Tekst som har fått en stjerne av Heidi Holtan:

Viser 1 til 20 av 2936:

Av og til observerer jeg at avdøde bokelskere har evig liv her inne. De får fortsatt kommentarer på innlegg som de har skrevet som aktive medlemmer.
Dessverre finnes det ikke noe system som fanger opp avdøde medlemmer - utenom hos det offentlige.
Siden jeg ikke har noe ønske om evig liv på nettet (ikke bare hos bokelskere.no) - har jeg skrevet ned mine medlemskap, brukernavn og passord til ulike kontoer. Disse skal mine nærmeste slette etter min død, om jeg ikke selv har valgt å slette medlemskapet tidligere.
Jeg er muligens en kontrollfreak - men hvorfor ikke? :)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Verdensfred i stuekroken.

Jeg satt ved lampen med en bok inatt,
og ved min side malte det en katt.

En mesters bok, et gyllent lampeskinn,
og jeg var kattens venn, som den var min.

Det grodde stillhet i en stuekrok
rundt meg, en katt, en lampe og en bok.

vi var en verdensfred av fire ting
som natten kjærlig svøpte seg omkring.

Og det var intet ondt som kunne skje
en katt, en bok, en lampe og André.

André Bjerke

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan ikke se at der er noen norsk oversettelse.

Den ble oversatt til dansk i 1989 "Opgøret " også tidligere utgitt i 3 bind under tittelen: Slutspil.

På svensk "Pestens tid" i 1995.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Send en email til "admin@bokelskere.no" og forklar problemet og admin (André Nesse ) av Bokelskere vil rette opp feilen. For lenge siden kunne brukere av nettstedet gjøre det selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter med mitt langtidsprosjekt, nemlig å lese alle bøkene jeg har stående i hylla. Det er fortsatt over 250 igjen, men det var over 500 da jeg begynte, så det går da fremover.

Nå har jeg endt opp med Døden på asylet av Quentin Patrick (en slags blanding av Agatha Christie og John Dickson Carr, som ikke har tålt tidens tann) og Din stund på jorden av Vilhelm Moberg. Moberg skrev utrolig godt. Jeg ga denne boker terningkast 4 som 18-åring, nå heller jeg mer mot en 6'er.

På øret har jeg Når havet stilner av Jørn Lier Horst, en helt grei krim som gir meg bilder og minner fra lange sommerferier i Vestfolds skjærgård.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I dag gikk vi inn i en av verdens aller største bokhandlere – ute å vite det! Mannen min skulle bare kjøpe et kart. Inngangspartiet var så smalt og uunnselig at vi passerte det, men fant tilbake da nettet hjalp oss med adressen. Inne åpnet et eldorado seg. Omkring hundre og syv tusen bøker i fire etasjer, i en labyrint av ganger og saler. Alle med forsiden ut slik at vi straks så hvilken bok det var. Reol på reol. Når vi trodde det måtte være slutt, åpnet et nytt rom seg. Alle mulige slags temaer og sjangre. Og det er ikke rart, for denne bokhandelen rommer samtlige titler utgitt i Portugal. Mens bøker i Norge er ferskvare og havner på salg eller makuleres etter tre–fire år, bestiller denne bokhandelen straks nye når siste eksemplar av en tittel blir solgt, så lenge forlaget har den på lager.

«Fundacao Livraria Esperanca» ligger i Rua Feirreiros 156 i Funchal, Madeira. Bokhandelen ble etablert i 1886 og har bare vokst og vokst. Da jeg for moro spurte etter de minste barnebarnas yndlingsbok, «Askepott» («Cinderella») tok den blide ansatte bare et raskt blikk på skjermen sin, og fant nøyaktig hvor den sto. Det overveldende «virvaret» var meget velorganisert. Men siden ingen av oss leser portugisisk og avdelingen for «utenlandsk litteratur» var svært begrenset, ble
det med to kart.

PS.: Jeg får dessverre ikke til å legge inn bilder.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg tror du vil ha større hell med å sende dette rett til André, enn å poste her.

Når det er sagt, så skjønner jeg godt ønskene dine, og vi er nok flere som har tenkt på det samme. Men det jeg vet fra bibliotekverdenen, hvor vi delvis er utdannet til å gjengi metadata korrekt, så gjør folk det så forskjellig at det nå jobbes iherdig med å få ferdig en metadatabrønn som blir en slags "hellig gral" med kvalitetssikret informasjon. Og en av grunnene til det er fordi vi er lei av duplikater (som vi selv har opprettet). Og denne jobben gjøres sentralt, av Nasjonalbiblioteket, og det er bare noen ytterst få som har tilgang til redigeringsfunksjon, fordi "flere kokker, mer søl".

Hvis jeg forstår informasjonen rett, så kjøper/henter Bokelskere metadata fra Amazon og Bokbasen, så for engelske utgaver kan man kanskje sjekke Amazon for å se hvor komplette data de har, og hvor de ev kjøper sine data fra. Men det bør gjøres via ISBN og ikke noe annet. Bokbasen har levert data til norske bibliotek gjennom mange år, så for norske utgaver kan man forvente ganske komplett informasjon (iallfall nyere titler).

Vet ikke hvor nyttig info dette var, menmen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei!

Har lurt på dette med funksjonaliteten på bokelskere.
Det hender når jeg legger til nye utgaver i databasen at jeg gjør en skrivefeil som oppdages i etterkant som videre gjør at jeg (som den perfeksjonisten jeg nå er) må legge til enda en utgave med riktig informasjon før jeg ser meg fornøyd.
På dette vis havner det jo noen duplikater i systemet.

I samme allé så kommer jeg over utgaver som allerede finnes i databasen her, men som mangler nøkkelinformasjon, eksempelvis Antall sider, Utgivelsesår eller Illustratør. Jeg liker godt at bøkene i boksamlingen min er så detaljerte som mulig; jeg har bøker i flere land og har enda ikke hatt mulighet i livet til å bo med hele boksamlingen min under ett tak, så dette å ha boksamlingen digitalt på bokelskere har vært et fantastisk verktøy.

Skulle det være en uting å implementere en "Redigeringsfunksjon" for bøkene her på bokelskere?

Skjønner jo at det i teorien skulle kanskje dukke opp noen ugagnskråker som ville redigert bøker på måfå (?) med feilinformasjon, men mistenker jo egentlig ikke at dette skulle bli tilfelle her i fellesskapet.

PS: Har også hatt lyst til å foreslå en "Opprett lignende bok"-funksjon, som ville vært veldig fordelaktig når det er snakk om bøker i en lengre serie, eksempelvis manga. Da altså at man på boksiden hadde hatt en knapp som gjorde at når man trykket på den, så ble man videreført til "Opprett en ny utgave"-siden med all infoen fra originalboken allerede innført. Så kunne man bare gjort de små endringene som kreves, f.eks. boknummer, medforfattere og utgivelsesår.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Håper du er bedre i dag Readninggirl30.
Denne helgen har jeg dykket ned i skal-leselisten…har funnet på noe genialt som gjør det særs spennende å ta en kikk inn i det sammensuriet, jeg velger meg en bokstav, denne gang L og ser hva som gjemmer seg der…Lewis,Jim: «Hvorfor treet elsker øksen», har fullstendig glemt alt om hvorfor jeg lagret den en gang men siden jeg jo ønsker å være standhaftig så ble den lånt på bibben i går. Faktisk virker den lesverdig og det blir jo artig å se etterhvert hvor det bærer hen.
Ha en hyggelig helg, kanskje med Fosse, 40-timersen…!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Enig! ""Eg går ikke ut lenger, ei uro er kommen over meg, og eg går ikkje ut".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerer til Jon Fosse for velfortjent Nobelpris i litteratur.
Prisen gjorde meg nysgjerrig på hans forfatterskap.
Naustet er en fascinerende bok om indre dialog og mye uro. Repeterende men likevel blir jeg sugd inn og vil høre mer.
Supergod oppleser, Anderz Eide som passet perfekt til stemmen i boka.
Gleder meg til å lese mer fra Jon Fosse!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lesefri helg, for min del :-) Har siden sist lest Stakkar av Mathias Faldbakken. God start på boka, men var ikke helt fortrolig med siste fjerdedelen. Hoppet rett over til Doppler av Erlend Loe, og her dukket terningkast 6 opp igjen. Boka veksler mellom det kostelige og det alvorlige. Har kjøpt Svart Vann av nylig norgesbesøkende Joyce Carol Oates. Den blir kanskje påbegynt til uka. En liten pause har jeg tatt med boka Det Blåøyde Riket av damene Witoszek og Joly.

