this dads, the correlation between dads listening to heavy metal, hip hop and RnB music and babies dying in their sleep is EXTREMELY high.)

Det er derfor befriende med en bok om å bli pappa som heller mot det humoristiske, men som likevel svarer på ulike ting man lurer på, uten å gjøre det med pekefingervifting. Det skader heller ikke at boken er illustrert av Frode Øverli og at hvert kapittel er innledet med et passende sitat fra popmusikkens historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Svarte sekunder" er en krim der gåten om hvem som er gjerningsmannen ikke er det viktigste. Her er det noen fine personskildringer og Karin Fossum viser psykologisk innsikt. Hun skildrer en ekte Neikob: Emil Johannes er en enkel mann som ingen har hørt si noe annet enn "nei". De som omgås han må derfor formulere finurlige spørsmål, akkurat slik Jakob gjør med sin venn: "Du sier vel ikke nei til en tur?" Vi møter to mødre som gjør hva som helst for sine sønner. Sejer har noen viser noen meget alternative forhørsmetoder, og hele veien ser vi hvilken respekt Skarre og Sejer behandler de involverte med. Mer kan man vel ikke si om en krim uten å røpe for mye.... Jeg begynner faktisk å like Karin Fossum :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når livet blir tøft og vanskelig…

Hajna er en ung og miserabel kvinne. Hun løper gjennom et vindu i et forsøk på å ta livet av seg selv, men mislykkes og dermed blir hun tvangsinnlagt på Varden, et hjem for mennesker som av en eller annen grunn ikke føler seg hjemme i samfunnet. De er outsidere som ikke er helt sikre på hvordan man takler livet eller hva de egentlig vil med det. I mellomtiden er de på Varden for å finne ut av akkurat det.

Etter mislykket selvmordsforsøk, prøver Hajna å sulte seg i hjel. Lenge før selvmordsforsøket har hun sluttet å spise for flere dager siden og på Varden spiser hun heller ikke. Hun vil bare dø, sakte, men sikkert. Samtidig oppdager hun også sakte, men sikkert at hun trives på Varden sammen med disse underfundige menneskene som hun får raskt kontakt med. De bryr seg om hverandre og tar vare på hverandre så godt de kan. En virkelig sammensveiset gruppe. I alle fall for de fleste.

Karin Fossum imponerer meg stadig når hun beskriver mennesker. Derfor liker jeg bøkene hennes veldig godt, spesielt kriminalromanene hennes med fantastiske Konrad Sejer. Som i kriminalromanene hennes, beskriver hun også i denne boka personskildringene ypperlig. Hun har en fremragende psykologisk innsikt. Og måten hun beskriver utseende deres på gjør det veldig lett å se for seg disse personene. Man blir så godt kjent med dem og det er lett å føle sympati for hver enkelt person.

Jeg leste som kommentar på bokelskere.no av ei som listet opp to forfattere hun mente var overvurdert og hun mente at Karin Fossum var en av dem. Fordi hun mente at hvis du har lest en bok av Fossum, har du i det minste lest halvparten. Og min tanke da var: Er det ikke slik med alle forfattere? Alle bøkene til hver forfatter, eller i det minste de fleste bøkene er veldig like og enten så liker du skrivestilen deres eller ikke. Sånn er det bare. Og som kriminalforfatter er hun mye bedre enn Lindell, Läckberg, Larsson osv, som skriver i krimsjangeren. Og her beviser også Fossum at hun er en dyktig romanforfatter. Man blir så godt kjent med personene og miljøet. Man blir fort til en del av det.

De gales hus har i flere år stått ulest på hylla (fy skamme meg). Jeg vet ikke hvorfor den har stått ulest så lenge, men det er dessverre flere bøker som lider med å vente på å bli lest av meg, men jeg er ikke tom for lesestoff heldigvis! De gales hus er en varm og morsom (litt feil å kalle den morsom også, men hvis dere leser den, så skjønner dere hva jeg mener). Den fikk meg flere ganger til å trekke på smilebåndet og selv om det er noen dager siden jeg leste den, så jeg griper meg stadig å tenke på den. Den er fin å tenke tilbake på. Spesielt hvis det er noen ganger man syns livet føles hardt så er det alltid noen som har verre enn deg og da er det kanskje lettere å sette pris på det man har. At man ikke har det så verst likevel. De gales hus er en lunefull bok å lese og en bok som er lett å bli glad i på en sær måte.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett