Tekst som har fått en stjerne av Marte:

Viser 1 til 20 av 70:

Jeg ser på livet som en god bok.
Jo lenger uti du kommer, jo mer forstår du.

Harold Kushner

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Hva er så spesielt med sex, da? Beskrivelser av ryggsmerter, insekter, mat, fjellturer, hårfrisyrer, kvantefysikk, strikking og sjalusi kan ha sin plass i en historie - hvorfor er sex det eneste temaet som absolutt ikke tilfører en historie noe som helst?

Synes ikke sex er så rart eller så spesielt at det må holdes utenfor bøker på generell basis. Dårlige beskrivelser, derimot, men det gjelder jo for alle temaer.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Ja, denne er bra. Det er veldig mange tråder på denne boken, blant annet en 3 år gammel en. Kanskje du finner noen meningsfeller der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville valgt Ringenes Herre! Å bo i Kløvendal eller Rohan eller Hobsyssel eller Lothlorien eller eller eller...
Eller Narnia, rundt tidspunket med Drømmen om Narnia og Løven heksa og klesskapet.
Eller Blekkhjerte så kunne jeg lest meg inn i andre bøker :-P:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne levd i Middle-Earth, jfr Tolkien. Særlig tror jeg at jeg ville likt meg i Gondor eller Rohan, om jeg da ikke hadde startet et liv som omstreifer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som en annen bokelsker sier lenger nede i denne tråden, så ønsker jeg heller å leve med en bok enn i en ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg eeeeelsker Logan Lerman, jeg er den ABSOLUTTE STØRSTE FANSEN TIL LOGAN SOM FINNES I HELE UNIVERSET. Det sier vel seg selv :)
Ellers, Ringenes Herre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå tror jeg at jeg ville skrevet min egen lille bok.
Om en mann som var i sin beste alder. Akkurat passe tykk, og lykkelig med det. En mann som visste han var lykkelig, og som følte at livet hans hadde akkurat passe mye mening, også på de mer absurde dagene.
Og så ville jeg flyttet rett inn.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I bøkene om Harry Potter eller Ringenes Herre / Hobbiten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åå... Kanskje i the Secret Garden så jeg kunne vært tilstede og hjulpet til med å få den hemmelige hagen til å blomstre igjen, og vokse opp der sammen med Mary, Colin og Dickon.

Eller i Rivendell hvor alt virker så stille og fredelig, og med den fantastiske naturen! Der kunne jeg til og med foretrukket å levd som voksen...

Narnia; Løven, heksa og klesskapet, på den tiden da Susan, Lucy, Peter og Edmund styrer landet og trærene og dyrene fremdeles kan snakke.

Men selvfølgelig lurer jeg meg selv hvis jeg ikke sier den første Harry Potter boken! Da alt er nytt og magisk og fantastisk fasinerende og karakterene finner venner, får fly på sopelimer(!!!) og har sitt eget lille samfunn, i en skole som er et SLOTT.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En gammel bok jeg leste som ungdom, pride of the peacock, av Victoria Holt. Mange av Victoria Holt bøkene faktisk, når jeg tenker etter. De var så koselige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi- Det er jo så mange! Ringenes Herre, Stolthet og fordom, en serie uheldige hendelser, Peter Pan... Men det blir nok Harry Potter som vinner her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig å velge. Kunne godt levd i Harry Potter bøkene, og gjerne som vampyr i Twilight bøkene. Og kunne gjerne levd i en sang om is og ild, det hadde hvert spennende, eller i boken: de hvite skyggene i skogen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette innlegget har jeg skrevet i seriebokgruppa på Facebbok. Men vil legge ut innlegget her også.

Det provosere meg langt inn i margen at ikke serieromaner blir anerkjent i flere kretser.... Serieforfatterene selger like godt og kanskje mer enn de høy litterære forfatterene. Men allikevel kommer de ikke inn som pensum i litteraturvitenskap eller ikke blir godtatt av den norske forfattterforeninga.Det at en serieroman er dypt engasjerende,underholder, lærer deg noe og får mange lesere er kvalitet for meg... Ja, jeg vet at det finnes ulike meninger om hva kvalitet er og man kan sikkert diskutere det i uendelige. Jeg håper en dag at serielitteraturen blir anerkjent og at man tar den for det den er!!!!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg tror jeg foretrekker å leve med en bok og ikke i den....

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det første som falt meg inn er Harry Potter. Hadde vel vært tryggest å "flytte inn" i tida etter the Deathly Hallows, men man vil jo ikke gå glipp av å kunne være med i Dumbledore's army! Det neste som falt meg inn var Tonje Glimmerdal. Glimmerdalen høres jo veldig idyllisk ut, og fylt med artige folk, hehe. Da jeg var liten hadde svaret helt klart vært "Jorda rundt med Elisabeth og Martin". Det var utrolig fascinerende med en familie som solgte alt og seilte jorda rundt sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmm... vanskelig. Selv i de mest idylliske barnebøker sliter jo vi voksne med problemer, pengemangel, dumskap... Her gjelder det å velge forsiktig. Jeg tror kanskje jeg ville være...

Lege og leieboer i Baker Street 211B (bli venn med dr. Watson og åle meg med på etterforskning. Bli vekket om natten av manisk fiolinspill og skuddsalver. Høre utrop som "Elementary, dr. Geitebukkeskjegg")
...eller...
Eksentrisk og verdensfjern (men godhjertet) herre i en Dickens-roman.
...eller...
Vaktmester på Galtvort (De TRENGER virkelig en ny vaktmester på Galtvort. Og Nask har aldri forstått hvilke fantastiske muligheter stillingen gir, hvis han bare var litt snillere og litt mindre monoman. Dessuten har Geitebukkeskjegg rette utseendet. )
...eller...
en hel del til, faktisk :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Stolthet og fordom <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hørs veldig kjent ut!
Jeg og har flere nye bøker jeg gleder meg til å ta med på ferie :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet andre og har nevnt at det er et dårlig oversatt navn, men syns det er helt greit.
Coveret er jeg mer enig i!! Liker orginalen bedre, men regner med at det er for å understreke at det er en ungdomsbok....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sigrid NygaardTone Maria JonassenLibraritas vLars MæhlumJanaCtinaMarianne THeidi Nicoline ErtnæsJarmo LarsenIvar SandPirelliSol SkipnesRandiAMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaJane Foss HaugenBjørg L.Øyvind BjørnerudalpakkaVersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetHarald KAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenLeseaaseLene AndresenIngeborg GMorten GranheimTine SundalAnniken Røil