Tekst som har fått en stjerne av Stjernekast:

Viser 1 til 20 av 2494:

Før jeg hiver meg inn i et nytt år, er det på sin plass å oppsummere det gamle. Det var et godt leseår for min del, med mange gode leseropplevelser. Det er det viktigste.

Men med min hang til å kvantifisere og analysere må jeg gjøre en oppsummering:
63 bøker ble det, og av disse var det 25 forfattere jeg aldri har lest noe av tidligere.
Det var en liten overvekt av kvinnelige forfattere, med 33 mot 30.
Jeg har lest bøker fra 21 land, fordelt på alle kontinenter.
Flest bøker fra Norge, med 25 bøker. USA og Sverige representerer de nest mest leste, med 5 bøker fra hvert land.
46 av bøkene jeg leste er første gang utgitt på 2000-tallet, mens jeg har lest 7 bøker fra 1900-tallet frem til 1940, og 3 fra 1800-tallet.
Det var flere enkeltforfattere jeg leste flere bøker av, flest av Selma Lagerlöf med fire romaner.
Av de 63 bøkene var 56 romaner, 4 novellesamlinger og 3 sakprosa.

Min konklusjon blir derfor at 2017 både kvalitativt og kvantitativt var et godt leseår.

Og 2018?
Jeg vil gjerne lese mye forskjellig, også i år. En blanding av gamle klassikere og ny litteratur, og av bøker fra ulike verdenshjørner. Det blir nok ikke så mye skjønnlitteratur som i fjor ettersom jeg skal studere ved siden av jobb, men jeg satser på å beholde lesegleden og kose meg med bøkene jeg leser.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Må bare kvitre det av meg. Her om dagen averterte en dame i kommunen jeg bor, om noen kunne tenke seg en del bøker hun ville kvitte seg med.Jeg tok sjansen og svarte på annonsen. Hun kom til og med kjørende hjem til meg med bøkene..Og du store min.
4 schwære kasser med skikkelig innbundne bøker herav.
17 stk Ingmar Ambjørnsen,
15 stk. Gunnar Staalesen,
13 stk Lars Saabye
10 stk Fredrik Skagen
15 stk av John Steinbeck
For ikke å snakke om to store bind av Jakob Sande
Og mange andre samtidsforfattere.. tilsammen nesten 200 bøker.
Gjett om det ble julekvelden når jeg pakket ut. Alt var lesverdig.
Gjett om det ble julekveld i stua :)))

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For å kunne gå rettens vei måtte jeg hatt fire vitner som kunne bekrefte at det var et overgrep. Noe jeg naturlig nok ville manglet. Man finner sjelden fire vitner til en voldtekt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Biblioteker er samfunnets hjerter, og biblioteker har også spilt en stor og viktig rolle i livet mitt. Det er et sted for alle, fattig som rik, hvor kunnskap og litteratur er tilgjengelig. Bibliotekene bryr seg ikke om du har god råd, om du er god på skolen, eller om du er populær. Bibliotekene aksepterer deg uansett hvem du er, og lar deg ta del i noe som er større og visere enn du selv er. Litteraturen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka handler om 16 år gamle Ea som sliter med overvekt og sorgen etter tapet av en tante. Forholdet til foreldrene er også litt vanskelig.
Ea er en interessant person. Man blir litt glad i henne og litt nysgjerrig på hvordan det vil gå med henne tilslutt. Dette er en ungdomsbok, men jeg syns språket i denne boka er veldig avansert og omstendelig. Jeg tror heller ikke ungdom vil bli så glad i Ea som jeg som voksen (nesten) ble. Få ungdommer vil kjenne seg igjen i Eas spesielle tankemønster og væremåte.
Jeg syns også det blir vel mye "tåkeprat" som gjør at boka til tider er litt stillestående. Det skjer luksom ingenting...
Helt ok bok, men ingen høydare for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blei arbeid i helga, ein dugeleg sjau
For eg var med og ordna med bane og sau
Slik at krinsmeisterskapen i gjeting med hund
Kunne haldast som planlagt og ei gå på grunn

Men på biltur med sauetung tilhengar bak
Vart det tid til å høyre på lydbok eit tak
The Prince and the Pauper er unnagjort no
Og Den løynlege hagen blei bok nummer to

Godt sagt! (8) Varsle Svar

jeg har ca 2 000 bøker i eget bibliotek, og 8 500 tegneserieer så det skulle ha gått greit---

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det var faktisk slik fatt med meg, at jeg i alle år hadde styre fantasiene mine i retning modne kvinner. Slike som Gro Harlem Brundtland og Tina Turner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Vet du hva jeg har funnet ut? At folk flest ikke legger merke til noe som helst, og om de gjør det, så bryr de seg ikke."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

A god cannot create gods so he thought to create man so that man could create them.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...] at en kommentar om en skjorte egentlig er en kommentar om hele min personlighet og alle mine valg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Egil Hegel var, dessverre, det som vel må kalles en pen mann, konstanterte Doppler. Han hadde irriterende jevne ansiktstrekk. Han var helt symmetrisk. Alt som fantes på den ene siden av ham fantes også på den andre. Kvinners hjerner henger seg opp i symmetri, husket Doppler å ha lest. De er programmert for å oppsøke det. Det ujevne vil de ikke ha. Det regelmessige gir dem eggløsning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liars make the best promises.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Friendships take minutes to make, moments to break, years to repair.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Home isn't where you're from, it's where you find light when all grows dark.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(...) Han tettet sprekkene i døra, malte treverket med furutjære og skrapte rust av hengslene. Så fjernet han to steiner i veggen og satte inn et vindu og et rør til den sotsvarte ovnen, som han hadde funnet på en skraphaug bak dalstasjonen til stolheisen opp til Bubenkogel. Han trivdes i sitt nye hjem. Det kunne nok bli litt ensomt her oppe, men han så ikke på ensomheten som noen ulempe. Han hadde ingen, men han hadde alt han trengte, og det var nok. Utsikten fra vinduet var vidstrakt, ovnen var varm, og når han først hadde fyrt en hel vinter igjennom, ville nok også den påtrengende lukten av ku og geit forsvinne for godt. Framfor alt satte han pris på roen. Støyen fylte nå hele dalen og skylte som frådende bølger over bakkene i helgene, men den nådde bare så vidt inn til ham. Enkelte sommernetter, når skyene klynget seg tungt til fjellsidene og lufta luktet av regn, lå han på madrassen og lyttet til dyrene som gravde i jorda rett over hodet hans, og om vinterkveldene hørte han den mørke duren fra brøytebilene som preparerte bakkene til dagen etter. Han hadde begynt å tenke oftere på Marie igjen. På det som hadde vært, og det som kunne blitt. Men det var bare korte, flyktige tanker, som dro forbi like raskt som de forrevne stormskyene utenfor vinduet hans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag har bokelskere.no flyttet til et nytt datasenter, til nye og kraftigere servere.

Dette betyr at alle nå er logget ut, men utover dette burde den eneste forskjellen nå være at mange sider nå laster raskere enn før.

De nye serverene befinner seg hos AWS i Dublin for de som måtte være teknisk eller geografisk interesserte. Vi har skiftet databasemotor fra MySQL til AuroraDB, noe som ved testing har vist seg å ha store fordeler.

Webserveren har fått dobbelt så mye minne, ny linuxversjon og en saftig prosessoroppgradering. Den bruker nå en nyere versjon av nGinx og uWSGI til å servere nettsider.

IT-avdelingen er henrykte over oppgraderingene, og håper ingen uforutsette problemer oppstår.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Nå er Skam slutt. FOR GODT. Det nekter vi å godta, så her har vi samla en liste FULL av bøker for deg som elsker SKAM.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Boka er bygd på sagaene fra vikingtida rundt år 1000 og oppdagelsesferdene av Island, Grønland og Vinland. Hovedpersonen er Frøydis Eirikdatter, frilledatter av Eirik Raude. Noen av navnene er fri diktning, men det gis innføring i levemåten til vikingene. Likte boka og vil nok lese mer om denne tidsepoken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethBoktimmyMarte OnarheimJulie EilénStine AskeGjermund  HaugeLinn Silje OlsenNora AuroraSiljeodd henning  skyllingstadMari Nordø LommelunIdaEli HagelundMette-MFrøken Trass WJan Arne NygaardKrishLibrosaurus vMonika Svarstadmoirakjell kAnne Wang-AndersenSunniva83VannflaskeHeidiLars MæhlumLinda LarsenTorill Elisabeth RevheimAstrid Terese Bjorland SkjeggerudReidun SvenslibokxleserRune U. FurbergEmilie Siljuberg KlevenJohn LarsenVigdis VoldLeselenaSolveigOlsenEivind  VaksvikFrøken HildreJostein Røyset