Victoria Regia: En kjærlighetshistorie om to personer som møter hverandre i Botanisk Hage. Elsk meg bort fra min bristende barndom: Forfatteren beskriver gjensynet med barndommens feriested for et ungt par.
"Victoria Regia" skildrer stemningen og spenningen som oppstår i møtet mellom mann og kvinne. Møtestedet her er Botanisk Have, og begge har kommet for å se vannliljen Victoria Regia blomstre - noe den gjør bare hvert fjerde år. Carsten Winger fanger i denne opplesningen fra 1976 lytterens interesse og novellens atmosfære. "Elsk meg bort fra min bristende barndom" er kåret til en av Norges beste noveller. Borgen beskriver gjensynet med barndommens feriested for et ungt par. Den skarpe skildringen gir leseren en opplevese av at et annet menneske kan kjenne oss bedre enn oss selv. Aase Bye leste inn novellen for NRK i 1964.
Forlag NRK
Utgivelsesår 2008
Format CD
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketOg plutselig sto de begge og så ned på det sølvgrå huset under dem og på skodden som steg i tynne slør fra vannet nedenfor. Nå ser du hvilken farge det er på huset, ropte hun til ham nær ved. Rødt, svarte han, uten betenkning. Hun sa, og kom mot ham, og det var som om hun ikke hadde noen kropp, men bare et åpent blikk som hun var kledt i, nå har jeg ingen barndom mere.