Tekst som har fått en stjerne av Stjernekast:

Viser 1 til 20 av 2713:

Jeg fyller også dagene med mye lesing! Ble nettopp ferdig med reisen til nattens ende av Celine, den var dyster, men samtidig ganske bra. Tenkte å snart begynne på Bestalitetens historier fra Bjørneboe.. Det er meldt regnvær hele neste uke her, så jeg satser på at det blir mye lesing da også.
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det fortsatt sommerferie for noen her? Jeg har hatt en lang, lang lang uke kan en si på mange områder. Jeg har fått lese ferdig Linn Ullmann det dyrebare igjen etter jeg lest den også i 2013. Det er noe med å lese bøker igjen, en husker ikke alltid så mye, så godt med oppfrisking. Kvalitet var annerledes enn jeg trodde. I tillegg fullførte jeg Store Forvetninger av Charles Dicknes som jeg har holdt på med å en stund. Ellers hører jeg fortsatt på øre Jonas Lie Rutland.

Hva leser du denne helgen?

Håper alle har en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den ettermiddagen lå jeg i senga og skrev på en ny fortelling. Den handlet om et bibliotek der bøkene snakket sammen i skjul om natten, de skrøt av sin forfatter eller beklaget seg over den dårlige plasseringen i en av de bakerste hyllene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det var ikke meg men jeg har den på ønskelista mi sannsynligvis havnet den der da den ble anbefalt! Takk for at du minnet meg på den.
Ja, koselig med bokminner og begge var store lesehester, særlig min tante...hun hadde alltid stabler med bøker på alle ledige flater og bokhyllene tøt over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er godt fornøyd med leste bøker hittils og har nesten lest flere enn i hele fjoråret.
Forrige helgetråd nevnte Ingunn S at hun leste Isaac B. Singer og da tenkte jeg: tro om ikke jeg har noen av ham i min arvede bokhylle og ja! Der fant jeg "Sjosja" og er godt igang med den.Da jeg åpnet den falt et gammelt håndtegnet til/fra-kort ut, altså en bok min tante ga min mor i 1980. Begge to er gått bort for mange år siden.
Så nå har jeg fått meg enda en forfatter jeg vil lese alt av.
Ha en alle tiders helg denne 1.sommerferiehelgen

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ingenting lest denne uka - foruten sakspapirer, da... Men hva med et sjølkomponert dikt fra en herjet granskog?

Det knaker i granskog
i den sterke vind.
Jeg kan ei høre
mine egne trinn.

Bekken som bruser
i den bratte li.
En vinter kryper oppad
og er snart forbi.

Sterke røtter rives opp
fra den skrinne jord.
Rotvelt, gammel og ny,
setter tydelige spor.

Gammel rotvelt
er ikke død.
Den er noen sin bolig
og noen sitt brød.

Kongler på stien
og mose på stein
vil aldri vaskes bort
av snø og regn.

Jeg løfter blikket;
lyden av vingeslag.
En hauk søker ut
mot den lyse dag.

Jeg senker det så
dit hvor føttene er.
Stien er kroket og steil
og røyner på knær.

Komme ut i lyset
fra mulm og mystikk,
tenke at der inne
var det jeg gikk.

Ha en strålende helg - i skog eller på fjell, på åker og eng - eller med ei bok og ei seng :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Godt spørsmål. Jeg synes det har vært vanskelig, men hadde vært vanskeligere uten bøker og en hund som kunne få meg ut.
Jeg har fått stor glede av turbøker, og villmarksbøker. Storkoser meg i solkroken.
Så har jeg lært at vi mennesker er bare pittelite i alt det store, og vi selv må ta ansvar for eget liv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg innrømmer det - jeg har aldri helt klart å skjønne Erlend Loes bøker og har mange ganger lurt på hva som foregår inne i hodet til Erlend Loe (unnskyld, Erlend!). Men denne!? Jeg falt pladask! En nydelig, liten bok om det å sykle på enhjulssykkel. Den smøg seg inn i kroppen min, la seg som et mjukt teppe og varmet meg og jeg koste meg glugg fordervet gjennom alle de 197 sidene om en skjeggete fyr i 50-åra som har funnet glede i å sykle på ett hjul.

Liten funfact - vi gikk samtidig på videregående på Katta i Trondheim. Hadde ingen fag eller timer sammen, men av en eller annen merkelig grunn husker jeg allikevel den lange, tynne gutten som jeg så sto alene utenfor et klasserom jeg gikk forbi i et friminutt en gang. Aner ikke hvorfor, men han må ha gitt ett eller annet inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er vi nesten i slutten av oktober, noen av månedene har gått raskt i år, mens andre har gått så treigt og sakte som bare overhodet mulig. Planen for denne helgen ser slik ut fikse øyenbryna min i morgen, se på noe tv på kveldstid med besøk og søndag gjør en av mien frivillige jobber som jeg gjør to ganger i måned. Likevel denne helgen skal jeg lese i Elena Ferrante Dei vaksne løgnaktige liv som jeg har begynt på denne uka, ganske bra så langt, spent på resten.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en kjempe god helg. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette har på mange måter vært en lang uke. Kulden har tatt til og mørkt har det blitt. I denne uken har jeg fortsatt på å lese Elenor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman som jeg leser på norsk igjen, jeg liker den fortsatt igjen og morsomt at man oppdager andre gangen en leser boka som jeg ikke tenkte så mye første gang jeg leste.

Denne helgen blir eventuelt å bake noen boller lese litt, stikke innom biblå med nevøen og lese litt for han og høre lydbok.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hei på deg!
Jeg leser "På vandring uten esel i Cevennene" av Aleksander Leborg. Han går samme turen som Robert Louis Stevenson gjorde og skrev "På vandring med esel i Cevennene" om turen, den foretok han i 1879 mens Leborg gikk den i 2017.
Jeg har lest Stevensons bok for mange år siden så da måtte jeg jo låne med meg denne!
Ellers leser jeg en novellesamling av James Baldwin "Nå tar jeg deg". Veldig bra...!
God helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Life is not fair in that way or any other way. We are who and what we are.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva gjorde det at Marianne ikke hadde noen venner. Litt gjorde det. Men den typen følelser tilhørte de ordløse, uformulerte. Den typen følelser satt i halsen og i brystet, i mørket. Marianne lot dem bare være til de gikk over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde lesetørke over mange år, rart å tenke på nå. Så fikk jeg " Trekkoppfuglen" av Haruki Murakami til jul av kusina mi. Jeg hadde aldri hørt om forfatteren men tenkte jeg kunne jo begynne...og dermed var det gjort, den var løsningen for meg...leste alle av Murakami, de som hadde kommet ut den gang.
Denne helgen er det " Et julekvad" av min kjære Dickens som leses, både på norsk og en engelsk utgave. Jeg leser noen Dickens-bøker i året...i kronologisk rekkefølge og har kommet til denne.
Hører det tordner i det fjerne nå men det har vært mye sol og god varme.
Ha fortsatt en fin søndag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er kjedelig når man ikke har leselyst. Får håpe det endrer seg. Har ikke lest så mye de siste ukene selv heller. Lurer på om det har med oppblussing av korona å gjøre. Jeg har akkurat lest ut Hemingway 'Og solen går sin gang'. Det ble en treer. Nå skal jeg begynne på Jane Austen, 'Stolthet og fordom'. Men først skal jeg kose meg på navnefest for barnebarnet mitt :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her på Vestlandet skinner endelig sol igjen etter en lang tid med ingen sol og masse regn som er typisk sommer her. Jeg har i kveld lest ferdig boka Syng, graveløse, syng av Jesmyn Ward , jeg likte den godt, veldig lyrisk bok og veldig alvorlig tema i hele boka og blir nok viktig for Black Lives matter bevegelsen som roman. Jeg skal denne helga begynne på Lanny av Max Porter som jeg fikk kunnskap via en BBC bookclub som jeg liker å høre på, veldig spent på denne boka.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Å lese om atferd er interessant.

Spesielt når det gjelder psykopati. Har lest en del om det på Internett og sett en del videoer om det på YouTube, men føler ofte at det blir noe useriøst og overdrevent over det. Men i denne boka blir det tatt opp på en mer saklig og ærlig måte. Man trenger ikke å overdrive alt.

Noen raske kjennetegn angående psykopater
Noen få av mange kjennetegn på psykopater er at de har ingen form for empati, og de er villige til å gjøre alt for å få viljen sin. Å såre andre bryr de seg ikke noe om. Får de ikke hva de vil ha, går de til et annet offer, og kan være veldig utspekulerte når det gjelder å manipulere andre. De bryr seg ikke noe om hvilken relasjon de har til offeret - om de er i familie eller ikke. De bryr seg ikke så lenge de får det de er ute etter. Det eneste gode rådet er å komme seg vekk fra dem, samme hvor mye de betyr for deg, men er det mulig?

Som i Omgitt av idioter: Hvordan forstå dem det ikke går an å forstå, bruker han også denne gang Disa - modellen. Man trenger ikke å lese hans forrige bok for å forstå den modellen, for han gir en kort og grei repetisjon av den også i denne boka. Disa - modellen er personligheter som blir delt opp i fire farger: rød, gul, grønn og blå, og disse ulike fargene har forskjellige kjennetegn. Ikke alle passer inn i Disa - modellen, men mer om det i boka, slik at jeg ikke avslører alt ...

Spennende og lærerik ved hjelp av en bestemt modell
Ved bruk av Disa - modellen beskriver han psykopater og ofre veldig godt i hver enkelt fargegrupperinger. Hvem som kanskje blir mest utsatt for psykopater og hvem som er de mest sårbare. Erikson gir oss også mange eksempler på forskjellige ubehagelige situasjoner psykopater kan utsette ofre på, hvordan de tenker og utfordrer andre. Han gir også mange eksempler på forskjellige hersketeknikker og hvordan man eventuelt kan svare på det. Han nevner også om en ubehagelige episode om hvordan han selv ble utsatt for psykopat, og hvordan det gikk utover andre han kjente.

Om Omgitt av psykopater er til nytte eller ikke, kan jeg ikke svare på. Det for hver enkelt å avgjøre. Uansett er det en god bok om et spennende tema. Det eneste jeg vil trekke ned på at det blir mye bruk av partnere og sjefer. Det er ikke alle som har romantisk partner og det er heller ikke alle som har en jobb, men man kan jo gjøre om situasjone til andre lignende situasjoner som er mer relevant til seg selv. Det var også noe kjedelig å lese om Disa - modellen på nytt, spesielt hvis man har lest hans forrige bok og husker det meste av det, men greit med en oppfriskning likevel. Det er også imponerende hvordan han klarer å holde tunga rett i munnen gjennom hele boka med disse fargegrupperingene. Alt i alt, spennende lesestoff om et fascinerende tema.

Synes Erikson ga et fint eksempel på hvordan man skal være når man møter nye mennesker: Vær like varsom som når man kjører bil.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke ferie enda, skal jobbe ei uke til. Men SÅ - blir det :-)

Ei venninne kom med Dukken av Yrsa Sigurdardottir. Denne var bra, sa hun. Jeg ser boka har fått blandede kritikker, men Yrsa er en av mine favorittforfattere, så jeg må bare lese denne også. Har kommet ca til side 150, og jeg synes nå foreløpig det er bra. Underholdende, avslappende krim :-)

I tillegg leser jeg småsnutter i Aasmund O Vinjes Ferdaminni. Den er veldig gammeldags. Og ganske tungt språk, så lesingen går sakte. Ikke en bok jeg sluker, akkurat. Men litt morsomt likevel, å lese om den tida der som er skrevet i samtiden, og ikke av en historiker.

Nå blir det først av alt en liten fjelltur - skal klatre opp på en liten lokal topp sammen med ei venninne. Så skal sola komme i ettermiddag, og da blir det bok og vin :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ah, så deilige sommerdager vi har :-)
Etter denne kalde og trasige våren nyter jeg hver dag nå. Jeg har ikke ferie riktig enda, men livet er likevel deilig. Vi har malt huset, jeg stuller litt i hagen, tar treningsturer i shorts og singlett, og uten lue og votter! Vakre, og altfor sene, kvelder. Sykle ned til sjøen med ei venninne og ei flaske vin, sitte i hagen ved bålpanna med venner, ligge i hengekøya og lese, lese, lese.. Livet smiler!

Jeg holder på med prosjekt "Lese-ferdig-de-seriene-jeg-ikke-er-ferdig-med-før-jeg-begynner-på-en-ny".
Så forrige uke leste jeg En trofast hustru som er bok 2 i trilogien om den gamle advokaten Filth. Denne var bedre enn den første, synes jeg, så etterpå måtte jeg lese førsteboka omigjen, fordi det var mye i den jeg forsto bedre etter at jeg hadde lest den andre.

Nå denne helga holder jeg på med Flommens år av Margaret Atwood. Leste Oryx og Crake ifjor, og likte den veldig godt. Denne er også god. Nå til etterpå har jeg MaddAddam liggende klar. Atwood er genial altså!

Jeg har ikke lest hverken mer eller mindre i år enn andre år. Heller litt mindre kanskje. Men så har jeg heller ikke vært særlig berørt av Covid-19, ikke jobbmessig ihvertfall. Har fått gå på jobb som vanlig, og ikke hatt noen barn å være hjemme med.

Men jeg har lest mye bra i år. Om jeg skal trekke fram noen av de beste, så velger jeg:
Terapeuten av Helene Flood - den var uvanlig og overraskende
Størst av alt av Malin Persson - også uvanlig, veldig bra
En trofast hustru av Jane Gardam - veldig interessant om livet i de gamle britiske koloniene
Full spredning av Nina Lykke - kjempemorsom og god.
Hm. Bare kvinnelige forfattere faktisk. Jeg ser nå at jeg har lest veldig mange bøker skrevet av kvinner i år. Jeg må kanskje lese flere bøker skrevet av menn neste halvår..

God sommerhelg til dere alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ei uke med både jobb, politikk og mye lesing unnagjort! Mi Briljante Venninne er en flott roman fra Italia, og jeg synes dybden i historien kom så godt fram fordi den er oversatt til nynorsk. Deretter hoppa jeg rett over på Trærnes Hemmelige Liv, ei stor bok med både vakre bilder og kunnskapsrik tekst som forteller om ting vi ikke oppdager eller tenker over om trær. Det meste som skjer med trær aleine eller i urørt skog, har en årsak. Budskapet er at trær kan tenke sjøl - om ikke vi tobeinte roter det til da... For et par uker sida snuste jeg opp ei bok i tilbudshaugen hos Nordli her i Odda. Den heter Svartstilla og er skrevet av Susanne Skogstad. Dette er visstnok hennes debutroman - det er ikke til å tru! Noenogtjue sider avgårde og jeg er helfrelst på hvordan hun undres over ting i hver setning og likevel driver historien sakte framover. Av ei sånn bok kan det utvikles dikt og sanger, det er jeg overbevist om :-)

Uka framover blir det mer av det som denne uka har gitt. Ønsker dere alle ei flott feiring søndag og ellers bare gode ting :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

gretemorLilleviLinnTore HalsaBjørg L.Pär J ThorssonDolly DuckTine SundalTonjeAstrid Terese Bjorland Skjeggerudingar hLeseberta_23Hilde SkrettingJohn LarsenRonnyKristin71Jarmo LarsenIngvild SKarin BergFrode TangenLinda SolheimKitsuneAnne Lise JohannessenSynnøve H HoelSusan StensrudDaffy EnglundedgeofawordIngeborg GTanteMamieHarald KTorill Elisabeth RevheimsiljehusmorMonica CarlsenGro Anita MyrvangLinda RastenEivind  VaksvikMarianneMona HagenLinn HaugCathrine Pedersen