Ikke hadde jeg trodd at jeg i så stor grad skulle fascineres av å lese om det danske monarkiet i årene 1768-1772, men dette er virkelig en interessant og velskrevet bok i skjæringspunktet mellom fakta og fiksjon.
Det er en roman med flere dimensjoner synes jeg. Det er et trekantdrama mellom den unge, sinnsyke kong Christian den syvende, hans enda yngre dronning Caroline Mathilde og kongens tyske livlege Johann Friedrich Struensee. Fascinerende og interessante personligheter alle sammen. Det er videre beretningen om en dansk revolusjon, store reformer og forsøk på opplysning av samfunnet. Det er innblikk i maktkamp og spillet i kulissene rundt monarken og hoffet, og det er også et bilde av datidens danske samfunn. Og romanen rommer enda mer.
En strålende historisk roman som varmt anbefales alle med sans for denslags.
Jeg vil varmt anbefale krimbøkene til Jussi Adler-Olsen. Selv holder jeg på den første nå: "Kvinnen i buret", og jeg greier å spare, så den skal vare lengst mulig.
Mange her inne har sagt noe om bøkene hans, så jeg skal begrense meg til å si at jeg liker spesielt godt humoren hans. Ikke altfor mange involverte personer å holde rede på, og jeg synes han skriver veldig godt.
Til nå har det kommet ut tre bøker: "Kvinnen i buret", "Fasandreperne", "Flaskepost fra P" og til neste år kommer den fjerde "Journal 64".
Virkelig noe å glede seg til.
Og rompene til serveringsdamene som blir listeførte, nummererte og gjort kjende, betre enn i Michelin-guiden. (Dei kaller den Micheline-guiden.)
Takk for det Jan. :)
Alltid en god følelse å vite at man har en ny bok på vei i posten.
i bøker er det ofte kontraster fra det lyse og til det mørkeste mørke. hva er det mørkeste/sykeste du noen gang har lest?
Nydeleg oversetjing - fantastisk å lese så godt språk, og så god nynorsk!