Tekst som har fått en stjerne av Stjernekast:

Viser 1 til 20 av 2511:

Mye VM-fotball for tida. Lesing blir det mindre av enn vanlig, dog er tida etter 8-kampen lesetid. Dermed blir det 20-30 sider før puta hvisker meg noen ord i øret. Den femte boka om folkene på Finnskogen skrevet av Britt Karin Larsen, ser ut til å være like god som de fire foregående. Målet mitt er å bli ferdig til neste helg når mine tre ferieuker starter.

Ei god helg og ei god uke etter det igjen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fantastisk mange bøker her, men dårlig søkefunksjon. Et flott tilbud, sammen med eBokBib, men på NB.no må jeg vite akkurat hva jeg skal låne for å finne noe jeg har lyst til å lese. Blir litt handlingslammet jeg, når jeg skal lete gjennom en så stor mengde bøker. Er det muligens en måte å søke på her som jeg ikke har funnet ut av?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig motiverende bok om hvordan små endringer over tid kan gi gode resultater! Handler absolutt ikke bare om penger, men om å opprette gode vaner i livet generelt, finne mål og hvordan å nå de! Anbefales!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, men da kan jeg gi deg et tips: Miljøhuset, som drives av Halden Gjenbruk og Vekst, tar i mot bøker - ikke bare dét: de henter også! Følg lenken, så finner du både kontaktinfo og kan se ved selvsyn bilde av (blant annet) hyllemeter på hyllemeter med bøker.

Dette er noe av det de skriver om seg selv:

På Miljøhuset kan privatpersoner og bedrifter gratis levere gjenstander til gjenbruk, som for eksempel møbler, sykler, sportsutstyr, klær, bilder, filmer, bøker, kopper og kar. Du er med på å spare miljøet ved gjenbruk. Vi tar ikke imot hvitevarer eller gjenstander som ikke lar seg reparere uten videre kostnader. Miljøhuset har som mål å medvirke til at avfallsmengden i Halden reduseres gjennom økt gjenbruk, og å gi nyttig arbeidstrening til mennesker som for tiden står utenfor arbeidslivet. Vi henter også dødsbo. Hente- og bringeoppdrag gjøres etter avtale.

Bilde av Miljøhusets bokhyller:

Bilde av Miljøhusets bokhyller

P.S.: I juni 2017 flyttet også NLM Gjenbruk til nye og større lokaler i Halden - de henter, de også, og fortalte ved nyåpningen at nå har de plass til (tar i mot) ALT! Du kan lese om det i Halden Arbeiderblad; artikkelen slutter slik:

Ønsker du å donere?
NLM Gjenbruk selger kun det de får donert. Det er slik at noen kommer til butikken med ting de vil donere. I andre tilfeller ringer folk på forhånd før de kommer. I tillegg, disponerer butikken en bil som kan komme og hente donasjoner. Alle donasjoner blir tatt imot med takknemlighet.
- Nå har vi plass til alt, sier Gerda Solerød.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan du ikke gi dem til Fretex eller en annen gjenbruksbutikk, i stedet for å kaste dem i søpla? Da blir de i alle fall til nytte i stedet for å bidra til søppelberget...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Før jeg hiver meg inn i et nytt år, er det på sin plass å oppsummere det gamle. Det var et godt leseår for min del, med mange gode leseropplevelser. Det er det viktigste.

Men med min hang til å kvantifisere og analysere må jeg gjøre en oppsummering:
63 bøker ble det, og av disse var det 25 forfattere jeg aldri har lest noe av tidligere.
Det var en liten overvekt av kvinnelige forfattere, med 33 mot 30.
Jeg har lest bøker fra 21 land, fordelt på alle kontinenter.
Flest bøker fra Norge, med 25 bøker. USA og Sverige representerer de nest mest leste, med 5 bøker fra hvert land.
46 av bøkene jeg leste er første gang utgitt på 2000-tallet, mens jeg har lest 7 bøker fra 1900-tallet frem til 1940, og 3 fra 1800-tallet.
Det var flere enkeltforfattere jeg leste flere bøker av, flest av Selma Lagerlöf med fire romaner.
Av de 63 bøkene var 56 romaner, 4 novellesamlinger og 3 sakprosa.

Min konklusjon blir derfor at 2017 både kvalitativt og kvantitativt var et godt leseår.

Og 2018?
Jeg vil gjerne lese mye forskjellig, også i år. En blanding av gamle klassikere og ny litteratur, og av bøker fra ulike verdenshjørner. Det blir nok ikke så mye skjønnlitteratur som i fjor ettersom jeg skal studere ved siden av jobb, men jeg satser på å beholde lesegleden og kose meg med bøkene jeg leser.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Må bare kvitre det av meg. Her om dagen averterte en dame i kommunen jeg bor, om noen kunne tenke seg en del bøker hun ville kvitte seg med.Jeg tok sjansen og svarte på annonsen. Hun kom til og med kjørende hjem til meg med bøkene..Og du store min.
4 schwære kasser med skikkelig innbundne bøker herav.
17 stk Ingmar Ambjørnsen,
15 stk. Gunnar Staalesen,
13 stk Lars Saabye
10 stk Fredrik Skagen
15 stk av John Steinbeck
For ikke å snakke om to store bind av Jakob Sande
Og mange andre samtidsforfattere.. tilsammen nesten 200 bøker.
Gjett om det ble julekvelden når jeg pakket ut. Alt var lesverdig.
Gjett om det ble julekveld i stua :)))

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For å kunne gå rettens vei måtte jeg hatt fire vitner som kunne bekrefte at det var et overgrep. Noe jeg naturlig nok ville manglet. Man finner sjelden fire vitner til en voldtekt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Biblioteker er samfunnets hjerter, og biblioteker har også spilt en stor og viktig rolle i livet mitt. Det er et sted for alle, fattig som rik, hvor kunnskap og litteratur er tilgjengelig. Bibliotekene bryr seg ikke om du har god råd, om du er god på skolen, eller om du er populær. Bibliotekene aksepterer deg uansett hvem du er, og lar deg ta del i noe som er større og visere enn du selv er. Litteraturen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka handler om 16 år gamle Ea som sliter med overvekt og sorgen etter tapet av en tante. Forholdet til foreldrene er også litt vanskelig.
Ea er en interessant person. Man blir litt glad i henne og litt nysgjerrig på hvordan det vil gå med henne tilslutt. Dette er en ungdomsbok, men jeg syns språket i denne boka er veldig avansert og omstendelig. Jeg tror heller ikke ungdom vil bli så glad i Ea som jeg som voksen (nesten) ble. Få ungdommer vil kjenne seg igjen i Eas spesielle tankemønster og væremåte.
Jeg syns også det blir vel mye "tåkeprat" som gjør at boka til tider er litt stillestående. Det skjer luksom ingenting...
Helt ok bok, men ingen høydare for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blei arbeid i helga, ein dugeleg sjau
For eg var med og ordna med bane og sau
Slik at krinsmeisterskapen i gjeting med hund
Kunne haldast som planlagt og ei gå på grunn

Men på biltur med sauetung tilhengar bak
Vart det tid til å høyre på lydbok eit tak
The Prince and the Pauper er unnagjort no
Og Den løynlege hagen blei bok nummer to

Godt sagt! (8) Varsle Svar

jeg har ca 2 000 bøker i eget bibliotek, og 8 500 tegneserieer så det skulle ha gått greit---

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det var faktisk slik fatt med meg, at jeg i alle år hadde styre fantasiene mine i retning modne kvinner. Slike som Gro Harlem Brundtland og Tina Turner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Vet du hva jeg har funnet ut? At folk flest ikke legger merke til noe som helst, og om de gjør det, så bryr de seg ikke."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

A god cannot create gods so he thought to create man so that man could create them.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...] at en kommentar om en skjorte egentlig er en kommentar om hele min personlighet og alle mine valg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Egil Hegel var, dessverre, det som vel må kalles en pen mann, konstanterte Doppler. Han hadde irriterende jevne ansiktstrekk. Han var helt symmetrisk. Alt som fantes på den ene siden av ham fantes også på den andre. Kvinners hjerner henger seg opp i symmetri, husket Doppler å ha lest. De er programmert for å oppsøke det. Det ujevne vil de ikke ha. Det regelmessige gir dem eggløsning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liars make the best promises.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Friendships take minutes to make, moments to break, years to repair.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Berit RSivEmilie Siljuberg KlevenIda EllingsenHanne MidtsundEgil StangelandJostein RøysetKirsti Vettran NederhoelIngunn SJulie StensethLabbelineNeda A.BoktimmyStjernekastRisRosOgKlagingCaroline JohannessenMaren Hjelle AuneJan Erik  OlsenRandiVidar RingstrømSynnøve H HoelJohn LarsenAneKarin BergKathrineRune U. FurbergKristin F. Jørgensenrobertas draksasWenkeThina NordtveitElin FjellheimLars MæhlumBjørg  FrøysaaAnne LisebokxlesersiljehusmorAgnethe Katarina LandreAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMichelle EngelEivind  Vaksvik