Tekst som har fått en stjerne av Astri Ulland:

Viser 1 til 9 av 9:

Du skriver dikt, sier de,
det er ikke noe å bli fet av.
Nei, sier jeg,
men trer jeg livet gjennom et nåløye,
får jeg kanskje noe å sy en mening med.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Peter Ørlinge Oort er forfattar, og får ein dag eit spørsmål om å skrive historia til byen Nem. Dette er historia om reisa han gjer til byen, samstundes som det er historia om Nem, om dei som bur der, om små og store detaljar om by, menneske, historie, naturvitskap og mykje anna. Romanen gjev ei stor leseoppleving, og er skriven på ein heilt fascinerande måte som eg aldri har vore borti tidlegare. Boka kan nytast i små eller store porsjonar, og er den beste romanen eg har lese på lenge.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

DET MØRKNAR

eg står og ser på dei to hjortane
og dei to hjortane står og ser på meg
lenge står vi slik
eg står urørleg
hjortane står urørlege

ikkje noko kan høyrast
ikkje ein vind i lauvet

det mørknar

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kan ikke huske sist jeg satt meg ned og leste en bok fra perm til perm på noen timer, kum avbrutt av nødvendig middag.
Deilig lettlest og fengende, tankevekkende og interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stakkars Knausgård kan gå hjem og legge seg. Virkelig! Dette er Thorvalls fortvilte selvutlevering, som vi kan lære gmye av. Umulig å legge vekk. En bok jeg har lest om igjen gjennom årene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sendte boka videre med en gang jeg var ferdig med den, nå vil jeg ha den på nytt, for det er så mye jeg vil lese en gang til. Ikke minst den siste delen der det handler om seksuell og kulturell identitet, som GuroS skriver under her, jeg ble sittende igjen med helt nye tanker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka har forfulgt meg; lik en tålmodig ulv fra Steppene har den ventet på at jeg skal iføre meg en sådan pels..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg en sår og humoristisk oppvektsroman fra Sverige om lille Åsa som vokser opp med sin alkoholiserte far. Et barns skildring av en pappa som drikker seg vekk fra livet men sterke bånd brister aldri. Kjærlighet og dårlig samvittighet følger dem gjennom livet. Det ubesvarte spørsmålet er likevel, hvordan kunne moren la være å ta seg mer av datteren når hun visste at faren drakk? Hadde han gått under enda tidligere dersom Åsa ble tatt fra han? Sannsynligvis.... Burde leses!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hsi folk faktisk lurer på hvorfor og hvordan intelektuelle blei akpere er dette det man skal lese, ikke alskens vrøvl fra unge og eldre misunnelige menn

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

G LBente L.IreneleserMorten BolstadToveFinn Arthur JohansenMalinn HjortlandLabbelineMarit HåverstadMarenTove Obrestad WøienHallgrim BarlaupDaniel DuppskoRufsetufsaJakob SæthreCarine OlsrødNina M. Haugan FinnsonJulie StensethIngunn SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KPer LundHarald AndersenVannflaskeMarianneNElisabeth SveeEmil ChristiansenalpakkaBertyBjørg L.Kirsten LundSigrid Blytt TøsdalIngvild RosslundRoger MartinsenTine SundalPiippokattaTom-Erik FallaTanteMamieRisRosOgKlagingMathilde