Tekst som har fått en stjerne av Stjernekast:

Viser 1 til 20 av 2583:

Ble seint ute denne helgen da jeg satt opp i natt og leste fanfiction. Sitter nå og ser på alpint på NRK2, mens jeg tidligere har lest på Norsk filmhistorie - spillefilmen 1911- 2011 som jeg har ca 40 sider igjen av. Neste bok denne helgen blir Død som straff i middelalderen og deretter The House on Cold Hill, alle 3 bibliotekbøker.

Har for tiden 17 biblioteksbøker, og skal lese ferdig så mange som mulig av dem før nyttår, helst uten å låne flere. Skal antagelig start på neste filmbok i helgen og, også den lånt på biblioteket, Å fange virkeligheten - dokumentarfilmens århundre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Julekalenderboka "Snøsøsteren" av Maja Lunde, illustrert av Lisa Aisato, ble "revet bort" fra hyllene på få dager. Førsteopplaget er utsolgt, skriver VG. Men de har allerede trykt opp flere bøker.
Vi trykker så fort vi kan, men også de nye opplagene forsvinner så snart de kommer inn på lager. Dette er helt eksepsjonelt for en norsk barnebok. Noe av appellen tror vi skyldes at boka imidlertid ikke henvender seg bare til barn, men er beregnet for at alle aldre skal kunne ha glede av den"

Jeg reserverte boka allerede for noen måneder siden og fikk den nylig i postkassa. Det var først og fremst dyktige Lisa Aisatos illustrasjoner som lokket meg - og det vil jeg tro gjelder mange av de som har kjøpt den? Jeg synes man ofte underkjenner illustratøren i barnebøker. Ikke vier illustratøren like mye oppmerksomhet som forfatteren. Illustrasjonene nevnes faktisk ikke eksplisitt som en begrunnelse for braksalget i VG-artikkelen for eksempel.

Nå har ikke jeg noe forhold til Maja Lunde i det hele tatt. Lisa Aisato har jeg derimot fulgt lenge..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange år siden den redigeringsfunksjonen ble tatt bort, så det er nok dessverre lite håp om å få den tilbake igjen. André som har opprettet dette nettstedet, driver det fullt og helt som et ideelt prosjekt, og i praksis betyr det at han ikke tjener en krone på det, og stort sett lar det leve sitt eget liv bortsett fra når det er nødvendig at han trår til og fikser tekniske feil, eller oppgraderer hele nettstedet for å sikre det fortsatt liv. Ære være ham for det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg la akkurat inn et tidsskrift og klarte å feilstave en av redaktørenes navn. Veldig irriterende at det ikke går an å rette opp i. Håper redigeringsfunksjonen kommer tilbake, det er jo kun til alles beste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein får halde oppe tradisjonen frå den første og den andre boka i serien med å presentere køyretya som blir omtalt. Men trass i at det refererast til bilar og bilkøyring i langt større grad enn i dei førre, så fann eg berre eit høve der ein spesifikk bilmodell blei nemnd; På side 351 kjem Enzo køyrande med Gennaro i ein kvit Fiat 500.

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg har oppfatta det slik (internettetikette) at når ein skriv MED STORE BOKSTAVAR i kommentarfelt på internettsider og liknande stadar så er det om lag det same som om ein roper i ein debatt. Sidan Hassan gjennomført skriv dikta sine med store bokstavar, er det dermeld lett å tenke seg at han roper, nei brøler, tankane sine utover publikum. Eller lesarane. Og han har mykje på hjartet.

Det er stort sett stemningsrapportar ein får i denne boka. Bilete frå ein trasig oppvekst med ein valdeleg far, frå ei karriere som ungdomskriminell, frå institusjonsliv og så vidare. Rotlaus ungdom på rim, det vil seie, her er ikkje så mykje rim. Men i tillegg til å vere ei diktsamling, så er dette også langt på veg ein sjølvbiografi. Hassan er av palestinsk familie, og har vokse opp i Danmark. Han greier å setje ord på det å kjenne seg utanfor, og på viljen til å sprenge grenser. Og på ein måte sprenger han vel grenser når han kan kanalisere så mykje sinne og frustrasjon inn mellom to permar.

Eg er ingen diktkjennar, så når eg trillar det terningkastet eg gjer så seier det ganske lite om kvaliteten på Hassan sitt verk. Derimot så speglar det kor godt eg likte å lese igjennom denne samlinga. Enkelte av dikta tykte eg var veldig gode, andre var litt vittige, atter andre sa meg ganske lite. Litt blanda altså, men stort sett bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

EM på flere arenaer følges med argusøyne, så klart! Det tar likevel ikke fokus bort fra ei bok og to, kan du skjønne :-) Har riktig nok lest noe mindre denne uka som avsluttes søndag, det har "kun" vært en samling med Per Fugellis kronikker og andre ytringer skrevet tidligere på 2000-tallet og fram til hans død. Mye fornuftig tankegods om norske verdier i fare!

Har nå begynt på en roman fra 2006 (trur jeg) som heter Pinnsvinets Eleganse av Muriel Barbery, en helt ukjent forfatter for meg. En god start, må sies, men nå venter jeg på utgivelsen av Zoo Europa, den fjerde boka i den såkalte Mino-serien til Gert Nygårdshaug. Den ventes neste uke. Nei, jeg skal ikke sove i sovepose utenfor Norli i Odda for få tak i et eksemplar, dog skal jeg være raskt ute likevel :-)

Ha en fortreffelig lesehelg og uke, godtfolk!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du kan låne på biblioteket (strengt). Jeg liker den godt, har kommet halvveis. Kanskje det blir min omvei til å lese den originale Odysseen av Homer. Tror det er noe for deg også, Mendelsohn har mange små avstikkere fra hovedhistorien, og det tok jo sin tid å komme hjem for Odyssevs også fordi han ble heftet hele tiden. Mendelsohn er jødisk, så han følger kanskje den samme vakre tanken som Simon Stranger gjorde i den siste boka. Den om at mennesket dør to ganger, den andre gangen når ingen snakker om deg lenger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen er jeg usikker
på valget av lektyre,
sikker er jeg kun på at jeg skal
la lommeboken styre.
Jeg har bøker nok (det har jeg kanskje
kommet inn på før?),
derfor satser jeg på selvplukk
innfor egen stuedør.

For en tid siden begynte jeg på
Kjærstads Slekters gang;
det blir enten mer av den, eller
kanskje Harpesang?
On the other hand, I reckon
More Fool Me will be a hoot;
there'll be grim parts too, of course, and
drugs and drunkmanship to boot.
Nonetheless I always liked a bit of Fry
(- and Laurie
too!)
Making History was marvellous
- yes, that's what I will do!
- Yes, but then again - there's also
Jane Gardam's Old Filth - I guess
I'll just close my eyes and pick one,
just to minimize the stress!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

To søstrer står høgt på lista mi. Skulle egentlig starta på den denne veka men så fikk eg plutseleg så mykje meir lyst til å lese Hjertet er en ensom jeger... Korleis likar du boka?! Den blir nok neste ut...!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Feriens siste fredag ga oss gråvær, og har blitt brukt til huslige sysler. Det trengtes, etter flere uker med varmt og fint sommervær - jeg er ikke flink med husarbeid når sommeren er på sitt fineste. Da vil jeg heller være mest mulig ute.

Nå i kveldingen titter sola såvidt fram igjen, og det er noen grader varmere. Jeg går ut fra mitt nyvaskede hus, til hagestuen. Et glass vin og en bok tar jeg med meg. I kveld skal jeg kose meg med Blå av Maja Lunde.

God fredagskveld :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er fredag og helg, det blir godt med litt fri
Og til lesing så blir det nok rikeleg tid
Når To Søstre av Åsne er ferdiglest snart
Blir det straks Arkitekten sin læregutt-start

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Mye VM-fotball for tida. Lesing blir det mindre av enn vanlig, dog er tida etter 8-kampen lesetid. Dermed blir det 20-30 sider før puta hvisker meg noen ord i øret. Den femte boka om folkene på Finnskogen skrevet av Britt Karin Larsen, ser ut til å være like god som de fire foregående. Målet mitt er å bli ferdig til neste helg når mine tre ferieuker starter.

Ei god helg og ei god uke etter det igjen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fantastisk mange bøker her, men dårlig søkefunksjon. Et flott tilbud, sammen med eBokBib, men på NB.no må jeg vite akkurat hva jeg skal låne for å finne noe jeg har lyst til å lese. Blir litt handlingslammet jeg, når jeg skal lete gjennom en så stor mengde bøker. Er det muligens en måte å søke på her som jeg ikke har funnet ut av?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig motiverende bok om hvordan små endringer over tid kan gi gode resultater! Handler absolutt ikke bare om penger, men om å opprette gode vaner i livet generelt, finne mål og hvordan å nå de! Anbefales!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

KOMMUNEN FÅR VEL DET DE SKAL HA FOR PENGENE
DU HAR BEGYNT Å SPISE BACON

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å, men da kan jeg gi deg et tips: Miljøhuset, som drives av Halden Gjenbruk og Vekst, tar i mot bøker - ikke bare dét: de henter også! Følg lenken, så finner du både kontaktinfo og kan se ved selvsyn bilde av (blant annet) hyllemeter på hyllemeter med bøker.

Dette er noe av det de skriver om seg selv:

På Miljøhuset kan privatpersoner og bedrifter gratis levere gjenstander til gjenbruk, som for eksempel møbler, sykler, sportsutstyr, klær, bilder, filmer, bøker, kopper og kar. Du er med på å spare miljøet ved gjenbruk. Vi tar ikke imot hvitevarer eller gjenstander som ikke lar seg reparere uten videre kostnader. Miljøhuset har som mål å medvirke til at avfallsmengden i Halden reduseres gjennom økt gjenbruk, og å gi nyttig arbeidstrening til mennesker som for tiden står utenfor arbeidslivet. Vi henter også dødsbo. Hente- og bringeoppdrag gjøres etter avtale.

Bilde av Miljøhusets bokhyller:

Bilde av Miljøhusets bokhyller

P.S.: I juni 2017 flyttet også NLM Gjenbruk til nye og større lokaler i Halden - de henter, de også, og fortalte ved nyåpningen at nå har de plass til (tar i mot) ALT! Du kan lese om det i Halden Arbeiderblad; artikkelen slutter slik:

Ønsker du å donere?
NLM Gjenbruk selger kun det de får donert. Det er slik at noen kommer til butikken med ting de vil donere. I andre tilfeller ringer folk på forhånd før de kommer. I tillegg, disponerer butikken en bil som kan komme og hente donasjoner. Alle donasjoner blir tatt imot med takknemlighet.
- Nå har vi plass til alt, sier Gerda Solerød.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan du ikke gi dem til Fretex eller en annen gjenbruksbutikk, i stedet for å kaste dem i søpla? Da blir de i alle fall til nytte i stedet for å bidra til søppelberget...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Året er 1922. Stedet er landsbyen Slaughterford i det sørlige England.
15 år gamle Terta jobber som hestepasser på herregården, men hun har langt mer å passe på. Den eldre broren jobber sammen med gartneren på samme sted, men han er sterkt skadet etter 1. verdenskrig, og får ofte raserianfall. Moren er til tider meget forvirret. Da vet hun ikke hvor hun er, og hun kjenner ikke igjen familie eller venner. Faren er landsbyens lege, og gjør sitt beste for å rekke over både jobb og hjem.
Herregårdens eier, Alistair Hadleigh, har giftet seg, men Irene vantrives på landsbygda. Hun er vant til London, og hun vet ikke hvordan hun skal te seg blant befolkningen i Slaughterford. Dermed blir hun mislikt av de fleste fordi hun virker kald og uinteressert.
Så blir den idylliske landsbyen åsted for et mord. Offeret var allmenn likt, og ingen skjønner hvem som kan ha utført udåden. Sammen med Irene bestemmer Terta seg for å finne morderen. Det skal vise seg at mordet har røtter tilbake i tid, og da de finner en gjemt gjenstand, som har vært skjult i årevis, blir ingenting noensinne det samme i Slaughterford.

Synes den er litt langdryg. Kunne vært kortet ned for min del. Twisten ble litt for forvirrende, selv om det hele ble forklart etterhvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

om ikke rettfram spøk, kan det vel hete 'noget banalfiksert' ..
;}

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NorahKristin F. JørgensenHarald KBruno BilliaertIdaHildeEster SRosa99Hilde SKjetil Klakegg BergheimSynnøve H HoelRoarMariarLibraritas vG VoldJohn LarsenOdd HebækMrGigglesTore OlsenThomas KlakeggTone Maria JonassenEli HagelundMerethe SolstadCathrine Marie HansenTrine LiseEdvard Granum DillnerIngeborgEivind  VaksvikelmeAstrid PedersenHilde H  HelsethgretemorvaskeklutTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenellinoronilleReadninggirl20VibekeTorill Elisabeth RevheimMorten Bolstad