Var to hektiske uker med avslutningen på valgkampen og tre dager på Haukeland sykehus for en hjerteoperasjon. Begge deler gikk bra! Besøk hos kjæresten denne helga, da er behovet for lesing borte ;-)

En god helg og uke i bøkenes verden, ønskes alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg hørte Fosses Andvake lest høyt på NRK radio virket gjentakelsene som et musikalsk refreng som gav teksten en suggerende rytme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer med dagen!
Her går det trått med lesingen om dagen. Jeg har så vidt begynt på Northanger Abbey, av Jane Austen. Den siste boka i mitt Jane Austen-prosjekt som har pågått en tid. Jeg leser også i Poesi i form av en rose, av Pier Paolo Pasolini. Den er både på norsk og italiensk. Ønsker alle en fin dag i dag :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Søndag kom inn på rommet mitt som en doktor med skalpellen klar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det du undertrykker, vil barna uttrykke

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har såvidt tatt fatt på «Landstrykere» (pocketutgave Lanternebok med en ganske arkaisk språkføring).

Handlingen starter i en liten kystgrend der folk lever i det vi i dag vil kalle stor fattigdom. Her møter vi den ene sentrale personen i boka, Edvard som 13 åring. Denne dagen har to fremmedkarer kommet til stedet. Det er spillemenn som bærer på en lirekasse. Den ene gammel og skrøpelig med bare ett øye. Det er han som sveiver i gang spillet. Den andre , ledsageren hans, virker ondskapsfull og opptrer brutalt overfor kameraten sin. Da er det at unggutten Edvard trer fram fra folkemengden og går løs på ledsageren. Mannen blir lagt i bakken og drevet vekk. Dermed har folks medlidenhet overfor den enøyde våknet. Og den blir ikke mindre da han åpner lirekassen og viser fram figurene som der er avbildet. Nå vet ikke tilskuerne hva godt de kan gjøre for denne stakkars mannen. De gir ham tungt oppsparte skillinger, inviterer ham inn og spanderer på ham godbiter de selv knapt har råd til ellers. Da mannen kommer ut igjen, følger Edvard etter. Da blir han vitne til at det hele bare har vært et spill fra de to mennene. De to morer nå seg sammen og er tydeligvis vel forlikte.

Hvordan virker det inn på den unge Edvard at han (og grendefolket ellers) har latt seg lure slik? Hittil har gutten vært en person med store idealer og velutviklet rettferdighetssans. Vil dette vedvare eller svekkes i møte med det kommende voksenlivet?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og jeg har vært i hylla til foreldrene mine og fått med meg hele trilogien hjem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da har jeg vært i bokhyllen etter mine besteforeldre som jeg husker hadde mange interessante bøker (har heldigvis arvet hele samlingen). Jeg fant romantriologien om August, og er klar for første bok "Landstrykerne". Gleder meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Min kamp må nok en gang reddes fra bålet ditt! Den boka okkuperte sinnet mitt dag og natt, og det ganske lenge etter at jeg var ferdig med den. Jeg synes den er så nydelig skrevet og så innmari sårt skildret at jeg fikk vondt inni meg! Boka har fått hedersplass i bokhylla mi, og det skal MYE til å bli erstattet :D.
Kanskje ikke så rart at du vil brenne den da, en krimforfatter som ser ut til å bare lese krim :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinG