Hvis du kunne velge hvilken bok, og dens verden, du kunne leve i, hvilke bok ville du ha valgt?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Jeg ville valgt Ringenes Herre! Å bo i Kløvendal eller Rohan eller Hobsyssel eller Lothlorien eller eller eller...
Eller Narnia, rundt tidspunket med Drømmen om Narnia og Løven heksa og klesskapet.
Eller Blekkhjerte så kunne jeg lest meg inn i andre bøker :-P:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne levd i Middle-Earth, jfr Tolkien. Særlig tror jeg at jeg ville likt meg i Gondor eller Rohan, om jeg da ikke hadde startet et liv som omstreifer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, forresten, jeg skulle ønske jeg levde i Harry Potter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som en annen bokelsker sier lenger nede i denne tråden, så ønsker jeg heller å leve med en bok enn i en ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg eeeeelsker Logan Lerman, jeg er den ABSOLUTTE STØRSTE FANSEN TIL LOGAN SOM FINNES I HELE UNIVERSET. Det sier vel seg selv :)
Ellers, Ringenes Herre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får litt "Sofies Verden"-flash back ved dette spørsmålet. Alle karakterene i en bok "dør" jo på siste side...historien går ikke lenger og hele verdenen der inne stopper opp. Og siden jeg har litt dødsangst kunne jeg aldri levd i en bok, med visshet om at livet mitt slutter om en 300-1000 sider. Liker å leve i virkeligheten jeg, med muligheten til å besøke disse vidunderlige bokverdenene utenfra, og at jeg kan vende tilbake til min verden når siste punktum er satt. Men for å nevne en bok som hadde vært artig å vært i, å få følge historien innen ifra på, er "Klokkemakeren" av Gert Nygårdshaug.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte mer på hvilke verden man ønsker å bo i, altså ikke selve boken, men bokas verden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå tror jeg at jeg ville skrevet min egen lille bok.
Om en mann som var i sin beste alder. Akkurat passe tykk, og lykkelig med det. En mann som visste han var lykkelig, og som følte at livet hans hadde akkurat passe mye mening, også på de mer absurde dagene.
Og så ville jeg flyttet rett inn.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I bøkene om Harry Potter eller Ringenes Herre / Hobbiten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åå... Kanskje i the Secret Garden så jeg kunne vært tilstede og hjulpet til med å få den hemmelige hagen til å blomstre igjen, og vokse opp der sammen med Mary, Colin og Dickon.

Eller i Rivendell hvor alt virker så stille og fredelig, og med den fantastiske naturen! Der kunne jeg til og med foretrukket å levd som voksen...

Narnia; Løven, heksa og klesskapet, på den tiden da Susan, Lucy, Peter og Edmund styrer landet og trærene og dyrene fremdeles kan snakke.

Men selvfølgelig lurer jeg meg selv hvis jeg ikke sier den første Harry Potter boken! Da alt er nytt og magisk og fantastisk fasinerende og karakterene finner venner, får fly på sopelimer(!!!) og har sitt eget lille samfunn, i en skole som er et SLOTT.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En gammel bok jeg leste som ungdom, pride of the peacock, av Victoria Holt. Mange av Victoria Holt bøkene faktisk, når jeg tenker etter. De var så koselige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi- Det er jo så mange! Ringenes Herre, Stolthet og fordom, en serie uheldige hendelser, Peter Pan... Men det blir nok Harry Potter som vinner her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig å velge. Kunne godt levd i Harry Potter bøkene, og gjerne som vampyr i Twilight bøkene. Og kunne gjerne levd i en sang om is og ild, det hadde hvert spennende, eller i boken: de hvite skyggene i skogen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg foretrekker å leve med en bok og ikke i den....

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det første som falt meg inn er Harry Potter. Hadde vel vært tryggest å "flytte inn" i tida etter the Deathly Hallows, men man vil jo ikke gå glipp av å kunne være med i Dumbledore's army! Det neste som falt meg inn var Tonje Glimmerdal. Glimmerdalen høres jo veldig idyllisk ut, og fylt med artige folk, hehe. Da jeg var liten hadde svaret helt klart vært "Jorda rundt med Elisabeth og Martin". Det var utrolig fascinerende med en familie som solgte alt og seilte jorda rundt sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmm... vanskelig. Selv i de mest idylliske barnebøker sliter jo vi voksne med problemer, pengemangel, dumskap... Her gjelder det å velge forsiktig. Jeg tror kanskje jeg ville være...

Lege og leieboer i Baker Street 211B (bli venn med dr. Watson og åle meg med på etterforskning. Bli vekket om natten av manisk fiolinspill og skuddsalver. Høre utrop som "Elementary, dr. Geitebukkeskjegg")
...eller...
Eksentrisk og verdensfjern (men godhjertet) herre i en Dickens-roman.
...eller...
Vaktmester på Galtvort (De TRENGER virkelig en ny vaktmester på Galtvort. Og Nask har aldri forstått hvilke fantastiske muligheter stillingen gir, hvis han bare var litt snillere og litt mindre monoman. Dessuten har Geitebukkeskjegg rette utseendet. )
...eller...
en hel del til, faktisk :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Stolthet og fordom <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig... men jeg tror nok det måtte ha blitt enten Ringenes Herre eller Harry Potter.. selvfølgelig ikke som "muggle" i sistnevnte ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Når jeg var liten ville det nok vært Harry Potter. Nå i dag vil det nok vært The Great Gatsby, 20 tallet er så spennende og unikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var faktisk vanskelig. Jeg liker jo godt historiske romaner - men det er jo ikke alltid så morsomt å være KVINNE i den verdenen. Og ofte ikke så bra å leve i den verdenen i det hele tatt, når jeg tenker meg om. Litt for farlig og litt for skummelt... :)

Så kanskje jeg aller helst ville levd i Bakkebygrenda...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Veldig godt sagt! Det var Kristin Lavransdatters verden som umiddelbart falt meg inn, - men ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg er glad for at jeg ikke lever da ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja....det er nok fordi man er for voksen og realistisk :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes Herre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For min del var det et enkelt spørsmål: Harry Potter. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oj, det var vanskelig. Jeg kommer faktisk ikke på en eneste skjønnlitterær bok jeg vil leve i. Er ikke jeg kjedelig?

Tenkte på flere bøker, og selv om jeg godt kunne besøkt noen ser jeg ikke for meg at jeg vil leve der. Arns verden hadde vært spennende å oppleve, men jeg ville nok dratt hjem før den første store utfordringen kom. Shantaram kunne jeg tenkt meg å være noen timer i, men det er deler av det livet som ikke frister noe særlig og.

Siden du ikke har spesifisert at det må være skjønnlitterært så jukser jeg litt og velger Through a Window, My Thirty Years with the Chimpanzees of Gombe av Jane Goodall. Det er drømmen, å leve nære disse fantastiske dyrene samtidig som man bidrar til å bevare både de og miljøet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv ville jeg vel ha valgt Jane Eyre, elsker epoken, karakterene etc. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne selvsagt tenke meg å leve som; Don Juan - med hans egenskaper og opplevelser - skrevet av Lord Byron!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke noe å tenke på engang. Harry Potters verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lett. Harry Potter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, da ville jeg flyttet inn i bøkene fra min barndom; Anne fra Bjørkely av LM Montgomery og Hucleberry Finn av Mark Twain! Levde meg veldig inn i de historiene, husker jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Star Wars for å se andre planeter osv. Der er det ihvertfall invasjon om ikke fra Mars...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag