Tekst som har fått en stjerne av Stjernekast:

Viser 1 til 20 av 2632:

Fullførte "A Christmas carol" på lydbok igjen lille julaften. Kan nok alt si at dette er en ny, fast juletradisjon. Hørte boka for første gang i romjula i fjor. Fantastisk bok som gir julestemning så det holder :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lagt alle 12 destinasjoner bak meg i bibliotekets leseutfordring.det har vært moro og noen land leste jeg flere bøker fra.
Så nå har jeg lånt meg Charles Dickens." Den gamle antikvitetsbutikken" for et av forsettene mine var å lese ham i kronologisk rekkefølge så da er det herlig å få begynt på denne.
I morgen drar jeg på juleferie med toget til søsteren min i Malmö, ser ikke ut som det blir hvit jul hverken her eller der.
God lesetid!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I dag reiser jeg med flyttelasset fra Tyrkia til Spania, og det er Carmilla av Joseph Sheridan Le Fanu som blir med meg på de tre flyreisene. Boken er rett over 100 sider lang og en av de første anerkjente vampyrhistoriene. God jul til alle bokelskere!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Gjorde unna siste rest av Shakespeare sin The Winter's tale her om dagen, og er godt i gang med Jeanette Winterston sin versjon, Et gap i tiden. Etter å ha kome meg vel halvvegs i denne vil eg påstå at ho har gjort ei god gjendiktning. Vonar resten blir minst like bra.

Utover det så har eg vært ute og gått i sånn der natur i dag. I morgon så blir det nok gangsperre, så då er det berre å halde seg i ro i lesestolen. Dvs eg må nok flytte litt på den alt etter kvar det er best skugge utandørs.

God helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Dystopisk klassiker og mesterverk. Dessverre er dagens verden nærmere bokas verden enn da den kom ut første gang.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her har uken vært preget av uventede hendelser. I helgen veksler jeg mellom å drømme meg vekk i Seierherrene av Roy Jacobsen og å holde hode og kropp opptatt med praktiske gjøremål. Hva skulle man gjort uten skjønnlitteratur, lurer jeg på? Jeg tør påstå at det ikke finnes virkelighetsflukt som er bedre, tryggere og sunnere for sinnet enn å fordype seg i bøker...

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg jobber i et bibliotek og har gjennom årene dratt med meg alt for mange kasserte bøker hjem. En del drasser jeg senere med meg tilbake til biblioteket igjen og setter på salgstralla.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har du rett i. Men da snakker vi vel om spesielle enkeltbøker og samleobjekter.

Bøker som vare har gått fra å være forbeholdt presten og doktoren og læreren og resten av øvrigheten til å bli svært lite verdt i kroner og øre. Senest i går gikk jeg forbi et stort bokbord med plakaten: «Gratis! Vær så god og forsynt deg».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

eg var faktisk på forfattar-treff med Herr Renberg og då spurte eg om han om dette: Eg nemnte at slik eg oppfatta bøkene mens eg las, så var Jarle eineborn i alle bøkene, heilt fram til den siste kor han plutseleg hadde ein eldre bror, og at eg ikkje fekk dette til å stemme overeins med plottet frå dei første fire bøkene. Og Herr Renberg "innrømma" at det stemmer, at det er slik det står. Men kvifor, korleis og noko god forklaring følte eg ikkje at eg fekk. Ikkje noko meir utover at det tilførte historia i den siste boka noko meir, og at det - i denne siste boka - passa så bra for fortellinga (noko eg ville vore einig i dersom bok nr fem "berre" var ei bok, ei frittståande roman - men sidan boka er del av ein serie syntes eg ikkje noko om denne broren som berre plutseleg dukka opp av intet.) Renberg sa også at planen aldri var å skrive fem bøker om Jarle Klepp. Det var ein som var planen, og så blei det ei til og endå ei... Eg syntes dei første to utfyller kvarandre meisterleg og er kjempefine bøker. 3-4-5 derimot er heilt greie, men no i ettertid trur eg at eg ville faktisk nøgd meg med å lese berre dei to første

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Når en mann er forvisset om at han kjenner Guds vilje, og er fast bestemt på å utføre den, samme hva det koster, er han det farligste mennesket i verden.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

But I love your feet
only because they walked
upon the earth and upon
the wind and upon waters,
until they found me

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ungdomsfødsel

Jeg lukter skinke og bensin
og hoggorm og matavfall
og brakkvann og vår bikkje og tørre jorder
og gammel frukt og sånne våte klær
som har ligget for lenge,
og det er bare under arma.

Jeg har hudormer i en krans rundt nesa
og kviser du kan stille klokka etter.
17.45 hver fredag, som Vesuv eller Etna med gugg i,
på haka.
har utbrudd klokka 18 presis lørdag
for da skal jeg møte venner.

Jeg har sinnssykt lange føtter.
Ikke bare lange, men brede og klaskete føtter som
ankommer steder lenge før resten av kroppen. Nå kommer
det sikkert noe stort og lekkert, tenker folk, men så er det
bare meg ... med tynne legger og lange sko.
En klovn, da, omtrent, en klovn som ikke er morsom.

Jeg har en krevende personlighet.
Mildt sagt. Jeg er bråkete når du vi ha det stille, og jeg er
stille når du vi ha kommunikasjon.
Hvis du vil ha svar av meg, er det lavt og kort og utydelig,
og når du vil ha ro, er jeg bråkete, høylytt og forbanna.
Jeg er uforutsigbar, usjarmerende og trøtt.

Jeg har fett hår, slapt håndtrykk, himlende øyne, glefsende
Kjeft, og hele meg renner over av forakt, sinne,
frustrasjon og spørsmål.
I kveld skal jeg kle meg ut som konfirmant
og ønske dere velkommen.
Velkommen – og håper dere går snart. Jeg er litt opptatt.

Jeg holder på med en ungdomsfødsel her.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg var lysere til sinns. Hva om det ikke varte over natta, hva om søvnen ikke var ei bru, men et viskelær.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, det er et klønete punkt. Man vet jo ikke hva man synes om det før man har lest boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble seint ute denne helgen da jeg satt opp i natt og leste fanfiction. Sitter nå og ser på alpint på NRK2, mens jeg tidligere har lest på Norsk filmhistorie - spillefilmen 1911- 2011 som jeg har ca 40 sider igjen av. Neste bok denne helgen blir Død som straff i middelalderen og deretter The House on Cold Hill, alle 3 bibliotekbøker.

Har for tiden 17 biblioteksbøker, og skal lese ferdig så mange som mulig av dem før nyttår, helst uten å låne flere. Skal antagelig start på neste filmbok i helgen og, også den lånt på biblioteket, Å fange virkeligheten - dokumentarfilmens århundre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bare jeg som syntes punktet "A book you think should be turned into a movie" er litt klønete? Gleder meg til å sette i gang med lista på nyåret :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Julekalenderboka "Snøsøsteren" av Maja Lunde, illustrert av Lisa Aisato, ble "revet bort" fra hyllene på få dager. Førsteopplaget er utsolgt, skriver VG. Men de har allerede trykt opp flere bøker.
Vi trykker så fort vi kan, men også de nye opplagene forsvinner så snart de kommer inn på lager. Dette er helt eksepsjonelt for en norsk barnebok. Noe av appellen tror vi skyldes at boka imidlertid ikke henvender seg bare til barn, men er beregnet for at alle aldre skal kunne ha glede av den"

Jeg reserverte boka allerede for noen måneder siden og fikk den nylig i postkassa. Det var først og fremst dyktige Lisa Aisatos illustrasjoner som lokket meg - og det vil jeg tro gjelder mange av de som har kjøpt den? Jeg synes man ofte underkjenner illustratøren i barnebøker. Ikke vier illustratøren like mye oppmerksomhet som forfatteren. Illustrasjonene nevnes faktisk ikke eksplisitt som en begrunnelse for braksalget i VG-artikkelen for eksempel.

Nå har ikke jeg noe forhold til Maja Lunde i det hele tatt. Lisa Aisato har jeg derimot fulgt lenge..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange år siden den redigeringsfunksjonen ble tatt bort, så det er nok dessverre lite håp om å få den tilbake igjen. André som har opprettet dette nettstedet, driver det fullt og helt som et ideelt prosjekt, og i praksis betyr det at han ikke tjener en krone på det, og stort sett lar det leve sitt eget liv bortsett fra når det er nødvendig at han trår til og fikser tekniske feil, eller oppgraderer hele nettstedet for å sikre det fortsatt liv. Ære være ham for det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg la akkurat inn et tidsskrift og klarte å feilstave en av redaktørenes navn. Veldig irriterende at det ikke går an å rette opp i. Håper redigeringsfunksjonen kommer tilbake, det er jo kun til alles beste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein får halde oppe tradisjonen frå den første og den andre boka i serien med å presentere køyretya som blir omtalt. Men trass i at det refererast til bilar og bilkøyring i langt større grad enn i dei førre, så fann eg berre eit høve der ein spesifikk bilmodell blei nemnd; På side 351 kjem Enzo køyrande med Gennaro i ein kvit Fiat 500.

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaRufsetufsaMarianne KesselKjetil AudsenAnjaPer HellemRandi BorgenKatrinGalpakkaJane Foss HaugenØyvind BjørnerudAndreas KristiansenTralteIngunn SVannflaskeJulie StensethiJosefineTone SundlandRandi Annie FramnesSimen "Boktimmy" IngemundsenNina GGunillaJenny Dahl BakkenReadninggirl20Lisbeth Kingsrud KvistenSiw ThorbjørnsenGladleserTorill Elisabeth RevheimBjørn Erik Strand-HanssenAlice NordliHarald KLilleviBabynemimoiraEmilieskHilde H  HelsethLeselindaAgnethe Katarina LandreBerit RErlend Haugen  Vikhagen