Er dette med hensikt?
Eksempelvis er det seks oppføringer av boken "Ringworld" av Larry Niven. Selv om det er forskjellige utgaver, så hadde det vel holdt med en oppføring, eller?
Er en av utgivelsen spesiell (ala directors cut e.l.) er det greit, men her er de vel ganske like, antar jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Sikter du til at ikke alle er knyttet sammen? Hvis ja, så er jeg enig i at det er litt dumt. Da havner diskusjonene på forskjellige utgaver, og det er vanskelig å følge med på hva andre sier og mener. Det er vel i utgangspunktet sånn at bøkene skal være knyttet sammen, men det er ikke helt sånn i praksis. Jeg ser at på eksemplet du bruker er det helt texas, ser ikke ut til at noen er knyttet sammen - og det er upraktisk.

Men hvis du mener at det er unødvendig at alle de forskjellige utgavene eksisterer her inne på bokelskere.no, er jeg uenig. :) Hver utgivelse har sitt eget isbn-nummer (med et og annet unntak). Selv om innholdet kanskje er likt, er ikke alltid det andre rundt likt. Det kan være snakk om revisjoner, jubileumsutgaver, forskjellige forord/etterord, forskjellige omslag, amerikansk vs engelsk språkstandard, forskjellige forlag, også videre også videre. Om det er endring i antall sider, vil det for eksempel være relevant å kunne henvise til riktig utgave om du viser til noe som skjer på side 248.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Goodreads gjør det på denne måten https://www.goodreads.com/book/show/61179.Ringworld?from_search=true&search_version=service .
Da får man diskusjon og karakter på innholdet i boken (og ikke spredd utover de forskjellige versjonene).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, vet det. Funker mye bedre der fordi "librarians" kan gjøre koblingene selv. På bokelskere er det i så fall bare admin som kan (og jeg vet ikke om det er teknisk tilrettelagt for sånt her).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er 84 varianter av den boka jeg brukte som eksempel. Skulle alle bli lagt inn, hadde det blitt rimelig uoversiktlig, i hvert fall hvis man ønsker diskusjon rundt boka samt å se hva folk synes om den.
Ønsker man bokelskere.no som en databasen for egne bøker, forstår jeg behovet, men som diskusjonsforum, da synes jeg det holder med en oppføring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poenget er jo at det kan være uendelig mange versjoner av bøker på goodreads, fordi alle er knyttet til samme hovedside. Det er samme hvilken utgave man legger i samlingen, fordi alle peker til samme sted. Og dersom man har "librarian"-status, sånn som jeg, så kan man selv gå inn å "knyte sammen" utgaver av samme bok som av ulike årsaker ikke allerede peker mot samme hovedside.
Slik er det ikke her på bokelskere, dessverre, og jeg er enig med deg i at det ikke er optimalt. Sånn sett er goodreads både et enklere sted å diskutere og et enklere sted å legge til rett utgave i egen samling (blant annet fordi det ikke finnes begrensninger hvis man oppretter en helt ny utgave, slik som det gjør her. På goodreads er det ingen praktisk forskjell på bøker som brukere har lagt til og de som blir importert fra f.eks. Amazon, og hvem som helst med "librarian"-status kan gjøre endringer).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nok mange petimetere her som ønsker å ha riktig utgivelsesår og forside på sine bøker, jeg blant annet!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser